Κινδυνεύει με οικονομική κρίση η Έβερτον - Στα 130 εκ. ευρώ οι απώλειές της

Κινδυνεύει με οικονομική κρίση η Έβερτον - Στα 130 εκ. ευρώ οι απώλειές της

Gazzetta team
Κινδυνεύει με οικονομική κρίση η Έβερτον - Στα 130 εκ. ευρώ οι απώλειές της

bet365

Η ομάδα έχει ξοδέψει 526 εκ. ευρώ από το 2016 για την αγορά ποδοσφαιριστών.

Ανησυχητικά είναι τα οικονομικά στοιχεία για την Έβερτον, καθώς μόλις ανακοινώθηκε πως οι απώλειές της ως τον Ιούνιο του 2019 ανήλθαν στα 130 εκ. ευρώ.

Τα δεδομένα έχουν θορυβήσει τους ιδιοκτήτες της ομάδας, οι οποίοι δεσμεύτηκαν να «λειτουργήσουν με βιώσιμο οικονομικά τρόπο από 'δω και πέρα».

Η τελευταία χρόνια που η ομάδα γνώρισε κέρδη ήταν το 2017 και έκτοτε το άρθροισμα στο ταμείο της ομάδας είναι πάντα αρνητικό.

Πολλοί έχουν αρχίσει ήδη να επιρρίπτουν ευθύνες στον συνιδιοκτήτη της ομάδας, Φαράντ Μοσίρι, ο οποίος φαίνεται να έχει ξοδέψει συνολικά από τον Φεβρουάριο του 2016, 526 εκ. για την αγορά ποδοσφαιριστών και την αλλαγή συνολικά 4 προπονητών στον πάγκο της Έβερτον.

Την ίδια ώρα, η ομάδα φαίνεται να πραγματοποιεί ετήσιο κύκλο εργασιών της τάξης των 218 εκ. ευρώ, παρόλο που δεν αγωνίζεται στις ευρωπαίκες διοργανώσεις.

«Έχουμε επίγνωση για τον αντίκτυπο που έχουν οι επενδύσεις μας αλλά αποτελούν μέρος ένος μακροπρόθεσμου οικονομικού σχεδίου το οποίο αποδεικνύει τη δέσμευσή μας να λειτουργούμε με οικονομικά βιώσιμο τρόπο στο μέλλον» δήλωσε η διευθύνων σύμβουλος του συλλόγου, μετά την ανακοίνωση των απωλειών.

«Εργαζόμαστε πολύ σκληρά, ώστε η Έβερτον να εναρμονηστεί με τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη» συμπλήρωσε. Οι βλέψεις και οι φιλοδοξίες των ιθυνόντων είναι πολύ μεγάλες, ειδικά μετά την πρόσληψη του Αντσελότι, ο οποίος έχει κατακτήσει τις φορές το Champions League. H, μέχρι στιγμής, όμως, απόδοση της ομάδας δεν φαίνεται να επιβεβαιώνει κάτι τέτοιο καθώς η Έβερτον βρίσκεται στην 11η θέση της Premier League.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα