Μπόρνμουθ - Λίβερπουλ 0-3: Ακάθεκτη για την κούπα! (vid)

Μπόρνμουθ - Λίβερπουλ 0-3: Ακάθεκτη για την κούπα! (vid)

bet365

Ποιος να τη σταματήσει; Η Λίβερπουλ νίκησε 3-0 τη Μπόρνμουθ εκτός, πέτυχε τη 15η νίκη στη σεζόν κι εκτόξευσε τη διαφορά από τους ανταγωνιστές της! Πρώτο γκολ εκτός για τον Σαλάχ και το βλέμμα στη... Ζάλτσμπουργκ.

Η Λίβερπουλ δεν τρέλανε τους φίλους της με τη μπάλα που έπαιξε στο Vitality, αλλά το 3-0 επί της Μπόρνμουθ ήταν αρκετό για να τους κάνει να μη βγάζουν από το μυαλό τους το πρωτάθλημα. Στο ρελαντί οι Reds πέτυχαν την 15η νίκη στη σεζόν, έμειναν αήττητοι 33 σερί ματς κι εκτόξευσαν τη διαφορά στους 11 βαθμούς από τη Λέστερ και στους 14 από τη Σίτι (με ματς περισσότερο η ομάδα του Κλοπ). Ο Σαλάχ βρήκε δίχτυα, ο Κλοπ έφτασε τις 101 νίκες στο πρωτάθλημα, ενώ η ομάδα του κράτησε ανέπαφη την εστία της για πρώτη φορά από τις 28/9. Πέμπτη σερί ήττα για την Μπόρνμουθ των αρκετών προβλημάτων.

Ο Κλοπ άλλαξε την τετράδα για πρώτη φορά φέτος με τον Γκόμεζ στη θέση του Άρνολντ, ενώ η τριπλέτα της επίθεσης είχε Τσάμπερλεν και όχι Μανέ. Οι Reds δεν είχαν καμία σχέση με το ξεκίνημα απέναντι στην Έβερτον, μπορεί η κατοχή τους να ήταν στο 70%, αλλά η δημιουργία τους ήταν... ανύπαρκτη. Εκτός από ένα σουτ του Σαλάχ στο 7' κι ένα του Μίλνερ στο 25' οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν να παρουσιάσουν κάτι καλύτερο. Ο Φιρμίνο ήταν εκτός ρυθμού, ενώ ο Αιγύπτιος ήθελε, αλλά δεν μπορούσε.

Βέβαια, στο 30' έγινε μια από τις φάσεις που ίσως σημάδεψε το ματς. Ο Ακε έκανε υπερπροσπάθεια να κόψει τον Σαλάχ, τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε. Ωστόσο, πριν μπορέσει το νέο αμυντικό δίδυμο (Σίμπσον, Μέφαμ) της Μπόρνμουθ να συνεννοηθεί ήρθε το γκολ των Reds από το... πουθενά. Στο 34' o Xέντερσον έκανε μεγάλη μπαλιά, κακή έξοδος του Ράμσντεϊλ και ο Τσάμπερλεϊν με υπέροχη προβολή πέτυχε το 1-0! Οι Κόκκινοι πήραν τα πάνω τους, πίεσαν, στο 41' έχασαν καλή ευκαιρία με τον Φιρμίνο και στο 45' ήρθε το δεύτερο γκολ! Ο Σαλάχ έκανε την ασίστ της χρονιάς, βρήκε με τακούνι τον Κεϊτά, ο οποίος πέτυχε το 2-0. Ετσι, έγινε ο 16ος διαφορετικός παίκτης της ομάδας που σκοράρει φέτος!

Tο ξεκίνημα ήταν ιδανικό για τους Reds! Στο 53' ο Κεϊτά ανταπέδωσε το δώρο στον Σαλάχ και ο Αιγύπτιος με άψογο πλασέ σημείωσε το 3-0 και σφράγισε ένα ακόμα μεγάλο τρίποντο. Ιδιαίτερο το γκολ για τον επιθετικό των «Κόκκινων», μιας ήταν το πρώτο του σε φετινό εκτός έδρας ματς στην Premier League. Παράλληλα, ήταν το 63ο σε 100 συμμετοχές στην Premier League. Η διαφορά εκτοξεύθηκε ξανά, οι παίκτες του Κλοπ έβγαλαν και το δεύτερο από τα εννέα εμπόδια του Δεκεμβρίου κι έστρεψαν το βλέμμα στο ματς - τελικό με την Ζάλτσμπουργκ στην Αυστρία για το Champions League, εκεί που θέλουν... βαθμό για να προκριθούν.

Μπόρνμουθ: Ράμσεντεϊλ, Φράνσις, Ακε (35' Σίμπσον), Ρίκο, Μέφαμ, Φρέιζερ, Λέρμα, Μπίλινγκ (58' Κουκ), Γουίλσον (64' Γκόσλινγκ), Σολάνκε, Γκρόνεβελντ

Λίβερπουλ: Αλισον, Λόβρεν, (40' Αρνολντ) Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Γκόμεζ, Μίλνερ, Χέντερσον (76' Τζόουνς), Τσάμπερλεϊν (87' Σακίρι), Κεϊτάν, Φιρμίνο, Σαλάχ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα