Άστον Βίλα - Τότεναμ 2-3: Δώρο Ένχελς στο 94' για... σεντόνι (vid)

Κωνσταντίνος Κωλαΐτης
Άστον Βίλα - Τότεναμ 2-3: Δώρο Ένχελς στο 94' για... σεντόνι (vid)

bet365

Η Τότεναμ έδειχνε ότι θα σπαταλήσει την ευκαιρία αναρρίχησης στο -1 από την Τσέλσι, όμως, ο Σον λύτρωσε την ομάδα του Μουρίνιο στις καθυστερήσεις (2-3), μετά από τραγικό λάθος του πρώην «ερυθρόλευκου», Μπιόρν Ένχελς.

Μακριά από το εκάστοτε σπίτι των ομάδων του, ο Ζοσέ Μουρίνιο έβλεπε συχνά εφιάλτες όταν αντιμετώπιζε την Άστον Βίλα. Μετά από μόλις μία νίκη σε έξι αναμετρήσεις στο «Villa Park», ο Πορτογάλος είχε σχεδόν συνειδητοποιήσει ότι η ματσάρα που εκτυλίχθηκε μπροστά του, θα έβρισκε ισόπαλη την Τότεναμ με τους Χωριάτες, την ευκαιρία να βρεθεί στο -1 από την Τσέλσι αναξιοποίητη και την κατάρα του εμπλουτισμένη.

Για καλή του τύχη, ο ισορροπιστής της Άστον Βίλα έγειρε ξανά στην αρνητική μεριά της πλάστιγγας. Ο Μπιόρν Ένχελς, παίκτης του Ολυμπιακού πριν από μια διετία, υπέπεσε στην παράβαση του πέναλτι, για το 1-2 των Σπερς στο ημίχρονο, ισοφάρισε με δικό του γκολ στο 53', όμως, επέστρεψε στο στάτους του «μοιραίου», με γκέλα ολκής στις καθυστερήσεις του ματς.

Κι όταν απέναντι του υπάρχει ένας παίκτης όπως ο Χιον Μινγκ Σόν, τέτοια λάθη δεν συγχωρούνται. Ο Κορεάτης έγινε ήρωας για την ομάδα του, σκοράροντας το νικητήριο γκολ στα 93' και 34'', για το πιο αργοπορημένο γκολ των Σπερς από το 2009 και την ύστατη λύτρωση της Τότεναμ, που κοιτά καθαρά πλέον τον στόχο της τετράδας.

Πρώτο ημίχρονο σαν... αιώνας, με υπογραφή Αλντερβάιρελντ

Η Άστον Βίλα είχε την κατοχή, η Τότεναμ τα... γκολ, υπέρ και κατά τής και αμφότερες τις ευκαιρίες (10-9), για ένα ημίχρονο με εκρηκτικό τέμπο, που έμοιαζε να περικλείει εντός τού ολόκληρο το ματς.

Απόλυτος πρωταγωνιστής ήταν ο Τόμπι Αλντερβάιρελντ. Αρνητικός στο ξεκίνημα, με το παιδαριώδες αυτογκόλ του στο 9' να επικυρώνει την νωθρή εκκίνηση των Σπερς, αλλά ισόποσα θετικός μετά την φάση του 28', όπου με κεραυνό μέσα από την περιοχή, έφερε το ματς στα ίσα και διέγραψε εμφατικά το λάθος του.

Κι από την στιγμή που η Άστον Βίλα δεν εκμεταλλεύτηκε το μομέντουμ στο πρώτο εικοσάλεπτο, σπαταλώντας δύο τεράστιες ευκαιρίες με τον Ντάγκλας Λουίζ (18') και τον Σαματά (22'), έδωσε τον χώρο στην Τότεναμ να αναπνεύσει μετά το γκολ και να ξεκινήσει μονόλογο στο τελευταίο πεντάλεπτο.

Ο Χιον Μινγκ Σόν μετέτρεψε την υπεροχή σε έμπρακτο προβάδισμα, ευστοχώντας στις καθυστερήσεις στο πέναλτι που κέρδισε ο Μπεγκβάιν από τον Μπιόρν Ένχελς για το 1-2, έστω και με δεύτερη προσπάθεια (νικήθηκε σε πρώτο χρόνο από τον Ρέινα). Ήταν το υπαριθμόν 50 γκολ του στην Premier League, ο πρώτος Ασιάτης στην ιστορία που εκπληρώνει αυτό το milestone.

Ανταπόδοση Ένχελς, ήρωας Σον

Σταθερά καταιγιστικός ο ρυθμός στο β' μέρος', η Άστον Βίλα βρήκε και εκείνη τον δικό της πόλο, που έγινε από μοιραίος... ωραίος. Ο Μπιόρν Ένχελς, άλλοτε αμυντικός του Ολυμπιακού, κυριάρχησε στον αέρα κόντρα στον Αλντερβάιρελντ και με ωραία κεφαλιά ισοφάρισε για την Άστον Βίλα. Ακόμα μια ασίστ για τον μαέστρο Τζακ Γκρίλις, ο οποίος φιγουράρει ως ο πιο δημιουργικός Άγγλος μέσος στην σεζόν, με συμμετοχή σε 13 γκολ της Βίλα.

Αλλά, οι Σπερς θα είχαν τον τελευταίο λόγο. Μετά από πολλαπλά «όχι» του αναχρονιστικού Πέπε Ρέινα, κυρίως στις τελικές του Σον αλλά και του Μπέργκβαϊν, η Τότεναμ βρήκε το χρυσό γκολ στο φινάλε του ματς και βγήκε αλώβητη από το «τρελό» σε ρυθμό και ροή ματς. Ήταν το αποφασιστικό βήμα που σκόπευε να κάνει εδώ και καιρό, καθώς προσπέρασε την Σέφιλντ στην 5η θέση, έφτασε τους 40 βαθμούς (έναν λιγότερο από την Τσέλσι, που παίζει με την Γιουνάιτεντ) και οραματίζεται φανερά την τετράδα, με το μαξιλαράκι ασφαλείας της αποκλεισμένης Μάντσεστερ Σίτι να βρίσκεται στο πίσω πίσω του μυαλού της.

Άστον Βίλα (Ντιν Σμιθ): Ρέινα, Κονσά, Ένχελς, Χάουζ, Γκίλμπερτ, Ντρίνκγουοτερ (60' Νακάμπα), Λουίς, Τάργκετ, Ελ-Γκάζι (70' Τρεζεγκέ), Σαματά (83' Μπαστόν), Γκρίλις
Τότεναμ (Ζοσέ Μουρίνιο): Γιορίς, Ντέιβις, Σάντσες, Αλντερβάιρελντ, Οριέ, Ντάιερ (60' Λο Σέλσο), Γουίνκς, Σον, Μπεργβάιν (95' Βερτόνχεν), Άλι (83' Φερνάντεζ), Μόουρα

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα