Μάντσεστερ Σίτι – Μάντσεστερ Γ. 0-1: Ξανά στον τελικό του Λιγκ Καπ οι Πολίτες (vid)

Gazzetta team
Μάντσεστερ Σίτι – Μάντσεστερ Γ. 0-1: Ξανά στον τελικό του Λιγκ Καπ οι Πολίτες (vid)

bet365

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα «πάτησε» στο 3-1 του πρώτου ημιτελικού και θέλει τρίτο διαδοχικό τρόπαιο.

Δεύτερη φετινή επίσκεψη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Etihad», δεύτερη νίκη. Οι Κόκκινοι Διάβολοι, όμως, δεν χάρηκαν την δεύτερη (1-0), όσο την πρώτη (2-1), αφού στο φινάλε αυτή που χαμογέλασε ήταν η Μάντσεστερ Σίτι.

Παρά την ήττα, λοιπόν, η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα προκρίθηκε στον τελικό του Λιγκ Καπ (1η Μαρτίου με την Άστον Βίλα στο «Γουέμπλεϊ»), όπου θα διεκδικήσει το τρίτο διαδοχικό της τρόπαιο, τέταρτο τα τελευταία πέντε χρόνια και έκτο συνολικά.

Η Σίτι έγινε μόλις η τρίτη ομάδα στην ιστορία του θεσμού που φτάνει σε τρίτο σερί τελικό, μετά τη Νότιγχαμ Φόρεστ (από το 1978 έως το 1980) και την Λίβερπουλ (από το 1981 έως το 1984).

Πρωταγωνιστής στα πρώτα λεπτά ο Νταβίδ δε Χέα, με δύο καταπληκτικές αποκρούσεις με το χέρι και το πόδι, σε κεφαλιά εξ' επαφής του Σέρχιο Αγουέρο και σουτ μέσα από την περιοχή του Ριγάντ Μαχρέζ αντίστοιχα.

Η Σίτι ήταν καθολικά ανώτερη στα πρώτα 25 λεπτά, η Γιουνάιτεντ απλά... παρακολουθούσε, αλλά σιγά σιγά ισορρόπησε κάπως την κατοχή της μπάλας και ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ στο πρώτο σουτ εντός εστίας.

Ο Φρεντ εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, ο Ιλκάι Γκιντογκάν δεν έδιωξε αποτελεσματικά την μπάλα και αυτή κατέληξε στα πόδια του Νεμάνια Μάτιτς ο οποίος, με ωραίο γυριστό συρτό σουτ μέσα από την περιοχή, νίκησε τον Κλαούντιο Μπράβο, βάζοντας τους Κόκκινους Διαβόλους και πάλι στο παιχνίδι της πρόκρισης (35').

Οι Πολίτες προσπάθησαν να αντιδράσουν άμεσα, έχασαν εκ νέου ευκαιρίες, ενώ τους ακυρώθηκε ορθά γκολ για οφσάιντ του Ραχίμ Στέρλινγκ, ο οποίος στο πρώτο ημίχρονο κατάντησε... κουραστικός με τις συνεχείς διαμαρτυρίες του.

Αποβολή του Μάτιτς

Ένα γκολ χώριζε την Γιουνάιτεντ από το να στείλει το ματς στα πέναλτι, αλλά με το πέρασμα των λεπτών οι παίκτες της έδειχναν να κουράζονται, με την Σίτι να κρατάει την μπάλα και να μην απειλείται ιδιαίτερα.

Η προσπάθεια των φιλοξενούμενων δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο στο 76', όταν ο σκόρερ Μάτιτς αντίκρισε σωστά δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Ιλκάι Γκιντογκάν και αποβλήθηκε. Η Γιουνάιτεντ δεν απείλησε εκ νέου την εστία του Μπράβο, η Σίτι κράτησε αρκετά άνετα το «χρυσό» 0-1 (της ακυρώθηκε και δεύτερο γκολ με τον Αγουέρο) και, κάπως έτσι, εξασφάλισε την πρόκριση στον τελικό.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Μπράβο – Γουόκερ, Ρόδρι, Οταμέντι, Κανσέλο – Ντε Μπρόινε (91' Στόουνς), Γκιντογκάν, Μπερνάρντο Σίλβα – Μαχρέζ (68' Νταβίδ Σίλβα), Αγουέρο (93' Γκαμπριέλ Ζεσούς), Στέρλινγκ.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ): Δε Χέα – Λίντελοφ, Μαγκουάιρ, Σο (79' Μάτα) – Γουάν Μπισάκα, Φρεντ, Μάτιτς, Γουίλιαμς – Λίνγκαρντ (65' Περέιρα) – Γκρίνγουντ (46' Τζέιμς), Μαρσιάλ.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα