Άρσεναλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-0: Πρώτη νίκη Αρτέτα, σκόραρε ο Socratis (vid)

Gazzetta team
Άρσεναλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-0: Πρώτη νίκη Αρτέτα, σκόραρε ο Socratis (vid)

bet365

Νέα χρονιά, νέα ομάδα η Άρσεναλ του Αρτέτα, κατατρόπωσε την Γιουνάιτεντ για ένα ημίχρονο και επέστρεψε στις εντός έδρας νίκες (2-0) μετά τις 6 Οκτωβρίου. Εξαιρετικός και σκόρερ του δεύτερου γκολ ο Σωκράτης.

Ο κόσμος του «Emirates» είχε πάψει να πιστεύει σε θαύματα. Ίδια πλήξη, ανάλογη κατήφεια σε κάθε αγώνα, από τις 6 Οκτωβρίου και εκείνη τη νίκη επί της Μπόρνμουθ με 1-0. Έκτοτε, άλλαξαν πολλά, αλλά μέχρι πρότινος, το μόνο που έμενε σταθερό ήταν το αρνητικό αποτέλεσμα. Η νέα Άρσεναλ του Αρτέτα το πλησίασε όσο δεν πήγαινε κόντρα στην Τσέλσι, βγήκε ξανά χαμένη, όμως ξεκίνησε το 2020 με τον καλύτερο οιωνό. Έβαλε τη σφραγίδα της στο δεύτερο απανωτό ντέρμπι, επικράτησε της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 2-0 και μια πειστική εμφάνιση για το μέλλον και έκανε έτσι το καλύτερο δώρο στο κοινό της ενόψει νέας χρονιάς.

Οι Κανονιέρηδες έκαναν με διαφορά το καλύτερο τους ημίχρονο στη φετινή σεζόν, δεν κινδύνεψαν καθόλου από την πνευματικά απούσα Γιουνάιτεντ και ακολούθησαν το μοτίβο του γρήγορου γκολ από το ματς με την Τσέλσι. Ο Νικολά Πεπέ σκόραρε μόλις στο 8', ήταν εν γένει εξαιρετικός παρά την αμφισβήτηση που έχει δεχθεί και μάλιστα είχε και δοκάρι στο 40'. Ωστόσο, η ζημιά από το γκολ που δεν ήρθε ήταν ελάχιστη, αφού δύο λεπτά πριν από την λήξη του ημιχρόνου, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος τελείωσε τη φάση από την μικρή περιοχή, στο 8ο τέρμα που πετυχαίνει φέτος η Άρσεναλ μετά από κόρνερ (δύο παραπάνω από όλους τους άλλους).

Η εξαφανισμένη Γιουνάιτεντ προσπάθησε να επιστρέψει στο δεύτερο ημίχρονο, απέναντι στους κουρασμένους παίκτες του Αρτέτα, οι οποίοι όμως, δεν παγιδεύτηκαν από το μονοδιάστατο παιχνίδι των Κόκκινων Διαβόλων. Το αποτέλεσμα ήταν να κρατήσουν ως το τέλος την νίκη και μάλιστα με καθαρό παθητικό, φτάνοντας έτσι σε ένα τρίποντο που χρειαζόταν απεγνωσμένα η Άρσεναλ για να αρχίσει να στρώνει το μέλλον της, υπό τις οδηγίες πλέον του Ισπανού coach.

Έτσι, έφτασε τους 27 βαθμούς και είδε και πάλι την τετράδα να αχνοφαίνεται στον ορίζοντα, στο -9 από την Τσέλσι. Αντίθετα, η Γιουνάιτεντ προβλημάτισε ξανά με το πισωγύρισμα της και δεν εκμεταλλεύτηκε την ισοπαλία των Μπλε και την ήττα της Τότεναμ, για να δηλώσει «παρούσα» στην μάχη της τέταρτης θέσης.

Δείτε εδώ την βαθμολογία της Premier League για την 21η αγωνιστική (εκκρεμεί το παιχνίδι της Λίβερπουλ κόντρα στην Σέφιλντ Γιουνάιτεντ)

Άρσεναλ (Αρτέτα): Λένο, Μέιτλαντ-Νάιλς, Παπασταθόπουλος, Λουίζ, Κολάσινατς (69’ Σακά), Τορέιρα, Τζάκα, Οζίλ, Πεπέ (63’ Νέλσον), Λακαζέτ (82’ Γκεντουζί), Ομπαμεγιάνγκ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Σόλσκιερ): Ντε Χέα, Γουάν-Μπισάκα, Λίντελοφ, Μαγκουάιρ, Σο, Φρεντ, Μάτιτς (81’ Μάτα), Τζέιμς (58’ Γκρίνγουντ), Λίνγκαρντ (58’ Περέιρα), Ράσφορντ, Μαρσιάλ

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα