Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - Μάντσεστερ Σίτι 0-1: Αγουέρο ο... λυτρωτής (vids)

Gazzetta team
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - Μάντσεστερ Σίτι 0-1: Αγουέρο ο... λυτρωτής (vids)

bet365

Η Σίτι δεν έπεισε, αλλά ο Αγουέρο ήταν αυτός που έδωσε τη λύση. Ο Αργεντίνος πέτυχε το μοναδικό γκολ κόντρα στη Σέφιλντ (1-0) και η Μάντσεστερ πήρε ανάσα! Θρίλερ σε Λίβερπουλ, Μπέρμιγχαμ.

H Σίτι αντέδρασε στη γκέλα με την Πάλας και μπορεί να μην έπεισε με την εικόνα της, αλλά Ντε Μπρόινε - Αγουέρο έδωσαν τη λύση και τη... νίκη (1-0) στο εκτός έδρας ματς με την Σέφιλντ.

Ο Λαπόρτ επέστρεψε έπειτα τον σοβαρό τραυματισμό του, ο Πεπ βρήκε λύσεις στην άμυνα και η Σίτι μπήκε με ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στο Bramall Lane κόντρα στη Σέφιλντ. Οι «Πολίτες» πήραν τον έλεγχο, είχαν εξαιρετική κυκλοφορία και μετά το τέταρτο άρχισαν την πίεση. Στο 20΄ οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν το γκολ, όταν από κλέψιμο του Στέρλινγκ στη μεσαία γραμμή, ο Μαχρέζ νικήθηκε από τον Χέντερσον. Η κατοχή έφτασε στο 66% και στο 26΄ ήρθε μια ακόμα ευκαιρία, αλλά και πάλι ο γκολκίπερ της Σέφιλντ νίκησε τον Οταμέντι. Στο 35' η Σίτι άγγιξε το γκολ! ο Μαχρέζ κέρδισε πέναλτι έπειτα από ανατροπή του Μπέσιτς, αλλά ο Ζεσούς νικήθηκε από τον Χέντερσον. Ο Βραζιλιάνος αστόχησε στο 3ο από τα πέντε πέναλτι που έχει εκτελέσει στην Premier League, ενώ για τον γκολκίπερ των «Λεπίδων» ήταν η τέταρτη σωτήρια επέμβαση στα οκτώ τελευταία πέναλτι.

Η Σέφιλντ όσο κρατούσε το μηδέν προσπαθούσε να δημιουργήσει κινδύνους και στο 54' είχε την πρώτη καλή φάση, αλλά ο Ο'Κόνελ αστόχησε. Η απάντηση της Σίτι ήρθε στο 58' όταν από το κόρνερ του Ντε Μπρόινε, ο Ρόδρι δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Οι «Πολίτες» συνέχισαν να πιέζουν, η Σέφιλντ όμως βρήκε χώρους και στο 62΄ έχασε την ευκαιρία του ματς, αλλά ο Μουσέ δεν κατάφερε να ανοίξει το σκορ από την υπέροχη πάσα του Μπάσαμ. Οι «Λεπίδες» στο 72' έχασαν τεράστια ευκαιρία, αλλά ο ΜακΜπέρνι δε σκόραρε ποτέ. Αντίθετα, η Σίτι είχε ουσία και στο 73' πέτυχε το γκολ της νίκης. Ο Ντε Μπρόινε έκανε την ασίστ και ο Αγουέρο με ιδανική προβολή διαμόρφωσε το 1-0. Μάλιστα, ο Βέλγος έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Premier League που μοιράζει 15+ ασίστ σε τρεις διαφορετικές σεζόν!

Στο φινάλε μίλησε δις ο Λεζέν

Ο Μοζέ Κιν πέτυχε το πρώτο του γκολ στην Έβερτον, στο 26ο του σουτ σε όλες τις διοργανώσεις (30'). Ο Ντόμινικ Κάλβερτ Λιούιν έγινε ο πρώτος Άγγλος που σημειώνει 10+ γκολ στην Premier League με την φανέλα των Ζαχαρωτών, από τον Γουέιν Ρούνεϊ την σεζόν 2017-18 (54'). Κάπως έτσι, η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι έδειχνε να ξεπερνάει εύκολα το εμπόδιο της Νιούκαστλ στο «Γούντισον Παρκ». Οι Καρακάξες, όμως, έδειξαν χαρακτήρα και, με δύο γκολ στις καθυστερήσεις από τον Φλοριάν Λεζέν (90'+5', 90'+7') πήραν μια ηρωική, όσο και απρόσμενη ισοπαλία (2-2).

Ανάσα με τον Κόνσα

Κάθε αγώνας είναι «τελικός παραμονής» για Άστον Βίλα και Γουότφορντ. Η μεταξύ τους αναμέτρηση χαμογέλασε στους Χωρικούς, οι οποίοι με γκολ του Εζρί Κόνσα στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων, πήραν νίκη – ανάσα με 2-1 (68' Ντάγκλας Λουίς, 90'+6' Κόνσα – 38' Ντίνι) και «ξεκόλλησαν» από την ζώνη του υποβιβασμού, από την οποία απέχουν δύο βαθμούς.

«Φρένο» στο αρνητικό σερί

Εμφατικό τέλος στο σερί τεσσάρων ηττών και έξι αγώνων χωρίς νίκη (πέντε ήττες, μια ισοπαλία) έβαλε η Μπόρνμουθ. Η φιλοξενούμενη Μπράιτον προέβαλε ελάχιστη αντίσταση, η ομάδα του Έντι Χάου έφτασε στη νίκη με 3-1 (36', 74' Γουίλσον, 41' αυτ. Γκρος – 81' Μούι) και «ξεκόλλησε» από την τελευταία δυάδα, στην οποία έπεσε η Γουότφορντ.

Επέστρεψε στις νίκες η Σαουθάμπτον

Η Κρίσταλ Πάλας δεν άντεξε το πρέσινγκ που άσκησε η Σαουθάμπτον και οι Άγιοι επέστρεψαν στις νίκες. Οι φιλοξενούμενοι αφού... σώθηκαν στο 18ο λεπτό όταν ο Τσενκ Τοσούν ολομόναχος αστόχησε, κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Στο 22' ο Ρέντμοντ αφού απέφυγε πίεση δυο αντιπάλων, εξαπέλυσε σουτ από απόσταση και και πέτυχε το 1-0. Οι «άγιοι» με την έναρξη του δευτέρου μέρους καθάρισαν το ματς, αφού στο 48΄ ο Στιούαρτ Άρμστρονγκ διαμόρφωσε το 2-0.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα