Αρσεναλ - Μάντσεστερ Σίτι 0-3: Για πλάκα και για λύπηση... (vid)

Παναγιώτης Παλλαντζάς
Αρσεναλ - Μάντσεστερ Σίτι 0-3: Για πλάκα και για λύπηση... (vid)

bet365

Με τον Ντε Μπρόινε να έχει δύο γκολ και μία ασίστ, η Σίτι έριξε 3άρα από νωρίς στους θλιβερούς Κανονιέρηδες και για πρώτη φορά στην ιστορία της έχει τρεις σερί νίκες στο Λονδίνο με τη συγκεκριμένη αντίπαλο.

Η ήττα από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο ντέρμπι της περασμένης εβδομάδας έβαλε οριστικά (όσο κι αν δεν πρέπει να το λες ή γράφεις αυτό από Δεκέμβριο) τέλος στις ελπίδες της Μάντσεστερ Σίτι για τρίτο σερί πρωτάθλημα. Παράλληλα, προκάλεσε νέα σενάρια για το μέλλον του Πεπ Γκουαρδιόλα και γενικά το -14 από τη Λίβερπουλ έχει ρίξει σκιές στην ως τώρα σεζόν των Citizens. Αυτές οι σκιές, όμως, είναι... λαμπρό φως μπροστά στο σκοτάδι στο οποίο βρίσκεται η Αρσεναλ, η οποία έχασε με κάτω τα χέρια, έμεινε με μία νίκη στις τελευταίες 11 αγωνιστικές, είναι στο -4 από την Ευρώπη και συνειδητοποιεί ότι ο Φρέντι Λιούνγκμπεργκ δεν είναι μάγος. Ενδεχομένως, μάλιστα, να μην είναι καν προπονητής, αλλά τι μας φταίει κι αυτός τώρα;

Και να σκεφτεί κανείς ότι το ματς άρχισε με τους Κανονιέρηδες να έχουν ευκαιρία με τον Μαρτινέλι στα 33 δευτερόλεπτα και να δίνουν την αίσθηση ότι μπήκαν καλά. Τελικά ήταν ψευδαίσθηση και αποδείχθηκε με απόλυτο τρόπο... Το γύρισμα του Ζεσούς για τον Ντε Μπρόινε, στην επόμενη επίθεση, έφερε το 0-1 και εκείνη τη στιγμή το ματς... έληξε. Αν σε κάποιον φαίνεται υπερβολικό, ας σκεφτεί ότι στο 15' οι παίκτες του Γκουαρδιόλα έσπασαν πολύ εύκολα το υποτιθέμενο πρέσινγκ ψηλά των αντιπάλων τους και σε ρυθμό προπόνησης ο Ντε Μπρόινε έδωσε έτοιμο το 0-2 στον Στέρλινγκ. Ο προπονητής των φιλοξενούμενων ήταν αραχτός στον πάγκο με τον Αρτέτα ενώ αυτός των γηπεδούχων ήταν όρθιος προσπαθώντας να καταλάβει -ενδεχομένως- τι ακριβώς κάνει εκεί ή πώς ήταν η Αρσεναλ στα δικά του χρόνια και πώς είναι τώρα, με τα λεπτά να περνάνε χαλαρά. Οσο χαλαρά, δηλαδή, έβαλε γκολάρα για το 0-3 ο Ντε Μπρόινε στο 40', έχοντας και δοκάρι στο 42' (καλή επέμβαση Λένο) προκαλώντας τρόμο.

Οι Λονδρέζοι, από την άλλη, προκαλούσαν οίκτο. Δεν είναι ωραίο, ακόμη κι αν δεν είσαι οπαδός τους, να το βλέπεις ή να το σκέφτεσαι. Πιθανώς να μην είναι ωραίο ούτε για τους αντιπάλους τους, όταν αυτοί είναι καλύτεροι και μπορούν να τους ταπεινώσουν. Ετσι, η Μάντσεστερ Σίτι έκοψε ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο, το οποίο θύμιζε περισσότερο καλοκαιρινό φιλικό. Και τα καλοκαιρινά φιλικά, συνήθως, δε γίνονται σε γεμάτα γήπεδα αλλά σε μισοάδεια. Οπως ήταν και το Emirates, δηλαδή, όσο πηγαίναμε προς το τέλος του ματς, αφού ο κόσμος μάλλον δεν άντεχε να είναι ως το φινάλε εκεί και να αισθάνεται περισσότερο ανακούφιση επειδή το σκορ δεν ανέβηκε κι άλλο και λιγότερο οργή επειδή η ομάδα δεν αντέδρασε ποτέ...

Αρσεναλ (Φρέντι Λιούνγκμπεργκ): Λένο, Μάιτλαντ-Νάιλς, Τσέιμπερς, Παπασταθόπουλος, Κολάσινατς (41' Σάκα), Γκεντουζί, Τορέιρα (81' Γουίλοκ), Πεπέ, Οζίλ (59' Σμιθ-Ρόου), Μαρτινέλι, Ομπαμεγιάνγκ.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Εντερσον, Γουόκερ, Φερναντίνιο, Οταμέντι, Μεντί (85' Ζιντσένκο), Γκουντογκάν (70' Μαχρέζ), Ρόδρι, Φοντέν (56' Μπερνάρντο Σίλβα), Ντε Μπρόινε, Στέρλινγκ, Γκαμπριέλ Ζεσούς.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα