Γιουβέντους – Ιντερ: Οριστικά στους Νερατζούρι το Σκουντέτο του 2006

Gazzetta team
Γιουβέντους – Ιντερ: Οριστικά στους Νερατζούρι το Σκουντέτο του 2006

bet365

Απορρίφθηκε η ύστατη έφεση των Μπινακονέρι για να πάρουν πίσω το δεύτερο πρωτάθλημα του Calciopoli, το οποίο παρέμεινε στην Ιντερ, με εκείνο του 2005 να εξακολουθεί να μην έχει κάτοχο.

Είναι πλέον οριστικό με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο. Το Σκουντέτο του 2006 ανήκει με κάθε επισημότητα στην Ιντερ. Ως γνωστό, εξαιτίας του σκανδάλου Calciopoli, είχαν αφαιρεθεί τα πρωταθλήματα του 2005 και 2006 από τη Γιουβέντους, που υποβιβάστηκε ως βασική υπαίτια. Μόνο που οι Γιουβεντίνοι από το 2011 προσπάθησαν να ακυρώσουν την απόφαση του τίτλου και να πάρουν πίσω εκείνον του 2006, μιας και του 2005 παραμένει δίχως κάτοχο.

Το 2006 η Ιντερ που τερμάτισε 3η, πιστώθηκε το πρωτάθλημα, καθώς τιμωρήθηκε και η 2η Μίλαν. Η Γιουβέντους έπειτα από την αρχική αρνητική ετυμηγορία, άσκησε έφεση και αυτή δεν ε΄γινε αποδεκτή. Ετσι, η Ιντερ παίρνει εκείνον τον τίτλο, αν και η Γιουβέντους εξακολουθεί να τον μετράει στους δικούς της τόσο στην επίσημη ιστοσελίδα της, όσο και στον τοίχο με τα τρόπαια που έχει στο γήπεδό της.

 

SERIE A Τελευταία Νέα