Λάτσιο - Ιντερ 2-3

Gazzetta team
Λάτσιο - Ιντερ 2-3

bet365

Αν και έχανε μέχρι το 79' η Ιντερ έκανε τρομερό comeback κόντρα στην Λάτσιο στο Olimpico, νίκησε με 2-3 και θα είναι στους ομίλους του Champions League την ερχόμενη σεζόν.

Σε μια ιστορία που θα μείνει για πάντα αθάνατη για το calcio, η Ιντερ, αν και βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, γύρισε το ματς με την Λάτσιο μέσα σε τρία λεπτά στο φινάλε του αγώνα και σε συνδυασμό με το 0-0 του πρώτου γύρου στο Meazza άφησε από κάτω τους Ρωμαίους στην ισοβαθμία κλείνοντας θέση για τους ομίλους του Champions League. Τραγικό πρόσωπο ο Ολλανδός στόπερ, Στέφαν Ντε Βράι, ο οποίος έχει υπογράψει στην Ιντερ και έκανε το πέναλτι στο 79' από το οποίο το 2-1 έγινε 2-2 πριν έρθει η ολική ανατροπή. Στο Europa θα παίξει η Λάτσιο που τερμάτισε 5η.

Φωτιά από νωρίς πήρε το ματς με την Λάτσιο να μπαίνει επιθετικά παρότι της έκανε και η ισοπαλία. Στο 7' ο Λουίζ Φελίπε από κοντά σούταρε ψηλά και στο 9' την κεφαλιά του Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς έβγαλε ο Χαντάνοβιτς. Στο ίδιο λεπτό οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με έναν πολύ τυχερό τρόπο καθώς ο Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς έστρωσε στον Μάρουσιτς, εκείνος έκανε το σουτ, η μπάλα έφευγε πολύ άουτ αλλά βρήκε στο πρόσωπο τον Πέρισιτς και πήγε στη γωνία του Χαντάνοβιτς (1-0). Εκτός από πολλές φάσεις, η μάχη της Ρώμης είναι και πολλές κίτρινες, με τον Ρόκι να έχει σωστά συνέχεια το χέρι στο τσεπάκι και στο 22' η Ιντερ έφτασε ένα σουτ από το γκολ, όμως ο Ικάρντι έκανε ολομόναχος τραγικό τελείωμα, άουτ.

Στο 25' τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν ακόμα χειρότερα για τους Nerazzurri, όμως το φάουλ του Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς πήγε στο δοκάρι και κόντρα στην ροή του αγώνα η ομάδα του Σπαλέτι ισοφάρισε όταν με διπλή προσπάθεια από κοντά ύστερα από κόρνερ ο Ντ' Αμπρόζιο νίκησε τον Στρακόσα για το 1-1. Το φινάλε του πρώτου μέρους ήταν για την Λάτσιο, καθώς στο 41' ο Λούλιτς [έκανε τρομερό 45λεπτο] έβγαλε εξαιρετική κάθετη στον χώρο για τον Φελίπε Αντερσον που εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητά του και άφησε όρθιο τον Χαντάνοβιτς για το 2-1 που ήταν το σκορ του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη οι φάσεις και η ένταση δεν ήταν όπως στα πρώτα 45', όμως στο φινάλε το σκηνικό ήταν όλα τα λεφτά. Η Ιντερ προσπάθησε να απειλήσει με τις κεφαλιές του Πέρισιτς, ο Σπαλέτι έβαλε τον Εντερ αντί του Καντρέβα και στο 64' το δυνατό σουτ του Φελίπε Αντερσον πήγε στα πλαίνά δίχτυα. Μέχρι το 70' ο Ικάρντι είχε μόλις 9 επαφές με την μπάλα και στο 71' το πέναλτι που αρχικά υπέδειξε ο Ρόκι πάρθηκε σωστά πίσω ύστερα από χρήση VAR. Στο 77' όμως δεν μπορούσε να το πάρει πίσω καθώς ύστερα από βολέ του Στρακόσα η της Ιντερ έπαιξαν γρήγορα και έβγαλαν τον Ικάρντι που καλυπτόταν από την άμυνα που είχε μείνει βαθιά και ο Ντε Βράι [έχει υπογράψει στην Ιντερ] έριξε τον Αργεντινό, ο οποίος από τη βούλα έκανε το 2-2 φτάνοντας τα 100 γκολ με τους Nerazzurri στην Serie A.

Στα επόμενα λεπτά τα πράγματα έγιναν κλιμακωτά όλο και χειρότερα για την Λάτσιο που στο 78' έμεινε με δέκα μετά τη δεύτερη κίτρινη στον Λούλιτς και στο 81' έμεινε και πίσω στο σκορ μετά την κεφαλιά του Βεσίνο ύστερα από κόρνερ του Μπρόζοβιτς. Η Λάτσιο με δέκα προσπάθησε πολύ στα τελευταία λεπτά όμως δεν έμελλε να αλλάξει κάτι και με το 2-3 εξασφάλισε την έξοδο στους ομίλους του Champions League για πρώτη φορά ύστερα από 6 χρόνια.

Λάτσιο (Σιμόνε Ιντζάγκι): Στρακόσια, Ράντου (77' Μπάστος), Ντε Βράι (84' Νάνι), Λουίζ Φελίπε, Λούλιτς, Μάρουσιτς, Λούκας, Μούρτζια, Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Φελίπε Αντερσον, Ιμόμπιλε (75' Λουκάκου).

Ιντερ (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Χαντάνοβιτς, Ντ' Αμπρόζιο (81' Ρανόκια), Μιράντα, Σκρίνιαρ, Κανσέλο, Βεσίνο, Μπρόζοβιτς, Ραφίνια (68' Καραμό), Καντρέβα (61' Εντερ), Πέρισιτς, Ικάρντι.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα