Οταν ο Μπαλοτέλι συστηνόταν στη Serie A (vid)

Gazzetta team
Οταν ο Μπαλοτέλι συστηνόταν στη Serie A (vid)

bet365

Πριν μια δεκαετία η Ευρώπη γνώριζε τον Μάριο Μπαλοτέλι. Το ταλέντο του πλούσιο, αλλά ο χαρακτήρας του...εμπόδιο για μια απίθανη καριέρα.

Hταν 16 Δεκεμβρίου του 2017, όταν η ευρωπαϊκή σκηνή υποδεχόταν έναν παίκτη που με την πληθωρική του παρουσία θα έστρεφε πάνω του όλα τα βλέμματα! Ο Μάριο Μπαλοτέλι έκανε ντεμπούτο στη Serie A (αλλαγή του Σουάζο στο 91'), κόντρα στην Κάλιαρι κι έκλεισε τον κύκλο του στη σεζόν με 112 συμμετοχές και 47 γκολ! Για τους Νερατζούρι, ο Σούπερ Μάριο ήταν η απάντηση στη Μίλαν και στον Αλεσάντρε Πάτο. «Θα πρέπει να τον προσέξουμε ιδιαίτερα, είναι νέος, όμως έχει ποιότητα και θα ήταν λάθος από την πλευρά του να μην εκμεταλλευτεί στο μέγιστο βαθμό τα χαρίσματά του», τόνισε ο Μάσιμο Μοράτι. Ο 17χρονος είχε πείσει τον Ρομπέρτο Μαντσίνι να τον πάρει στις ακαδημίες της Ίντερ "αρπάζοντάς" τον από τη Μπαρτσελόνα, και στη συνέχεια να του δώσει χρόνο συμμετοχής σε μία ομάδα που διέθετε φορ παγκόσμιας κλάσης όπως οι Ιμπραΐμοβιτς, Κρέσπο, Κρουζ και Σουάζο!

Σε ηλικία μόλις 15 ετών έκανε το ντεμπούτο του στην Serie C1, με τη φανέλα της Λουμετζάνε, και έγινε έτσι ο νεότερος παίκτης που αγωνίστηκε ποτέ στη συγκεκριμένη κατηγορία. Φιορεντίνα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μπαρτσελόνα τον έβαλαν στη λίστα τους, όμως ο ίδιος επέλεξε τελικά την Ίντερ, με την οποία υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας στις 31 Αυγούστου 2006.

Με την ομάδα της Ίντερ Under-17 πέτυχε 19 τέρματα σε 18 ματς πρωταθλήματος, ενώ με την Under-20 πέτυχε 8 τέρματα. Ο Μάσιμο Μοράτι ήταν ενθουσιασμένος «Μία από τις πρώτες φορές που τον είδα να προπονείται με την ομάδα, του είπα να εκμεταλλευτεί με σοβαρότητα την ευκαιρία αυτή».

Τρεις ημέρες μετά το ντεμπούτο αγωνίστηκε ως βασικός στο ματς Κυπέλλου με την Ρετζίνα στο "Ορέστε Γκρανίλο", πετυχαίνοντας δύο τέρματα στο 4-1 των πρωταθλητών Ιταλίας. Η συνέχεια... γνωστή. Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι άφησε εκτός αποστολής για τη ρεβάνς Κυπέλλου με τη Γιουβέντους τους Ιμπραΐμοβιτς-Κρέσπο, έβαλε τον Μπαλοτέλι δίπλα στον Κρουζ, με τον σούπερ Μάριο να σκοράρει δυο φορές! «Είμαι χαρούμενος και θέλω να ευχαριστήσω τον Μαντσίνι που με έβαλε βασικό». Ο Μπαλοτέλι μεγάλωσε, είχε καλή σχέση με τα δίχτυα, αλλά δεν ωρίμασε ποτέ και το ποδόσφαιρο δεν βγήκε κερδισμένο!

 

SERIE A Τελευταία Νέα