Φιορεντίνα - Ιντερ 1-1

Γιώργος Κοντογεώργης
Φιορεντίνα - Ιντερ 1-1

bet365

Η Ιντερ βρέθηκε κοντά σε μια μεγάλη νίκη στο Artemio Franchi, όμως το αριστερό σουτ του Σιμεόνε στο 91' δεν την άφησε να μπει στη νέα χρονιά αφήνοντας πίσω τα άσχημα αποτελέσματα (1-1).

Με τον χειρότερο τρόπο ήρθε για την Ιντερ η απώλεια κόντρα στην Φιορεντίνα καθώς η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι ήταν μπροστά με 0-1 μέχρι τις καθυστερήσεις, όμως δεν μπόρεσε να βάλει τέλος στο κακό σερί και συνέχισε να χάνει έδαφος σε σχέση με Νάπολι και Γιουβέντους. Οι Nerazzurri ήταν τυχεροί που προηγήθηκαν έχοντας κάνει μία φάση σε 75 λεπτά και αφού δεν καθάρισαν το ματς σε δύο περιπτώσεις, δίκαια τιμωρήθηκαν στο 91' από τον Τζιοβάνι Σιμεόνε. Εκείνη του 2014 παραμένει η τελευταία νίκη της Ιντερ στην έδρα της Φιορεντίνα, μικρό σκορ για πρώτη φορά ύστερα από πολλά ματς αφού στα 5 τελευταία είχαμε 26 τέρματα.

Μόλις στο 2' ο Σιμεόνε δεν κατάφερε να σκοράρει από κοντά και στο 14' ο Ρανόκια έκανε λάθος αλλά ο Τερό έστειλε την μπάλα ψηλά. Ο Σπορτιέλο από την άλλη δεν είχε να κάνει πολλά πράγματα καθώς απέκρουσε ένα σουτ του Γκαλιαρντίνι και έβγαλε κόρνερ ένα γύρισμα του Πέρισιτς. Στη συνέχεια ο Τερό έχασε κι άλλη μεγάλη ευκαιρία ύστερα από προσπάθεια του Κιέζα και η Ιντερ έχανε πολλές μονομαχίες και μπάλες σε ένα πρώτο μέρος που ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ αλλά και με τους Viola να μην τεστάρουν τον Χαντάνοβιτς αφού όλες οι προσπάθειές τους ήταν off-target.

Στην πρώτη φάση του δευτέρου μέρους η Ιντερ τιμώρησε την Φιορεντίνα. Στο 55' ο πολύ καλός, Κανσέλο, εκτέλεσε το φάουλ ο Ικάρντι πήρε την κεφαλιά, ο Σπορτιέλο απέκρουσε αλλά ο Αργεντινός ήταν εκεί για να μην χαρίσει για δεύτερη φορά (0-1). Το ματς έγινε μονότερμα στη συνέχεια. Στο 58' ο Χαντάνοβιτς έβγαλε το φάουλ του Μπιράγκι, στο 64' έχασε την μπάλα αλλά δεν το πλήρωσε και στο 70' ο Μπαντέλι δεν πήρε καλά την κεφαλιά αμαρκάριστος. Στο 74' ο Κιέζα σούταρε στα πλαϊνά δίχτυα και στο 75' ο Ρανόκια τραυματίστηκε και έδωσε τη θέση του στον Ναγκατόμο.

Ο Πιόλι είχε βάλει στην περιοχή και τον Μπαμπακάρ και οι σέντρες διαδέχονταν η μία την άλλη και η Ιντερ είχε δύο φάσεις για να κάνει δεύτερο γκολ στην κόντρα, όμως δεν έμελλε να γίνει έτσι. Στο 78' ο Πέρισιτς είδε τον Βαλέρο [έτυχε εξαιρετικής υποδοχής σαν πρώην παίκτης της Φιορεντίνα] αλλά η κεφαλιά του ήταν καλή και στο 86' ο Καντρέβα πέρασε τον Σπορτιέλο αλλά δεν πλάσαρε καλά από πλάγια. Στο 91' η άμυνα των Nerazzurri κόλλησε και ο Σιμεόνε με αριστερό σουτ τίναξε τα δίχτυα του Χαντάνοβιτς γράφοντας το τελικό 1-1.

Φιορεντίνα (Στέφανο Πιόλι): Σπορτιέλο, Μπιράγκι, Πετσέλα, Αστόρι, Λαουρινί, Μπαντέλι, Μπενάσι (69' Μπαμπακάρ), Βερετού (86' Χιλ Ντίας), Κιέζα, Τερό (62' Εϊσερίκ), Σιμεόνε.

Ιντερ (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Χαντάνοβιτς, Κανσέλο (82' Καντρέβα), Ρανόκια (75' Ναγκατόμο), Σκρίνιαρ, Σαντόν, Βεσίνο, Γκαλιαρντίνι, Βαλέρο, Ζοάο Μάριο (65' Νταλμπέρ), Πέρισιτς, Ικάρντι.

 

SERIE A Τελευταία Νέα