Άρσεναλ - Σαουθάμπτον 2-2: Και... Αγίους ανασταίνει (vids)

Gazzetta team
Άρσεναλ - Σαουθάμπτον 2-2: Και... Αγίους ανασταίνει (vids)

bet365

Η προβληματική φέτος Άρσεναλ έκανε ξανά το... θαύμα της, έσωσε στο 97' τον βαθμό της ισοπαλίας κόντρα στην μέχρι πρότινος ουραγό Σαουθάμπτον (2-2) με ήρωα τον Λακαζέτ και έμεινε στο -7 από την 4η Σίτι. Δεν σταματά πουθενά η Λέστερ, γέμισε «διπλά» η αγωνιστική.

Ήταν 6 Οκτωβρίου όταν η Άρσεναλ πανηγύριζε την τελευταία νίκη της στην φετινή Premier League. Από τότε, όσα ενθαρρυντικά σημάδια κι αν έχει δείξει με τον Ουνάι Έμερι στο τιμόνι έχουν εξαφανιστεί, σε μια στοιχειωμένη εκδοχή των «κανονιέρηδων» που έκανε την επανεμφάνιση της και απέναντι στην έτι πιο παραπαίουσα και φαβορί για υποβιβασμό Σαουθάμπτον.

Το τελικό 2-2, έστω κι αν απέφερε από το... πουθενά τον έναν βαθμό στους γηπεδούχους, εξαφάνισε άλλη μια ντουζίνα ελπίδες (και) για το φετινό εγχείρημα, με τον Αλεξάντερ Λακαζέτ να αναδεικνύεται σε έναν μοναχό πρωταγωνιστή, ο οποίος έσωσε την υπόληψη της ομάδας του με το γκολ του στο 96' και την τελευταία φάση του ματς.

Το εφιαλτικό απόγευμα ξεκίνησε νωρίς νωρίς, όταν ο Ντάνι Ινγκς συνεννοήθηκε τηλεπαθητικά με τον Μπερτράντ στο 6' και μετά από άμεσο χτύπημα φάουλ με πάσα, βρέθηκε προ του Λένο, πλασάροντας τον ιδανικά για το 0-1 και το 6ο του γκολ σε 12 αναμετρήσεις, με τον Τέεμου Πούκι της Νόριτς να είναι ο μοναδικός που έχει καλύτερο μερίδιο από τα συνολικά γκολ της ομάδας του.

Ο Λακαζέτ απάντησε άμεσα, μόλις στο 18' αλλά δεν εκμεταλλεύθηκε το μομέντουμ για την ανατροπή, γεγονός που το πλήρωσε στο 71', όταν ο Γουορντ-Πρόουζ με πέναλτι που χτυπήθηκε δις, έβαλε ξανά μπροστά τους Αγίους.

Τελικά, σε ένα ματς που έδειχνε χαμένο από χέρι, ο Γάλλος φορ της Άρσεναλ ολοκλήρωσε το μπρέις του και έφτασε τα 10 γκολ σε 13 αναμετρήσεις φέτος, γλιτώνοντας την ομάδα του από το απόλυτο κάζο.

Στους 18 βαθμούς η Άρσεναλ και την 7η θέση, έχασε την ευκαιρία να προσπεράσει την Νόριτς και να πιάσει την Άστον Βίλα η Σαουθάμπτον που έμεινε στους 9.

Άρσεναλ (Έμερι): Λένο, Τσέιμπερς, Λουίζ, Παπασταθόπουλος, Μπεγιερίν, Τορέιρα, Γκεντουζί, Τίρνεϊ, Οζίλ, Λακαζέτ, Ομπαμεγιάνκ.

Σαουθάμπτον (Χάσενχατλ): ΜακΚάρθι, Μπερτράντ, Στέφενς, Μπεντάρεκ, Σοάρες, Άρμστρονγκ, Χόιμπιεργκ, Γουορντ-Πρόους, Ρέντμοντ, Ινγκς, Ομπαφέμι


Η Λέστερ είναι ασταμάτητη...

Πέμπτη διαδοχική νίκη και έβδομη στις οκτώ τελευταίες αγωνιστικές. Η φετινή Λέστερ τελικά δεν είναι σε καμία περίπτωση... πυροτέχνημα. Οι Αλεπούδες πραγματοποιούν το κορυφαίο ξεκίνημα στην ιστορία τους στην Premier League και με το 0-2 επί της Μπράιτον παραμένουν πεισματικά στο -8 από την κορυφή. Ο Πέρεθ (64') άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη και ο Βάρντι που κάνει φοβερή σεζόν, με πέναλτι (82') κλείδωσε το τρίποντο, σκοράροντας για 12η φορά στο πρωτάθλημα.

Εντυπωσιακή εκ νέου η Μπέρνλι

Άνετο πέρασμα από την έδρα της Γουότφορντ πραγματοποίησε η Μπέρνλι, η οποία μέσα σε ένα ονειρικό δεύτερο ημίχρονο «καθάρισε» τους Ταράνδους και έμεινε σε απόσταση βολής από την πέμπτη θέση. Γουντ στο 53', Μπαρνς στο 82' και Ταρκόφσκι στο 88' διαμόρφωσαν τον θρίαμβο απέναντι στους γηπεδούχους, που έμειναν να κοιτούν μόνοι στην τελευταία θέση τους υπόλοιπους 19, με μόλις οκτώ βαθμούς.

Σοκ για την Έβερτον
Το διπλό στο Σεντ Μέρις αποδείχθηκε... φωτοβολίδα, μιας και η Εβερτον γνώρισε ήττα σοκ 2-0 από τη Νόριτς. Ο Μάρκο Σίλβα είναι με την πλάτη στον τοίχο, ενώ τα «καναρίνια», με την τρίτη τους νίκη έφυγαν από τον πάτο της βαθμολογίας. Ο Κάντγουελ στο 54' και ο Σρμπένι στο 90' έδωσαν το πολύτιμο τρίποντο.

Η Γουλβς ανεβάζει στροφές και η δεύτερη διαδοχική νίκη την έφερε στην 5η θέση της βαθμολογίας. «Θύμα» της η Μπόρνμουθ την οποία νίκησε με 2-1. Η γκολάρα του Μουτίνιο στο 21' και το τέρμα του Χιμένες στο 31' έδωσαν προβάδισμα νίκης στους Λύκους. Η αποβολή του Φράνσις στο 37' έκανε τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα για τους γηπεδούχους, που απλά μείωσαν στο 59' με τον Κουκ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα