Κρίσταλ Πάλας - Αρσεναλ 1-1: Από ωραίος... μοιραίος ο Ομπαμεγιάνγκ (vid)

Gazzetta team
Κρίσταλ Πάλας - Αρσεναλ 1-1: Από ωραίος... μοιραίος ο Ομπαμεγιάνγκ (vid)

bet365

Ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ σκόραρε αλλά «πρόδωσε» την Άρσεναλ με την αποβολή του στο 67', δυσκολεύοντας το έργο της να φύγει νικήτρια από την έδρα της Πάλας (1-1).

Τότεναμ - Λίβερπουλ με σούπερ προσφορά* | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Το πρώτο λονδρέζικο ντέρμπι για την Άρσεναλ στη χρονιά φαινόταν η ιδανική περίσταση για να ξεκινήσει οριστικά η ανιούσα στους Κανονιέρηδες. Μετά το ιδανικό ποδαρικό με νίκη κόντρα στην Γιουνάιτεντ και την πρόκριση επί της Λιντς στο FA Cup, η ομάδα του Αρτέτα είχε βρει ψήγματα ψυχολογίας για το κρίσιμο διπλό. Στο τέλος του απογεύματος, ωστόσο, η Κρίσταλ Πάλας όρθωσε ανυπέρβλητο εμπόδιο (1-1), αφού πρώτα ο Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ είχε φροντίσει να δυσκολέψει τα πράγματα για τους φιλοξενούμενους.

Η Άρσεναλ έχασε τον Τορέιρα (τραυματίας), έχασε τον Ομπαμεγιάνγκ (αποβολή) και κινδυνεύει να χάσει και την 10άδα, καθώς Έβερτον, Σαουθάμπτον και Νιούκασλ την «πιάνουν» με νίκες! Κακή βραδιά για την Άρσεναλ, βαθμός... προόδου για την Πάλας! Στην πρώτη ιστορικά αναμέτρηση που η Πάλας βρισκόταν πάνω από την Άρσεναλ βαθμολογικά (9η - 10η), μετά τα Χριστούγεννα, οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες. Οι Κανονιέρηδες που άρχισαν να δείχνουν ψήγματα του «Artetaball», τουλάχιστον έτσι ξεκίνησαν (58% κατοχή 484 πάσες), δεν είχαν όμως την ανάλογη επιθετική παραγωγικότητα, κατάφεραν και μπήκαν νωρίς - νωρίς μπροστά στο σκορ. Μόλις στο 12', η πολύ καλή συνεργασία των Λουίς, Εζίλ και Λακαζέτ με τον τελευταίο να δίνει στον Ομπαμεγιάνγκ, ο οποίος εκτέλεσε ιδανικά τον Γκαϊτά.

Αυτό ήταν και το σκορ ημιχρόνου, με τους γηπεδούχους να έχουν μόλις μια καλή φάση στο 41' με τον Κουγιατέ, αλλά ο Λένο ήταν σε ετοιμότητα. Στο δεύτερο μέρος, η Πάλας και, συγκεκριμένα, ο Αγιού θα έγραφε ιστορία. Ο Γκανέζος φορ θα γίνει ο πρώτος πάικτης μετά από τον Τζον Κρέιβεν (1971-72) που σκοράρει απέναντι στους Κανονιέρηδες τόσο εκτός όσο και εντός έδρας σε μια σεζόν! Από εκεί και πέρα η ποιότητα του παιχνιδιού θα πέσει... Ο Ομπαμεγιάνγκ θα κάνει ένα... φονικό μαρκάρισμα στον Μέιερ, ο Τίρνι θα το δει κατόπιν στο VAR και θα τον αποβάλει απευθείας. Οι γηπεδούχοι πίεζαν, στο 79 είχαν μια δυνατή φάση, με τον Τόμκινς που πήρε κεφαλιά μέσα στην περιοχή και την έστειλε προς την εστία αλλά πάνω στη γραμμή απομάκρυναν οι αμυντικοί της

Στο 82' και στο 83' οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να «κλέψουν» το παιχνίδι με τον Πεπέ αρχικά να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι και με τον Λακαζέτ στη συνέχεια, να ξαφνιάζεται και να μην σουτάρει σωστά σε σχεδόν κενή εστία.

Κρίσταλ Πάλας (Ρόι Χόντσον): Γκαϊτά, Ρίντεβαλντ, Κέιχιλ, Τόμκινς, Κέλι, ΜακΆρθουρ, ΜακΚάρθι, Κουγιατέ, Μέιερ (69' Τοσούν), Ζαχά, Αγιού.

Άρσεναλ (Μίκελ Αρτέτα): Λενό, Μέιτλαντ-Νάιλς, Παπασταθόπουλος, Λουίζ, Κολάσινατς, Τορέιρα (46' Γκεντουζί), Τζάκα, Πεπέ, Οζίλ (70' Μαρτινέλι), Ομπαμεγιάνγκ, Λακαζέτ (92' Νέλσον).

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα