Γιουβέντους: Σάρι και επίσημα ως το 2022!

Gazzetta team
Γιουβέντους: Σάρι και επίσημα ως το 2022!

bet365

Η Γιουβέντους ανακοίνωσε την πρόσληψη του Μαουρίτσιο Σάρι στην τεχνική ηγεσία για τα επόμενα τρία χρόνια.

Μόνο η ανακοίνωση απέμενε για να οριστικοποιηθεί η πρόσληψη του Μαουρίτσιο Σάρι στην τεχνική ηγεσία της Γιουβέντους, αφού ο 60χρονος Ιταλός τεχνικός είχε φτάσει σε συμφωνία με τον Αντρέα Ανιέλι, ενώ η Γιουβέντους ρύθμιζε τις τελευταίες λεπτομέρειες με την Τσέλσι για τη σχετική ρήτρα που έπρεπε να πληρώσει.

Το απόγευμα της Κυριακής η «Γηραιά Κυρία» ανακοίνωσε τη συμφωνία της με τον Σάρι, ο οποίος έβαλε την υπογραφή του σε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας, ως το καλοκαίρι του 2022.

Έπειτα από μια σεζόν εκτός Ιταλίας, ο Σάρι επιστρέφει στη χώρα του, αναλαμβάνοντας τη Γιουβέντους με την πρόκληση να είναι μεγάλη. Πέρα από το να διατηρήσει την ομάδα στην κορυφή της Serie A, στην οποία βρίσκεται για οκτώ σερί χρόνια, ο μεγάλος πόθος είναι η κατάκτηση του Champions League.

Ο Σάρι, στο Λονδίνο, παρά την κριτική που του ασκήθηκε, κατάφερε να οδηγήσει την Τσέλσι στην κατάκτηση του Europa League. Ήταν ο πρώτος του τίτλος στην προπονητική του καριέρα. Πλέον στη Γιούβε στοχεύει σε περισσότερους...

Ο Σάρι ξεκίνησε την καριέρα του ως πρώτος προπονητής το 2001, αλλά η πρώτη του μεγάλη επιτυχία ήρθε πολλά χρόνια αργότερα όταν το 2014 ανέβασε την Έμπολι στη Serie Α. Το έργο του εκεί, του έδωσε τη δυνατότητα να καθίσει για μια τριετία (2015-2018) στη Νάπολι, ενώ το περσινό καλοκαίρι πήρε την απόφαση να φύγει από την Ιταλία αναλαμβάνοντας την Τσέλσι και κατακτώντας στο φινάλε της φετινής σεζόν ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο με τους «Μπλε».

Από τη μεριά της η Τσέλσι, μέσω της Μαρίνα Γκρανόβσκαϊα, τόνισε πως η απόφαση για την αποχώρηση του Σάρι ήταν του ίδιου του Ιταλού τεχνικού, καθώς επιθυμούσε να επιστρέψει στην πατρίδα του.

«Σε συζητήσεις που είχαμε με τον Μαουρίτσιο μετά τον τελικό του Europa League μας κατέστησε σαφές ότι ήθελε πολύ να επιστρέψει στη χώρα του για πολύ σημαντικούς λόγους. Πίστευε πως ήταν σημαντικό να είναι κοντά στην οικογένειά του και στους γονείς του που βρίσκονται σε μεγάλη ηλικία και ήθελε τη δεδομένη στιγμή να είναι κοντά τους», ανέφερε μεταξύ άλλων η Γκρανόβσκαϊα.

 

SERIE A Τελευταία Νέα