Μπολόνια - Πάρμα 2-2: Την έσωσε στα... χασομέρια ο Τζεμαΐλι!

Gazzetta team
Μπολόνια - Πάρμα 2-2: Την έσωσε στα... χασομέρια ο Τζεμαΐλι!

bet365

Απίθανο φινάλε στο Ρενάτο Νταλ' Άρα, όπου η Μπολόνια κατάφερε να ισοφαρίσει την Πάρμα στο 90+ 5' με τον Τζεμαΐλι και να μείνει εκτός της «επικίνδυνης ζώνης».

Το ήθελε, το πάλεψε και, παρόλο που άργησε, κατάφερε να μην «βυθιστεί» κι άλλο στην βαθμολογία της Serie A η Μπολόνια. Ένα παιχνίδι το οποίο ξεκίνησε άσχημα για τους «ροσομπλέ» καθώς ο Κουλουσέβσκι μόλις στο 17' έβαλε την Πάρμα μπροστά στο σκορ, μπόρεσε να το φέρει σε απόλυτη ισορροπία όσο περνούσε η ώρα. Με το πρώτο μισάωρο να έχει κυλίσει βρίσκοντας τους γηπεδούχους με μόλις ένα σουτ στην εστία και τους φιλοξενούμενους με τέσσερα κι ένα γκολ, είναι αντιληπτό ότι στην ανάπαυλα ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς θα έπρεπε να ηρεμήσει τους παίκτες του και να τους συνεφέρει.

Ο Τζεμαΐλι όμως έριξε την αρχική προειδοποίηση στο 40' με σουτ που ο Σέπε έδιωξε σε κόρνερ. Αυτό εκμεταλλεύτηκε ιδανικά ο Ορσολίνι που σέρβιρε στο κεφάλι του Παλάσιο για το 1-1 στο 41'.

Στο δεύτερο μέρος η Πάρμα μπήκε δυνατά. Είχε δοκάρι στο 62' με τον σκόρερ της, Κουλουσέβσκι και στο 71' ξαναπήρε προβάδισμα χάρη σε γκολ του Λαπακόνι, που με τη βοήθεια του δοκαριού νίκησε τον Σκορούπσκι.

Ενώ όλα έδειχναν τελειωμένα και ο τερματοφύλακας των γηπεούχων αποσόβησε το 3-1 στο 90' σε καλό σουτ του Κουλουσέβσκι, ο Τζεμαΐλι έσωσε την παρτίδα στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων. Η «χρυσή αλλαγή» του Μιχαΐλοβιτς, Νέουεν Παζ εκτέλεσε το κόρνερ, βρήκε τον Ελβετό μέσο, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Έτσι η Μπολόνια είναι με 13 βαθμούς στην 15η θέση και η Πάρμα με 18 είναι στην όγδοη, περιμένοντας στραβοπάτημα της Φιορεντίνα στη Βερόνα για να μείνει εκεί.

Μπολόνια (Σίνισα Μιχαΐλοβιτς): Σκορούπσκι, Κρέιτζι, Ντένσγουιλ, Τομιγιάσου (84' Παζ), Εμπαγιέ (78' Όλσεν), Τζεμαΐλι, Μέντελ, Σανσόνε, Σβάνμπεργκ (65' Πόλι), Ορσολίνι, Παλάσιο

Πάρμα (Ρομπέρτο Ντ'Αβέρσα): Σέπε, Λακοπόνι, Μπρούνο Άλβες, Ντερμάκου, Νταρμιάν, Κουλουσέβσκι, Σκοτσαρέλα (60' Μπρούγκμαν), Μπαρίγια (74' Γκράγι), Γκαλιόλο, Κούτσκα, Σπροκάτι (85' Λορίνι)

 

SERIE A Τελευταία Νέα