Ρεκόρ σκοραρίσματος στη Γιουβέντους από τον Κριστιάνο (vid)

Ρεκόρ σκοραρίσματος στη Γιουβέντους από τον Κριστιάνο (vid)

Gazzetta team
Ρεκόρ σκοραρίσματος στη Γιουβέντους από τον Κριστιάνο (vid)

bet365

Τα επτά γκολ σε 10 αγωνιστικές του CR7, ισοφάρισαν το καλύτερο ξεκίνημα επιθετικού στην ιστορία της Γηραιάς Κυρίας, το οποίο έχει από το 1958 ο θρυλικός Τζον Τσαρλς.

Η αλήθεια είναι ότι δεν ξεκίνησε ιδανικά και είχε αγχωθεί. Στις τρεις πρώτες αγωνιστικές της Serie A ο Ρονάλντο δεν είχε βρει δίχτυα, αλλά από τη στιγμή που έβαλε τα δύο στη νίκη επί της Σασουόλο, φαίνεται να ξεμπλόκαρε για τα καλά. Για την ακρίβεια, με τα δύο που πρόσθεσε στον λογαριασμό του με τη Γιουβέντους στη νίκη με την Εμπολι, έφτασε τα επτά σε 10 αγωνιστικές.

Αυτό είναι ρεκόρ για καινούργιο παίκτη σε ξεκίνημα σεζόν στην ιστορία των επιθετικών της Γηραιάς Κυρίας στο Καμπιονάτο. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ βέβαια δεν το έχει μόνος του, αλλά το μοιράζεται με τον θρυλικό σέντερ φορ, Τζον Τσαρλς από το 1958. Τότε ο θηριώδης Ουαλός είχε ολοκληρώσει τη χρονιά με 28 τέρματα.

Με έξι γκολ σε 10 αγωνιστικές είχε ξεκινήσει ο Γκονσάλο Ιγουαΐν και ο Κάρλος Τέβες, ενώ με ένα λιγότερο οι Νταβίντ Τρεζεγκέ, Φίλιπο Ιντσάγκι, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα