Κλοπ: Ο Γερμανός που πετάει ατακάρες όποτε ανοίγει το στόμα του (vids)

Κλοπ: Ο Γερμανός που πετάει ατακάρες όποτε ανοίγει το στόμα του (vids)

Κλοπ: Ο Γερμανός που πετάει ατακάρες όποτε ανοίγει το στόμα του (vids)

bet365

Ο Γίργκεν Κλοπ είναι ο άνθρωπος που περιμένεις να ανοίξει το στόμα του για να ακούσεις τί άλλο μπορεί να πει! Και πάντα έχει τον τρόπο να σε κάνει να περιμένεις την επόμενη φορά!

Tέσσερα χρόνια Κλοπ στη Λίβερπουλ!

Τέσσερα όμορφα χρόνια στο Μέρσισαϊντ, που με τον Γερμανό η ομάδα επέστρεψε στην κορυφή της Ευρώπης και φέτος έχει ξεκινήσει ιδεατά για να κατακτήσει και την Premier League μετά τη σεζόν 1989-1990.

Τέσσερα χρόνια, όπου εκτός από το πόσο καλός προπονητής είναι, άπαντες απολαμβάνουν και όσα λέει!

«Και να γράψετε κάτι δεν θα το διαβάσουμε»

Στο 3-0 με την Μπέρνλι, ο Μανέ τα... πήρε στο κρανίο με τον Σαλάχ που δεν του έδωσε πάσα σε μια φάση όπου θα μπορούσε να σκοράρει. Πως το σχολίασε ο Κλοπ το συμβάν;

«Ευχαριστώ τον Θεό που θα λείπουν οι διεθνείς για μία εβδομάδα, οπότε αν γράψετε κάτι για αυτό το περιστατικό, δεν πρόκειται να το διαβάσουμε. Και μετά από μία εβδομάδα ουδείς θα το θυμάται πια. Τώρα πάντως όλα είναι καλά».

Η πρόβλεψή του για έναν τίτλο σε τέσσερα χρόνια!

Το... μακρινό 2015 είχε δηλώσει κατά την παρουσίασή του:

«Προφανώς και δεν θα περιμένει κανείς 20 χρόνια, αλλά παρακαλώ, δώστε μας χρόνο να δουλέψουμε και είμαι σίγουρος ότι αν βρίσκομαι στην ίδια θέση, σε τέσσερα χρόνια από τώρα, θα έχουμε πάρει έναν τίτλο. Αν όχι θα πάω στην Ελβετία να προπονήσω».

«Αν η Μπράιτον δεν είναι 3-0 στο 88', μην πανηγυρίσει ο κόσμος»!

Όταν η Σίτι έπαιζε με την Μπράιτον, όπου και θα κλείδωνε τον τίτλο η ομάδα του Γκουαρδιόλα, ο Κλοπ ζήτησε από τον κόσμο να μην επηρεάσει την ομάδα του.

«Αν η Μπράιτον δεν είναι 3-0 στο 88', θα πρότεινα στους οπαδούς μας να μη φωνάξουν και να μην πανηγυρίσουν. Γιατί σε οποιοδήποτε άλλο σημείο του αγώνα, απλά θα είναι... πληροφορία, η οποία δεν θα γνωρίζουμε πως θα εξελιχθεί».

Η ατάκα σε δημοσιογράφο, σχολιάζοντας την γκάφα του Μινιολέ

Ο Μινιολέ, κόντρα στην Μπορντό, έκανε τρομερό λάθος κρατώντας την μπάλα αρκετά στα χέρια του. Ετσι, ήρθε το γκολ για τους Γάλλους με έμμεσο.

Ενας δημοσιογράφος έκανε την ερώτησή του αργότερα τελευταίος με τον Κλοπ να του λέει:

«Εσύ περιμένεις τόσο, όσο και ο Μινιολέ για να πετάξει τη μπάλα...»

«Απλά δείξτε αρχ$!@$@»

Μία από τις επικότερες ανατροπές ήταν αυτή της Λίβερπουλ με την Μπαρτσελόνα. Ετσι, έφτιαξε τους παίκτες του ο Γερμανός, όπως αποκάλυψε ο Λόβρεν:

«Παιδιά, πιστέψτε το. Ένα ή δυο γκολ, ακόμα κι αν δεν καταφέρετε να βάλετε γκολ στα πρώτα 15, 20 λεπτά, ακόμα κι αν φτάσει ο χρόνος στο 65', το 66' και το 67', να έχετε πίστη ότι μπορείτε να σκοράρετε και μετά το Άνφιλντ θα μας στηρίξει. Εμπιστευθείτε με, μπορούμε να το πετύχουμε. Το κάναμε απέναντι στη Ντόρτμουντ, μπορούμε και τώρα. Απλά δείξτε αρχ$!@$@. Και θα τα καταφέρουμε»!

«Μην πιείτε το Σάββατο και κοιμηθείτε νωρίς»!

Θα ήταν μια νορμάλ συμβουλή ενός προπονητή στους παίκτες. Ομως, εδώ,ο Γερμανός ζήτησε από τον κόσμο να ακολουθήσει πρόγραμμα... αθλητικό για να είναι «παρών» στο ματς με την Μπέρνλι όπου ήταν στις 12.00.

«Δεν το είχα συνηθίσει να παίζουμε τόσο νωρίς παλαιότερα, αλλά πλέον δεν έχουμε πρόβλημα. Πρέπει η ατμόσφαιρα στις 12:00 το μεσημέρι να είναι σαν να επρόκειτο για ματς σε πιο νορμάλ ώρα, οπότε όσοι οπαδοί έχουν εισιτήριο, θέλω να μην πιουν το Σάββατο και να κοιμηθούν από νωρίς για να είναι έτοιμοι την Κυριακή»!

«Η γ...η η ήττα»

Η πρώτη του ήττα, ως προπονητής της Λίβερπουλ, από την Κρίσταλ Πάλας, τον είχε ενοχλήσει αρκετά.

«Δεν μπορώ να ξεχάσω αυτή τη γαμ...νη ήττα» είπε ξεσπώντας σε γέλια.

«Αν σπάσουμε κομμάτια, θα ευνοηθεί η ακροδεξιά»

Ο Κλοπ δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο και πλάκες. Ο Γερμανός πήρε θέση και για το Brexit, λέγοντας:

Θέλουμε μια τέλεια κατάσταση μόνοι μας ή μια κατάσταση με προβλήματα αλλά ως ισχυρό μέλος μιας ισχυρής Ένωσης; Είναι κοινή λογική και μας έχει δείξει η ιστορία πως αν είσαι μόνος είσαι πιο αδύναμος απ' όταν είσαι μέλος μιας ομάδας.

Είμαι 51 ετών και δεν έχω ζήσει πολέμους και τέτοιες καταστάσεις, είμαστε ευλογημένοι ως γενιά, όμως, είναι καλύτερα να είμαστε όλοι μαζί και η Ευρώπη είναι ένα πολύ πιο ασφαλές μέρος. Υπάρχουν προβλήματα, αλλά ας τα λύσουμε. Ας μην πάμε στην επιλογή να υπάρχουν αποχωρήσεις... Αν σπάσουν τα κομμάτια, το μοναδικό που θα ευνοηθεί είναι η ακροδεξιά και αυτό δεν το θέλει κανείς...».

«Έχεις πολύ ερωτική φωνή. Ουάου! Ξαναπες το!»

«Πολύ ερωτική φωνή... Ουάου... Πες τα ξανά» είπε ο Κλπ σε έναν μεταφραστή, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για το ματς με την Παρί και ξέσπασε σε γέλια!

«Εύκολο να μιλάς για ποδόσφαιρο από ένα γραφείο»

Ο Κλοπ, επίσης, απαντάει και χωρίς να κάνει πλάκα. Όπως έκανε με τον Γκάρι Νέβιλ, ο οποίος είχε πει πως η Λίβερπουλ πρέπει να αφήσει το Champions League για να στραφεί στο πρωτάθλημα.

«Δεν γνωρίζω πως ακριβώς λειτουργεί αυτό που είπε... Δηλαδή να βάλουμε τα παιδιά μας να παίξουν στο Champions League και να το αφήσουμε; Θα είχε πλάκα αυτό... Δεν ξέρω τι ήθελε να πει και τι εννοούσε. Δεν θέλω ν' ασκήσω κριτική αλλά για να είμαι ειλικρινής, είναι πολύ εύκολο να κάθεσαι σ' ένα γραφείο και να μιλάς για ποδόσφαιρο από το να δουλεύεις πράγματι στο χώρο...».

«Ο επόπτης θα σκέφτηκε ότι παίζουμε τόσο σκατά»

Η ομάδα του έχει χάσει από την Νιούκαστλ κι ο Κλοπ σχολίασε το γκολ του Μορένο που κακώς δεν μέτρησε:

«Ο επόπτης μάλλον θα σκέφτηκε ότι εφόσον παίζουμε τόσο σκατά και δεν αξίζουμε κάτι από το παιχνίδι, δεν θα έπρεπε να το μετρήσει».

Όταν... έριξε ένα site με την τρομερή ομιλία του!

Μετά την βράβευσή ως κορυφαίος προπονητής για το 2019, έδειξε σεβασμό σε Ποτσετίνο και Πεπ Γκουαρδιόλα ενώ ανακοίνωσε πως συμμετέχει στο Common Goal, «ρίχνοντας» το site της πρωτοβουλίας που πήρε ο Χουάν Μάτα.

«Είμαι εδώ γιατί σε νίκησα στον τελικό Ποτς. Γι' αυτό είμαι εγώ κι όχι εσύ εδώ πάνω. Έτσι είναι το π

οδόσφαιρο. Όλοι ξέρουμε τι καταπληκτική δουλειά έκανες κι εσύ και ο Πεπ και πολλοί άλλοι εξαιρετικοί προπονητές. Θέλω να ευχαριστήσω την τρομερή ομάδα μου, Λίβερπουλ, την οποία όποιος δεν αγαπάει, δεν έχει καρδιά! Όχι, προφανώς μπορείτε να υποστηρίζετε όποια ομάδα θέλετε...

Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου γιατί είσαι τόσο καλός προπονητής όσο καλή είναι η ομάδα σου...».

Εκεί είπε πως συμμετέχει πλέον και στο Common Goal που έχει ιδρυθεί από τον Χουάν Μάτα για τη βοήθεια προς εκείνους που έχουν πραγματική ανάγκη. Λίγο αργότερα η ιστοσελίδα... έπεσε!

«Όταν γεννήθηκε το παιδί μου, κατάλαβα ότι η μπάλα δεν είναι ζωή και θάνατος...»

Συγκλονιστική η εξομολόγησή του με ένα τρομερό γράμμα στο Players Tribune όπου και εξήγησε γιατί η νοοτροπία του γύρω από το ποδόσφαιρο και τη ζωή είναι τέτοια που ακόμα και στα δύσκολα, ειδικά στον άκρη του πάγκου του, χαμογελάει.

Αυτός είναι ο Κλοπ. Ενας χαρισματικός προπονητής, ένας ωραίος τύπος!

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα