Μάντσεστερ Σίτι - Έβερτον 2-1: Ο Ζεσούς έδωσε νίκη... ελπίδας! (vid)

Μάντσεστερ Σίτι - Έβερτον 2-1: Ο Ζεσούς έδωσε νίκη... ελπίδας! (vid)

bet365

H Σίτι δεν έπεισε, αλλά με δυο γκολ του Ζεσούς επικράτησε 2-1 της Εβερτον και βρέθηκε στο -11 από τη Λίβερπουλ. Τεσσάρα με Μόγιες η Γουέστ Χαμ.

Η Σίτι δεν έκανε πειστική εμφάνιση, είχε όμως τον Ζεσούς σε απίστευτη κατάσταση και με τα δυο γκολ του πέτυχε τη δεύτερη σερί νίκη της. Με το 2-1 κόντρα στην Έβερτον η Μάντσεστερ μείωσε στους 11 βαθμούς από την κορυφή, αλλά με δυο παραπάνω ματς από τη Λίβερπουλ. Πρώτη απώλεια για τον Αντσελότι στον πάγκο των Ζαχαρωτών!. Για πρώτη φορά οι «Πολίτες» πέτυχαν πέντε διαδοχικές νίκες επί της Έβερτον. Μόλις για τέταρτη φορά σκόραραν σε ματς της Premier Βραζιλιάνοι και από τις δυο ομάδες (Ζεσούς, Ριτσάρλισον).


Η Σίτι των αρκετών αλλαγών μπήκε δυνατά, πίεσε ψηλά την Έβερτον με στόχο να την αναγκάσει στο γρήγορο λάθος. Ωστόσο, η Έβερτον ήταν αυτή που βρήκε πρώτη κενά στην άμυνα και στο 9΄ έχασε μεγάλη ευκαιρία για γκολ! Ο Κόουλμαν βρέθηκε σε θέση βολής, έκανε ωραίο πλασέ, αλλά ο Μπράβο έδιωξε εντυπωσιακά! Τέσσερα λεπτά αργότερα το Etihad πανηγύρισε για... λίγο, όταν από ασίστ του Κανσέλο ο Φόντεν πέτυχε το 1-0. Ωστόσο, το VAR έκοψε τα χαμόγελα, μιας και ακυρώθηκε σωστά λόγω οφσάιντ του Μαχρέζ. Εξι λεπτά αργότερα πάλι ο Αλγερινός ήταν πρωταγωνιστής, αφού ζήτησε πέναλτι, αλλά το VAR δεν τον έστειλε στην άσπρη βούλα. Η Σίτι ήταν απόλυτη κυρίαρχος, πίεσε, η κατοχή στο τελευταίο τέταρτο του ματς έφτασε το 75%, αλλά γκολ δεν ήρθε ποτέ. Σε δυο περιπτώσεις ο Μαχρέζ δεν πλάσαρε σωστά, ενώ και ο Ζεσούς νικήθηκε από τον Πίκφορντ. Βέβαια, όλα θα μπορούσαν να ήταν διαφορετικά, αν στην τελευταία φάση ο Μίνα με καρφωτή κεφαλιά έστελνε τη μπάλα στα δίχτυα. Αξίζει να σημειωθεί, πως η Σίτι απέτυχε να σκοράρει στο α' μέρος στα έξι από τα οκτώ τελευταία εντός στην Premier League.


Το ξεκίνημα στην επανάληψη ήταν δυνατό για τους «Πολίτες», στο 46' ο Ζεσούς δεν μπόρεσε να νικήσει τον Πίκφορντ, αλλά το έκανε στο 51'. Από πάσα του Γκουντογκάν, ο Βραζιλιάνος με άψογο πλασέ άνοιξε το σκορ για τη Σίτι. Οι γηπεδούχοι είχαν πάρει φόρα, κυκλοφορούσαν εξαιρετικά τη μπάλα και στο 58' κλείδωσαν τη νίκη! Ο Μαχρέζ βρήκε υπέροχα τον Ζεσούς και ο Βραζιλιάνος με ιδανικό τελείωμα πέτυχε το 2-0. Ηταν το 7ο γκολ του στα πέντε τελευταία με τα Ζαχαρωτά!

Ο Αντσελότι αντέδρασε, πέρασε στο ματς τους Γουόλκοτ, Κιν και στο 71' είδε την ομάδα του να μπαίνει ξανά στο κόλπο! Λάθος του Μπράβο, σουτ από τον Γουόλκοτ και ο Ριτσάρλισον από κοντά πέτυχε το 2-1. Βέβαια, ευθύνη έχει και ο Ρόδρι που έχασε τον Βραζιλιάνο. Η Σίτι προσπάθησε να τελειώσει το ματς, αλλά στο 78' ο Ζεσούς έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι! Η Εβερτον δεν μπόρεσε να κάνει το κάτι παραπάνω και ο Αντσελότι υπέστη την πρώτη του απώλεια στον πάγκο της ομάδας.


Μαν. Σίτι: Μπράβο, Κανσέλο, Μεντί, Γκαρθία, Φερναντίνιο, Γκουντογκάν, Ντε Μπρόινε , Ρόδρι, Φόντεν (83' Nτ. Σίλβα), Μαχρέζ (90' Στέρλινγκ), Ζεσούς

Εβερτον: Πίκφορντ, Κόλμαν (59΄ Γουόλκοτ), Σιντιμπέ, Ντιν, Μίνα, Χόλγκεϊτ, Ντελφ, Σίγκουρντσον (66΄ Κιν), Ντέιβις, Λιούιν, Ριτσάρλισον


Τεσσάρα στο ντεμπούτο Μόγιες!
Στο ντεμπούτο του Ντέιβιντ Μόγιες στον πάγκο της, η Γουέστ Χαμ έκανε την καλύτερη φετινή της εμφάνιση διέλυσε με 4-0 τη Μπόρνμουθ και βρέθηκε εκτός επικίνδυνης ζώνης! Οι Λονδρέζοι ήταν εξαιρετικοί και άνοιξαν το σκορ με τον Νομπλ στο 17ο λεπτό. Οκτώ λεπτά αργότερα διεύρυναν το προβάδισμά τους με εντυπωσιακό τέρμα του Αλέ. Το 3-0 ήρθε και πάλι με τον Νομπλ, ο οποίος ευστόχησε αυτή τη φορά από το σημείο του πέναλτι στο 35ο λεπτό, ενώ το 4-0 σημείωσε ο Άντερσον στο 66ο λεπτό.


Ούτε τώρα η Νόριτς
Ισόπαλη 1-1 εντός έδρας με την Κρίσταλ Πάλας αναδείχθηκε η Νόριτς, η οποία έμεινε στον πάτο της βαθμολογίας, ενώ τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα. Οπως και με την Τότεναμ, έτσι και με την Πάλας, τα «Καναρίνια» ήταν καλύτερα, αλλά δεν είχαν την τύχη με το μέρος τους. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τέρμα του Κάντγουελ στο 4ο λεπτό αλλά η Κρίσταλ Πάλας ισοφάρισε τρία λεπτά πριν το τέλος (87’) με προβολή του Γουίκαμ.…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα