New York Times: «Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης της Μίλαν;»

New York Times: «Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης της Μίλαν;»

Gazzetta team
New York Times: «Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης της Μίλαν;»

bet365

Ερευνα των New York Times δημιουργεί νέα ερωτηματικά σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των Μιλανέζων και την οικονομική επιφάνεια του Γιόνγκχονγκ Λι.

Η εφημερίδα της Νέας Υόρκης αποφάσισε να κάνει έρευνα για την αλλαγή ιδιοκτησίας στους Ροσονέρι και τα αποτελέσματα αυτής, όπως αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ που αναδημοσιεύουν το σχετικό ρεπορτάζ, προκαλούν εκ νέου ανησυχίες αφού τα πράγματα παραμένουν μπερδεμένα. Οι New York Times στέκονται στο γεγονός ότι ο Γιόνγκχονγκ Λι, ο οποίος παρουσιάζεται ως ο ιδιοκτήτης της Μίλαν, είναι ένα πρόσωπο άγνωστο στην Κίνα αφού κανείς ποτέ δεν είχε ακούσει τίποτα για αυτόν στο επιχειρηματικό πεδίο, με το όνομα του να μην φιγουράρει ποτέ σε καμία λίστα με τους πιο πλούσιους, σε αντίθεση με την Suning της Ιντερ.

Οι τρεις δημοσιογράφοι των NYT που έκαναν την έρευνα πήγαν ως τα γραφεία της εταιρίας που εμφανίζεται να αποτελεί την βάση του Λι και βρήκαν, όπως γράφουν, «κλειδωμένες πόρτες και μία ειδοποίηση για έξωση λόγω απλήρωτων ενοικίων». Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι η εταιρία του Γιόνγκχονγκ Λι δεν είναι γνωστή σε κανέναν επιχειρηματία στις ΗΠΑ ενώ φέρεται να συνεργάζεται με την εταιρία Guangdong Lion Asset Management, η οποία όμως έχει παρουσιάσει τέσσερις διαφορετικούς ιδιοκτήτες την τελευταία τριετία.

Το ρεπορτάζ των New York Times ολοκληρώνεται με την αποκάλυψη ότι ο Γιόνγκχονγκ Λι είχε τιμωρηθεί με πρόστιμο 76.500 ευρώ από τις κινεζικές Αρχές επειδή είχε αποκρύψει την πώληση κάποιων μετοχών του ενώ η οικογενειακή επιχείρηση του είχε διάφορα μπλεξίματα το 2004, με τον πατέρα του και τον αδερφό του να καταδικάζονται σε φυλάκιση για μια απάτη που τους απέφερε κέρδος κοντά στα 60 εκατ. ευρώ. Η εφημερίδα, τέλος, υποστηρίζει ότι προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον Λι αλλά αυτός αρνήθηκε να πει το παραμικρό, όπως και οι στενοί συνεργάτες του, ενώ ο Li Shangbing, ο οποίος φέρεται να βοήθησε τον Γιόνγκχονγκ Λι να αγοράσει τις μετοχές από τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αρνήθηκε ότι τον γνωρίζει!

 

SERIE A Τελευταία Νέα