Δυσκολεύει το ρεκόρ του Μαλντίνι για τον Μπουφόν

Γιώργος Κοντογεώργης
Δυσκολεύει το ρεκόρ του Μαλντίνι για τον Μπουφόν

bet365

Ο Αλέγκρι δήλωσε ότι ο Μπουφόν είναι απίθανο να παίξει κόντρα στην Ρόμα και ο 'στόχος' του legend της Γιουβέντους για το ρεκόρ του Πάολο Μαλντίνι, γίνεται πιο δύσκολος.

Ο 39χρονος έχει χάσει ήδη τα τελευταία δύο παιχνίδια της Vecchia Signora και όπως είπε ο προπονητής του, Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, είναι 'σχεδόν απίθανο' να φορέσει τα γάντια με αντίπαλο την Ρόμα το Σάββατο (23/12). Ο μυθικός τερματοφύλακας έχει αποφασίσει να βάλει τέλος στην καριέρα του στο τέλος της σεζόν όμως πριν συμβεί αυτό θέλει να σπάσει δύο ρεκόρ.

Χωρίς να μετρούν τα Scudetti που έχουν αφαιρεθεί από τους Τορινέζους, ο Μπουφόν έχει στη τροπαιοθήκη του 9 πρωταθλήματα, μια 'επίδοση' που τον έχει μαζί με τους Βιρτζίνιο Ροζέτα, Τζιοβάνι Φεράρι και Μπέπε Φουρίνο. Αν η Γιουβέντους πάρει και φέτος τον τίτλο, ο Τζίτζι θα φτάσει τα 10 και θα είναι και επίσημα μόνος πρώτος στη σχετική λίστα.

Αυτό όμως δεν είναι το ρεκόρ που βρίσκεται σε μεγαλύτερο κίνδυνο, μιας και η κούρσα του Campionato έχει ακόμα έναν γύρο. Η σεζόν ξεκίνησε με τον Μπουφόν να έχει πιθανότητες να σπάσει το ρεκόρ του μύθου της Μίλαν και του calcio, Πάολο Μαλντίνι, που σταμάτησε στις 647 εμφανίσεις στην Serie A. Οταν ξεκίνησε το πρωτάθλημα, φάνταζε σχεδόν σίγουρο ότι αυτό θα συμβεί, όμως το πρώτο μισό πέρασε και ο Νο1 της Γιούβε έχει αυτή τη στιγμή 629 ματς στην κορυφαία κατηγορία.

Με τον Αλέγκρι να κάνει σαφές ότι θα είναι σούπερ έκπληξη αν βρεθεί κάτω από τα δοκάρια για τον αγώνα με την Ρόμα, ο Μπουφόν βάζει τον εαυτό του σε πολύ δύσκολη θέση σχετικά με το ρεκόρ συμμετοχών. Υστερα από τον αγώνα των Bianconeri με τους Giallorossi, θα έχουν μείνει 20 στο πρωτάθλημα και ο Τζίτζι θα χρειάζεται να παίξει στους 19 από αυτούς για να κάνει μόνο δικό του το ρεκόρ και στους 18 για να ισοφαρίσει αυτό του Μαλντίνι.

 

SERIE A Τελευταία Νέα