Άρσεναλ U23: Πώς ήταν την σεζόν που την ανέλαβε ο Λιούνγκμπεργκ; (pic)

Άρσεναλ U23: Πώς ήταν την σεζόν που την ανέλαβε ο Λιούνγκμπεργκ; (pic)

Gazzetta team
Άρσεναλ U23: Πώς ήταν την σεζόν που την ανέλαβε ο Λιούνγκμπεργκ; (pic)

bet365

Ο Φρέντι Λιούνγκμπεργκ αναδείχθηκε δεύτερος στο πρωτάθλημα της Premier League 2 με τη δεύτερη ομάδα της Άρσεναλ και το gazzetta.gr κάνει μια παρουσίαση των παιχνιδιών που προετοίμασε ο Σουηδός.

Εποχή Φρέντι Λιούνγκμπεργκ «τρέχει» στην Άρσεναλ και ο Σουηδός θα γίνει ένας ακόμα πρώην ποδοσφαιριστής ομάδας του λεγόμενου Big-6, που αναλαμβάνει χρέη πρώτου προπονητή.

Η διαφορά με τους Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Φρανκ Λάμπαρντ της Τσέλσι, είναι ότι δεν έχει αναλάβει ξανά ηνία πρώτης ομάδας σε κορυφαίο πρωτάθλημα, πλην των ημερών του ως βοηθού υπό τον Ουνάι Έμερι αλλά και στην Βόλφσμπουργκ από τον Φεβρουάριο έως τον Σεπτέμβριο του 2018.

Την σεζόν που κάθισε στον πάγκο της δεύτερης ομάδας της Άρσεναλ ο Φρέντι Λιούνγκμπεργκ, ήταν από τον Αύγουστο του 2018 και αποχώρησε τον Απρίλιο του 2019.

Η πρεμιέρα του δεν ήταν ιδανική καθώς η ομάδα ηττήθηκε με 6-5 από την Μάντσεστερ Σίτι, ενώ στην δεύτερη αγωνιστική έφερε ισοπαλία με την Μπράιτον 1-1 και στην πορεία πήρε τρεις συνεχόμενες νίκες απέναντι σε Γουέστ Χαμ, Τότεναμ και Κόβεντρι.

Σημειώνεται ότι μόλις σε πέντε παιχνίδια σε όλη τη διοργάνωση η ομάδα έμεινε χωρίς τέρματα, δύο έληξαν 0-0, ενώ στο ενεργητικό της είχε 57 γκολ έναντι 45 που ήταν το παθητικό της.

Ο μέσος όρος πόντων ανά παιχνίδι ήταν 1.65 με συνολικό σκορ 12 νίκες 7 ισοπαλίες και 7 ήττες.

Το τέλος της σεζόν βρήκε την ομάδα του Λιούντμπεργκ στη δεύτερη θέση με 37 βαθμούς πίσω από την Έβερτον, η οποία συγκέντρωσε 41.

«Αστέρι» του Σουηδού ήταν ο Άγγλος φορ Νκέτια, ο οποίος ολοκλήρωσε την σεζόν με 9 γκολ, ενώ από κοντά ήταν και ο, επίσης επιθετικός, Τζον Τζουλς με έξι τέρματα. Ο πρώτος είναι 20 ετών και έχει ήδη πάρει συμμετοχές στην πρώτη ομάδα, ενώ ο δεύτερος μόλις φέτος ενηλικιώθηκε.

Αγαπημένο σύστημα του Λιούνγκμπεργκ ήταν το 4-2-3-1 και το 4-1-4-1. O Έμερι προχωρούσε συνεχώς σε αλλαγές στη διάταξη έχοντας ως πιο... σταθερό το 4-2-3-1, ενώ αρκετές φορές κατέβαζε και σύνθεση με τρεις αμυντικούς.

Πρώτο τεστ του Σουηδού θα είναι η εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Νόριτς, όπου εννοείται πως μια νίκη θα ήταν η ιδανική έναρξη των υποχρεώσεών του ως, προσωρινός τουλάχιστον, νέος προπονητής της ομάδας.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα