Μπόρνμουθ - Άρσεναλ 1-1: Σώθηκε το ντεμπούτο του Αρτέτα (vid)

Gazzetta team
Μπόρνμουθ - Άρσεναλ 1-1: Σώθηκε το ντεμπούτο του Αρτέτα (vid)

bet365

Ο Ομπαμεγιάνγκ ξαναβρήκε δίχτυα κι έσωσε το ντεμπούτο του Αρτέτα! Ισόπαλη 1-1 η Άρσεναλ εκτός με τη Μπόρνμουθ χωρίς να πείσει. Με το δεξί ο Αντσελότι.

Ο Μικέλ Αρτέτα δεν μπήκε με το δεξί ως πρώτος τεχνικός στην Premier League, όμως δεν έφυγε και με σκυμμένο κεφάλι από το Vitality. Η Aρσεναλ αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 εκτός με τη Μπόρνμουθ, δεν έπεισε στην πρεμιέρα του Ισπανού, αλλά... σώθηκε χάρη στο γκολ του Ομπαμεγιάνγκ. Τραυματίστηκε και αποχώρησε ο Παπασταθόπουλος. Μόλις μια νίκη στα δέκα τελευταία ματς οι Λονδρέζοι που βρίσκονται στο -8 από την τετράδα.


Πιο δυνατά στο ματς μπήκε η Μπόρνμουθ και μόλις στο 5ο λεπτό άγγιξε το γκολ, ο Φρέιζερ βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο Σωκράτης έσωσε με προβολή. Η Άρσεναλ μετά το τέταρτο άρχισε να πατά καλύτερα, να κυκλοφορεί τη μπάλα, αλλά όσο εύκολα έφτασε στην αντίπαλη περιοχή τόσο πιο δύσκολα απειλούσε. Οι Λονδρέζοι δεν μπορούσαν να σκοράρουν, κάτι που έκαναν οι γηπεδούχοι στη δεύτερη καλύτερή τους φάση. Στο 35' εκμεταλλεύθηκαν το λάθος των αντιπάλων, ο Κουκ έκανε εξαιρετικό γύρισμα και ο Γκόσλινγκ με προβολή πέτυχε το 1-0. Ηταν το δεύτερο γκολ σε ισάριθμα ματς με Τσέλσι και Άρσεναλ. Οι Λονδρέζοι αποδιοργανώθηκαν, κομμένοι στα δυο, χωρίς εμπνεύσεις και λίγο έλειψε να δεχθούν και δεύτερο τέρμα πριν το ημίχρονο. Ο Κινγκ εκμεταλλεύθηκε το λάθος των αντιπάλων, αλλά νικήθηκε από τον Λένο!

Οι Λονδρέζοι μπήκαν πιο δυνατά στην επανάληψη, πίεσαν στο μισό γήπεδο κι έβαλαν δύσκολα στους γηπεδούχους. Ωστόσο, είχαν πάλι διάθεση, αλλά όχι τον τρόπο! Βέβαια, το πολυπόθητο γκολ ήρθε στο 63', έστω και αν ο Ομπαμεγιάνγκ υποδέχθηκε τη μπάλα από κόντρα! Ο Γκαμπονέζος με άψογο πλασέ διαμόρφωσε το 1-1 και έφτασε τα 12 στην Premier League. Mάλιστα, στο 70' η Άρσεναλ πλησίασε την ανατροπή, ο Λακαζέτ βγήκε τετ α τετ, αλλά νικήθηκε από τον Ράμσντεϊλ! Γρήγορος ρυθμός στο ματς, με τις δυο ομάδες να πιέζουν, αλλά καμία να μην έχει τη μεγάλη φάση. Πλήγμα για την Άρσεναλ ο τραυματισμός και η αποχώρηση του Σωκράτη στο 76΄, όταν και έπεσε πάνω του με δύναμη ο Νάιλς. Η Μπόρνμουθ έγινε πιο απειλητική στα τελευταία λεπτά, είδε τον Γουίλσον να σκοράρει, αλλά ακυρώθηκε σωστά το γκολ ως οφσάιντ.


Mπόρνμουθ: Ράμσντεϊλ, Κουκ, Στέισι, Σίμπσον, Μέφαμ, Γκόσλινγκ (70' Μπίλινγκ), Φρέιζερ, Λέρμα, Λ. Κουκ, Γουίλσον, Κινγκ (66' Γουίλσον)

Άρσεναλ: Λένο, Λουίζ, Παπασταθόπουλος (77' Μουστάφι), Οζίλ (75' Γουίλοκ), Τσάκα, Νάιλς, Τορέιρα, Σάκα, Ομπαμεγιάνγκ, Λακαζέτ, Νέλσον (82' Πεπέ)

Πήρε... κουτί από Αγιού στο 90' η Πάλας
Πανηγυρικό φινάλε έκρυβε η Boxing Day για την Κρίσταλ Πάλας, επικρατώντας της Γουέστ Χαμ με 2-1 στο «Σέλχαρστ Παρκ». Ο Σνόντγκρας είχε δώσει προβάδισμα στους φιλοξενούμενους στο 57', η απάντηση ήρθε άμεσα στο 68' με τον Κουγιατέ, ενώ το... box στους Αετούς χάρισε ο Τζόρνταν Αγιού, με έξοχο γκολ-σλάλομ στο 90', λυτρώνοντας την ομάδα του, η οποία κάνει δειλά δειλά όνειρα Ευρώπης, αφού απέχει τρεις βαθμούς από την 5η Τότεναμ και έξι από την 4η Τσέλσι. Ανησυχούν, πλέον, οι Χάμερς, μόλις στον έναν βαθμό πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού, αλλά και ματς λιγότερο.

Ντεμπούτο με νίκη για Αντσελότι

Νέα Έβερτον, νέα πνοή και τρίποντο στην πρεμιέρα του Κάρλο Αντσελότι στον πάγκο. Τα Ζαχαρωτά πήραν σημαντική νίκη επί της Μπέρνλι με 1-0, είχαν για σκόρερ ξανά τον Κάλβερτ-Λιούιν (80'), που συνεχίζει να βρίσκεται σε φόρμα το τελευταίο διάστημα και κράτησαν για δεύτερο σερί ματς καθαρό παθητικό, μετρώντας απαραβίαστη άμυνα στα προηγούμενα οκτώ ματς. Έτσι, στο πλαίσιο της Boxing Day, ο Ιταλός τεχνικός έκανε το καλύτερο δώρο στους Μπλε του Μέρσεϊσάιντ, για την αρχή μιας καλύτερης πορείας. Στους 22 πλέον, η Έβερτον, δύο βαθμούς πιο πάνω η Μπέρνλι, σε μία μάλλον ανώδυνη ήττα.

Πήρε το ντέρμπι... παραμονής η Βίλα
Η Boxing Day ενσαρκώθηκε στο πρόσωπο του Κόνορ Χούριχεϊν και η Άστον Βίλα πήρε το χριστουγεννιάτικο δώρο της, επικρατώντας της Νόριτς με 1-0. Πρωταγωνιστής ο Ιρλανδός μέσος, που σκόραρε στο 64', οκτώ λεπτά αφότου εισήλθε στο ματς. Με αυτή τη νίκη, οι Χωριάτες ξέφυγαν από Νόριτς και Γουότφορντ και πλησίασαν στον πόντο την 17η Γουέστ Χαμ και στο -2 Μπράιτον και Μπόρνμουθ, στην προσπάθεια τους να βγουν από την ζώνη του υποβιβασμού. Αντιθέτως, τα Καναρίνια του Φάρκε έχουν ξεμείνει στην τελευταία θέση παρά τις καλές τους εμφανίσεις και καλούνται να κάνουν μεγάλο comeback ενόψει δεύτερου γύρου και 2020 για να μην αποχαιρετήσουν την Premier League.

Χ-άλασε το σερί για την Σέφιλντ
Στοπ στον αέρα της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ έβαλε η πεισματάρα Γουότφορντ, παίρνοντας τον βαθμό της ισοπαλίας εκτός έδρας (1-1). Η ομάδα του Νάιτζελ Πίρσον, μετά τη νίκη της επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δεν λύγισε κόντρα στις Λεπίδες του Κρις Ουάιλντερ, που έχασαν έδαφος μετά από τρεις συνεχόμενες νίκες και απέκτησαν συγκάτοικο στην 5η θέση (Τότεναμ). Ο Ντεουλοφέου είχε ανοίξει το σκορ στο 27', με τον Νόργουντ να ισοφαρίζει από την άσπρη βούλα στο 36' και να διαμορφώνει το τελικό σκορ.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα