Όλη η Ιταλία λέει αντίο στον Αστόρι (pics & vids)

Όλη η Ιταλία λέει αντίο στον Αστόρι (pics & vids)

Θοδωρής Βασίλης
Όλη η Ιταλία λέει αντίο στον Αστόρι (pics & vids)

bet365

Το τελευταίο αντίο στον αδικοχαμένο αρχηγό της Φιορεντίνα, Ντάβιντε Αστόρι, είπε το πρωί σύσσωμο το ιταλικό ποδόσφαιρο στην Φλωρεντία.

Ο Ντάβιντε Αστόρι πέθανε στον ύπνο του τα ξημερώματα της Κυριακής κι ενώ βρισκόταν με την αποστολή της Φιορεντίνα στο Ούντινε για τον αγώνα με την Ουντινέζε. Ο θάνατος του αρχηγού των «βιόλα» βύθισε σε πένθος όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο.

Η εξόδιος ακολουθία του Αστόρι πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέπτης στην βασιλική εκκλησία της Φλωρεντίας, Σάντα Κρότσε, με σχεδόν όλη την ποδοσφαιρική Ιταλία να είναι εκεί για να αποχαιρετήσουν τον 31χρονο άσο. Ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας Ματέο Ρέντσι και δηλωμένος οπαδός της Φιορεντίνα, η Ίντερ με τους Ζανέτι, Σπαλέτι και Μπόρχα Βαλέρο, η Ρόμα με τους Τότι, Ντε Ρόσι, και Ναϊνγκολάν, η Νάπολι με τον Μάτζιο, αλλά και η Γιουβέντους με τους Μπουφόν, Κιελίνι και Αλέγκρι. Πρώην συμπαίκτες του όπως οι Μπερναρντέσκι, Φλορέντσι, Περίν, Πασκουάλ, ο Αντρέα Πίρλο, ο Μάρκο Φαν Μπάστεν, αλλά και όλη η οικογένεια της Φιορεντίνα από τους ιδιοκτήτες Ντέλα Βάλε μέχρι και τις μικρές ομάδες ήταν εκεί για να αποχαιρετήσουν τον Αστόρι.

Πάνω από 5.000 οπαδοί της Φιορεντίνα είχαν συγκεντρωθεί έξω από την Σάντα Κρότσε για να αποχαιρετήσουν τον αρχηγό τους, ενώ πλήθος κόσμου τον περίμενε κι έξω από το «Αρτέμιο Φράνκι» όταν η σωρός του πέρασε για τελευταία φορά έξω από το γήπεδο όπου έδωσε τις τελευταίες του μάχες με την βιολετί φανέλα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα