Μάντσεστερ Σίτι - Κρίσταλ Πάλας 2-2: Σοκ στο 90' και... game over (vid)

Κωνσταντίνος Κωλαΐτης
Μάντσεστερ Σίτι - Κρίσταλ Πάλας 2-2: Σοκ στο 90' και... game over (vid)

bet365

Ο Αγουέρο γύρισε το ματς με δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Φερναντίνιο, όμως, «πρόδωσε» την Σίτι με αυτογκόλ στο 90' κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας (2-2) και έκανε δύο βαθμούς ακόμη πιο αδύνατη την επιστροφή στην μάχη του τίτλου.

Από την έκσταση της ανατροπής, σε ένα καθυστερημένο δράμα που σήμανε το τέλος εποχής. Η Μάντσεστερ Σίτι υπέπεσε σε ένα ακόμη ατόπημα προς όφελος της Λίβερπουλ, η οποία φτάνει σε σημείο να μην έχει ανάγκη το δικό της στραβοπάτημα για να «ανάψει» ξανά η μάχη του τίτλου.

Μέσα σε πέντε λεπτά, ο Κουν Αγουέρο είχε επιδείξει το «γαλόνι» του κορυφαίου ξένου στην ιστορία της Premier με έμφαση στο «Etihad» και φαινόταν ότι θα είναι ξανά ο κινητήριος μοχλός των Πολιτών, στο κυνήγι των Reds μέχρι να μην βλέπουν... κόκκινο στον ορίζοντα. Πλέον, η ομάδα του Κλοπ ίσα που αχνοφαίνεται, απέχει 13 βαθμούς και με δύο παιχνίδια λιγότερα κι αν στα προηγούμενα checkpoints η Σίτι απλά έχανε ζωές, το νέο ορόσημο σημαίνει game over.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα είχε νωπές μνήμες από το περσινό σοκ στο ίδιο γήπεδο, από τον Άντρος Τάουνσεντ και την παρέα του, αλλά απέδειξε ότι πάσχει από σύνδρομο. Άφησε τους Αετούς να προηγηθούν με τον Τσενκ Τοσούν (39'), στο πρώτο του γκολ μετά την χειμερινή μεταγραφή του από την Έβερτον και ως το τελευταίο δεκάλεπτο δεν μπορούσαν να βρουν τον τρόπο για να γυρίσει ο διακόπτης. Ώσπου μίλησε ο Αργεντίνος θρύλος και μάλιστα με δύο επιφωνήματα, στο 82' και το 87', προσφέροντας εύκολα και απλά την ανατροπή στην ομάδα του.

Για κακή τύχη των Πολιτών, ο ηγετικός Φερναντίνιο κατέληξε αρνητικός πρωταγωνιστής. Από δική του προβολή, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα στο 90', για ένα αυτογκόλ που έμελλε να γράψει τον επίλογο στο ματς και να καθηλώσει την Σίτι στους 47 βαθμούς, νοκ-άουτ πια από κάθε μη μαθηματικό σενάριο.

Μάντσεστερ Σίτι (Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Κανσέλο, Στόουνς, Φερναντίνιο, Μεντί, Ντε Μπρόινε, Γκουντογκάν, Σίλβα (62' Ζέσους), Στέρλινγκ (89' Ρόδρι), Αγουέρο, Σίλβα (73' Μαχρέζ)

Κρίσταλ Πάλας (Χόντσον): Γκουάιτα, Ρίντεβαλντ (88' Γουόρντ), Κέιχιλ, Τόμκινς, Κέλι, ΜακΚάρθι, ΜακΆρθουρ, Κουγιατέ, Ζαχά, Αγιού, Τοσούν (81' Γουίκχαμ)

Μοιρασιά στο Ανατολικό Λονδίνο

Ισόπαλες με 1-1 αναδείχθηκαν Γουέστ Χαμ και Έβερτον στο London Stadium. Η Γουέστ Χαμ δικαιούταν να πάρει το προβάδισμα στο σκορ και το πέτυχε στο 40' όταν ο Σνόντγκρας εκτέλεσε το φάουλ και ο Ντιόπ με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Η απάντηση της Έβερτον όμως ήταν άμεση καθώς στο 44' έφερε το ματς στα ίσια με τον Κάλβερτ Λιούιν να κάνει το 1-1 έπειτα από κόρνερ του Ντιν. Στο δεύτερο μέρος τόσο τα «Σφυριά» όσο και τα «Ζαχαρωτά» είχαν ευκαιρίες για γκολ, το οποίο όμως δεν ήρθε ποτέ. Έτσι μοιράστηκαν τον βαθμό με τη Γουέστ Χαμ να παραμένει μία ανάσα πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και την Έβερτον να διατηρείται στη μέση της βαθμολογίας.

«Χ»αμένες και οι δύο...

Μπράιτον και Άστον Βίλα μοιράστηκαν από έναν βαθμό στο ισόπαλο 1-1, αποτέλεσμα που δεν άρεσε σε κανέναν καθώς οι γηπεδούχοι παρέμειναν κοντά στην επικίνδυνη ζώνη και οι φιλοξενούμενοι εντός αυτής. Η Μπράιτον ήταν ελαφρώς καλύτερη από την Άστον Βίλα και πήγε στα αποδυτήρια έχοντας πάρει κεφάλι στο σκορ χάρη στο γκολ του Τροσάρ στο 38' από δύσκολη γωνία. Λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα πάντως ο Γκρίλις είχε χάσει τρομερή ευκαιρία σε τετ-α-τετ για να βάλει τους «Κλάρετς» μπροστά. Η Βίλα μπήκε δυναμικά στο δεύτερο ημίχρονο πιέζοντας τους «Γλάρους» που κλείστηκαν στο δικό τους μισό. Η ισοφάριση... μύριζε και τελικά ήρθε στο 75' με τον Γκρίλις να... παίρνει το αίμα του πίσω για τη χαμένη ευκαιρία του πρώτου μέρους και να κάνει το 1-1 με ένα όμορφο γκολ, δίνοντας έτσι στη Βίλα τη δυνατότητα να φύγει με τον βαθμό από τη Νότια Ακτή.

Νίκη... ελπίδας η Νόριτς

Οσο κερδίζει θα... ελπίζει! Η Νόριτς επικράτησε 1-0 της Μπόρνμουθ εντός έδρας και μείωσε στους έξι από τη ζώνη παραμονής. Η φάση του 31ου λεπτού έκρινε το ματς, Στιβ Κουκ αποβλήθηκε, αφού έδιωξε τη μπάλα με το χέρι, ο Τίρνι τον απέβαλε καταλογίζοντας πέναλτι και ο Πούκι διαμόρφωσε το 1-0. Στο 76ο λεπτό είδε την κόκκινη κάρτα και ο Γκόντφρεϊ για τα «Καναρίνια», αλλά η Μπόρνμουθ δεν μπόρεσε να αποσπάσει κάτι περισσότερο.

Ανατροπή και βλέπει... τετράδα!

Απίθανη ανατροπή στο Σεντ Μέρις η Γουλβς, επικράτησε 3-2 της Σαουθάμπτον, έβαλε φρένο στους «Αγιους», ενώ βρέθηκε στο -5 από την τετράδα (με ματς περισσότερο). Παρά το γεγονός ότι η Σαουθάμπτον απέκτησε ένα σοβαρό προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο με τέρματα των Μπέντναρεκ (15’) και Λονγκ (35’), η Γουλβς βρήκε τον τρόπο για την ανατροπή! Ο Νέτο στο 53’ και ο Ραούλ Χιμένεζ με πέναλτι στο 65΄και με γκολ στο 76’ έφεραν τούμπα την αναμέτρηση.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα