Γιουβέντους - Αταλάντα 1-1

Gazzetta team
Γιουβέντους - Αταλάντα 1-1

bet365

Οι Μπιανκονέρι γιόρταζαν για την κούπα του 8ου σερί πρωταθλήματος αλλά γιορτάζουν και οι Μπεργκαμάσκι πλέον, αφού είναι πιο κοντά από ποτέ στην έξοδο στο Champions League!

Για τη Γιουβέντους ήταν ένα 90λεπτο που έπρεπε να περάσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, προκειμένου να σηκώσει την κούπα για το scudetto και να αποθεωθούν από τον κόσμο οι Μασιμιλιάνο Αλέγκρι και Αντρέα Μπαρτσάλι. Για την Αταλάντα, από την άλλη, ήταν ένα 90λεπτο στο οποίο ήθελε θετικό αποτέλεσμα, προκειμένου να πλησιάσει κι άλλο στην έξοδο στο Champions League. Οπως και έγινε δηλαδή, αφού οι Μπεργκαμάσκι προηγήθηκαν με τον Ιλιτσιτς και δεν τα έχασαν μετά την ισοφάριση του Μάντζουκιτς, με αποτέλεσμα να θέλουν μια νίκη επί της Σασουόλο την επόμενη εβδομάδα για να εξασφαλίσουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους το εισιτήριο για την κορυφαία διοργάνωση!

Το ματς άρχισε με τη Γιουβέντους να έχει ευκαιρία με τον Ρονάλντο στο 1' και με την Αταλάντα να απαντάει με τις φάσεις των Φρόιλερ (7') και Χάτεμπερ (8'). Η ομάδα του Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι έβρισκε τα πατήματα της όσο περνούσε η ώρα και στο 28' είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Ζαπάτα, για να έρθει τελικά το γκολ στο 33': Εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα πέρασε από όλους και ο Ιλιτσιτς έκανε εύκολα το 0-1. Αυτό ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου, με τον Αλέγκρι να βάζει τον Μπερναρντέσκι αντί του Αλεξ Σάντρο με το ξεκίνημα του δεύτερου. Οι Μπιανκονέρι ανέβηκαν κάπως, προσπάθησαν να πιέσουν αλλά βασικά το έκαναν όπως και σε όλα τα ματς φέτος. Χωρίς να έχουν, δηλαδή, κάποιο ξεκάθαρο πλάνο...

Παρ' όλα αυτά, βρήκαν τον τρόπο να ισοφαρίσουν, στο 80', με τον Μάντζουκιτς, χάρη και στη λάθος αντίδραση του Γκολίνι αφού η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του (1-1). Η Γιούβε είχε ένα 10λεπτο για να πάρει τη νίκη, η Αταλάντα είχε ένα 10λεπτο στο οποίο έπρεπε να κρατήσει το αποτέλεσμα και τελικά τα κατάφερε, όπως κατάφερε και ο Μπερναρντέσκι να αποβληθεί στο 92' για φάουλ στον Μπάροου...

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Σέζνι, Κανσέλο, Μπαρτσάλι (61' Μάντζουκιτς), Μπονούτσι, Αλεξ Σάντρο (46' Μπερναρντέσκι), Εμρέ Τσαν, Πιάνιτς, Ματουιντί (85' Κεν), Κουαδράδο, Ντιμπάλα, Ρονάλντο.

Αταλάντα (Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι): Γκολίνι, Χάτεμπερ, Τζιμσίτι, Μασιέλο, Γκόσενς (62' Μαντσίνι), Ντε Ρουν, Φρόιλερ, Καστάν, Γκόμες (74' Πάσαλιτς), Ιλιτσιτς (78' Μπάροου), Ζαπάτα.

 

SERIE A Τελευταία Νέα