Οπαδοί Μπρέσια: «Δεν είναι Κου Κλουξ Κλαν οι Βερονέζοι, αλαζόνας ο Μπαλοτέλι»

Οπαδοί Μπρέσια: «Δεν είναι Κου Κλουξ Κλαν οι Βερονέζοι, αλαζόνας ο Μπαλοτέλι»

Gazzetta team
Οπαδοί Μπρέσια: «Δεν είναι Κου Κλουξ Κλαν οι Βερονέζοι, αλαζόνας ο Μπαλοτέλι»

bet365

Οι ultras της Μπρέσια με ανακοίνωση τους αναφέρθηκαν στο επεισόδιο του Μάριο Μπαλοτέλι με τους οπαδούς της Βερόνα, εστιάζοντας και στον ποδοσφαιριστή.

Τα γεγονότα είναι γνωστά... Κατά τη διάρκεια του Βερόνα-Μπρέσια οπαδοί των γηπεδούχων έκαναν ήχους μαϊμούς όταν είχε την μπάλα ο Μπαλοτέλι και αυτός σταμάτησε να παίζει και την κλώτσησε προς το μέρος τους. Από τότε έχουν ειπωθεί αρκετά και τώρα πήραν θέση και οι οργανωμένοι οπαδοί της Μπρέσια, με την παρακάτω ανακοίνωση...

«Η αλαζονεία που ξεχειλίζει συνεχώς από τον χαρακτήρα του δε δικαιολογείται, ειδικά όταν τη μεταφέρει στον αγωνιστικό χώρο και γίνεται αιτία αποσταθεροποίησης για την ομάδα και έντασης και αμηχανίας για την εξέδρα (θα αναφερθούμε στο υψωμένο δάχτυλο του προς τους οπαδούς της Ιντερ που του φώναζαν ένα σύνθημα εναντίον του αλλά σε καμία περίπτωση ρατσιστικό, για να μη μιλήσουμε για το γεγονός ότι έσπασε τη φωτογραφική μηχανή του φωτογράφου μετά την αντικατάσταση του στη Γένοβα).

Είμαστε απολύτως πεπεισμένοι ότι ο Μπαλοτέλι είναι Ιταλός από κάθε άποψη και είναι και παιδί της Μπρέσια (αν και πάντα δήλωνε την αγάπη του για τη Μίλαν), αλλά θα πρέπει να καταλάβει ένα πράγμα: Αφού παίζει στη Μπρέσια επειδή είναι παιδί της πόλης και οπαδός της, θα πρέπει να δείχνει την ίδια, αν όχι μεγαλύτερη, διάθεση και αφοσίωση με τους συμπαίκτες του. Σίγουρα θα πρέπει να τα έχει αυτά σε μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι ως σήμερα και δεν αναφερόμαστε προφανώς στο γεγονός ότι έχει βάλει μόνο δύο γκολ, τα οποία δεν έκριναν και τίποτα. Για εμάς αυτό που μετράει είναι η νοοτροπία του, το πάθος, ο σεβασμός, το κίνητρο, η φανέλα που πρέπει να ιδρώνει, έννοιες όλες αυτές που μέχρι σήμερα φαίνεται ότι του είναι άγνωστες (γι' αυτό ευχόμαστε να διαψευστούμε).

Κανείς δεν του άσκησε ποτέ πίεση, επομένως η νευρικότητα που τον διακατέχει και τον μεταμορφώνει κάθε φορά που μπαίνει στο γήπεδο (και όχι μόνο στη Βερόνα) είναι ανεξήγητη, τουλάχιστον για εμάς. Οι προκλήσεις προς το πρόσωπο του όντως υπήρξαν αλλά δεν ήταν μεγάλες (το παραδέχθηκε ακόμη κι ο ίδιος δημοσίως την επόμενη μέρα). Αυτό προφανώς δε σημαίνει ότι είναι αποδεκτά και σωστά συγκεκριμένα συνθήματα, αλλά δε σημαίνει ούτε ότι οι οπαδοί της Βερόνα είναι όλοι ρατσιστές και η curva της Βερόνα είναι κάτι σαν την Κου Κλουξ Κλαν, όπως θέλουν κάποιοι να μας κάνουν να πιστέψουμε.

Εμείς είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα το Σάββατο μαζί -και πάνω από όλους- με τον Μάριο Μπαλοτέλι αυτού του καλοκαιριού, δηλαδή με τον ποδοσφαιριστή που είπε ότι έβαλε μυαλό, ότι ωρίμασε, ότι αγαπάει την υπέροχη πόλη μας και ότι θέλει να δώσει το μάξιμουμ για να αλλάξει (προφανώς προς το καλύτερο) την Μπιανκομπλού ιστορία των τελευταίων ετών».

 

SERIE A Τελευταία Νέα