Λέτσε -Νάπολι 1-4: Με "διπλό" Γιορέντε (vid)

Gazzetta team
Λέτσε -Νάπολι 1-4: Με "διπλό" Γιορέντε (vid)

bet365

Με δύο γκολ του Ισπανού φορ οι Παρτενοπέι έκαναν περίπατο στο Via del Mare, την ίδια ώρα που η Ρόμα περνούσε από Μπολόνια (1-2) και η Σαμπντόρια νικούσε την Τορίνο (1-0).

«Να μην επαναπαυθούμε στη νίκη επί της Λίβερπουλ», ήταν το μήνυμα του Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις προς τη Νάπολι παραμονή του αγώνα με τη Λέτσε και όντως δεν επαναπαύθηκε. Αυτό μπορεί να το επιβεβαιώσει και η αντίπαλο της άλλωστε, αφού μετά το πρώτο 20λεπτο οι Παρτενοπέι ανέβασαν ρυθμό και καθάρισαν εύκολα. Οσο εύκολα, δηλαδή, σκοράρει και ο Γιορέντε σε αυτές τις πρώτες εμφανίσεις του, αφού στο 28' ήταν εκεί που έπρεπε, μετά την κόντρα του Ροσερίνι σε σουτ του Ζιελίνσκι, για να γράψει το 0-1. Κι όταν ο διαιτητής, στο 40', έδειξε πέναλτι μέσω VAR για χέρι του Ταχτσίδη, ο Ινσίνιε έκανε το 0-2 και ουσιαστικά κλείδωσε το τρίποντο. Η Λέτσε όσο κι αν ήθελε δεν μπορούσε να αποφύγει την ήτταα και στο 52' ο Φαμπιάν Ρουίθ ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο την αντεπίθεση των Ναπολιτάνων για το 0-3, με τους γηπεδούχους να μειώνουν στο 61' με πέναλτι του Μανκόσου (1-3), για να διαμορφωθεί το τελικό 1-4 στο 82' με τον Γιορέντε, ο οποίος ήταν και πάλι στο σωστό σημείο για να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα μετά την απόκρουση του Γκάμπριελ σε προσπάθεια του Ινσίνιε.

Λυτρωτής Τζέκο!
Στο Renato Dall'Ara η Ρόμα είχε δύσκολο έργο κόντρα στη Μπολόνια, η οποία επιβεβαιώνει σε κάθε ματς ότι δε θα είναι εύκολος αντίπαλος για κανέναν. Το ματς ήταν ισορροπημένο από το ξεκίνημα του, με λίγες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, στο οποίο οι Τζαλορόσι απείλησαν με δύο επικίνδυνα σουτ των Κολάροφ και Φλορέντσι. Το δεύτερο μέρος άρχισε με γκολ πάντως, αφού στο 49' ο Κολάροφ με μία από τις γνωστές εκτελέσεις φάουλ βρήκε δίχτυα (0-1). Οι Ροσομπλού απάντησαν άμεσα, κερδίζοντας πέναλτι στο 54' για μαρκάρισμα του Σέρβου σκόρερ στον Σοριάνο, με τον Σανσόνε να ισοφαρίζει (1-1) και να δίνει έξτρα ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Ενδιαφέρον που παρέμεινε ως το τέλος, αφού οι Ρωμαίοι -οι οποίοι έμειναν με 10 παίκτες στο 85' από την αποβολή (δύο κίτρινες) του Μαντσίνι- έψαχναν το γκολ της νίκης και το βρήκαν στο 94' με την κεφαλιά του Τζέκο μετά τη σέντρα του Πελεγκρίνι (1-2)!

Ανάσα με Γκαμπιαντίνι
Το ξεκίνημα του φετινού πρωταθλήματος ήταν πολύ κακό για τη Σαμπντόρια, η οποία μετρούσε τρεις ήττες σε τρία ματς. Στην 4η αγωνιστική, τελικά, ήρθαν τα χαμόγελα για τους Μπλουτσερκιάτι, την ίδια ώρα που παγώνουν αυτά της Τορίνο, η οποία άρχισε καλά αλλά τώρα γνώρισε τη δεύτερη σερί ήττα. Πρωταγωνιστής στο Luigi Ferraris ο Γκαμπιαντίνι, ο οποίος στο 56ο λεπτό έκλεψε την μπάλα από τον Λιάνκο και νίκησε τον Σιρίγκου από κοντά (1-0). Γκολ που έκανε και τη διαφορά, αφού η Γκρανάτα δεν κατάφερε ποτέ να ισοφαρίσει, προβληματίζοντας τον Βάλτερ Ματσάρι με την απόδοση της.

 

SERIE A Τελευταία Νέα