Λίβερπουλ - Λέστερ 2-1: Η χρονιά των Reds! (vid)

Λίβερπουλ - Λέστερ 2-1: Η χρονιά των Reds! (vid)

bet365

H Premier League στα κόκκινα και οι οιωνοί δείχνουν Λίβερπουλ! Οι Reds έπαιξαν με τη φωτιά, όμως δεν κάηκαν, πέτυχαν την 8η νίκη τους (2-1 τη Λέστερ) κι έκαναν ακόμα ένα βήμα τίτλου!

Η Λίβερπουλ δεν χάνει ούτε στα... χειρότερά της! Ο Ολμπράιτον έβαλε το... πόδι του και ο Μίλνερ στις καθυστερήσεις έδιωσε το χρυσό τρίποντο (2-1) κόντρα στη Λέστερ. Οι Reds έφτασαν τις 17 σερί νίκες στην Premier League και με το φετινό απόλυτο (8 νίκες) δείχνουν πως είναι η χρονιά τους!

Η Λίβερπουλ μπήκε πιο δυνατά στο ματς, πίεσε τη Λέστερ και προσπάθησε να πετύχει ένα γρήγορο γκολ. Μάλιστα, στο πρώτο τέταρτο είχε δυο καλές ευκαιρίες, αλλά ο Σαλάχ στο 4ο λεπτό και ο Μίλνερ στο 13' δε βρήκαν στόχο! Η Λέστερ έγινε πιο συμπαγής αμυντικά, έκλεισε τους χώρους και κράτησε μακριά τους Reds! O Eβανς είχε σωστές τοποθετήσεις, ενώ ο Σμάιχελ κράτησε το μηδέν σε ατομικές ενέργειες των Μανέ, Σαλάχ. Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 33' για να κάνουν οι γηπεδούχοι την πρώτη καλή φάση. Πολύ ωραία σέντρα του Άρνολντ, όμως ο Φιρμίνο δεν μπόρεσε να τη σπρώξει στα δίχτυα. Η Λέστερ δεν έκανε ούτε σουτ εντός στόχου στο α' μέρος (πρώτη φορά από το 2017) λύγισε λίγο πριν πάει στα αποδυτήρια. Εντυπωσιακή μπαλιά του Μίλνερ και ο ταχύτατος Μανέ στο 40' με άψογο πλασέ πέτυχε το 1-0. Ηταν το 50ο του γκολ στην Premier League με τους Κόκκινους. Μάλιστα, στο 44' ο Σενεγαλέζος νικήθηκε από τον Σμάιχελ χάνοντας την ευκαιρία να καθαρίσει τη νίκη!

Οι Reds θα μπορούσαν να σκοράρουν με το... καλημέρα του β' μέρους, αλλά ο Σαλάχ δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Σμάιχελ. Ωστόσο, οι Κόκκινοι δεν συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, η Λέστερ ανέβασε την απόδοσή της, έγινε πιο επιθετική και στο 66' ο Βάρντι πλησίασε το γκολ, αλλά ο Αντριαν είχε σωστή τοποθέτηση. Στο 73' η σουτάρα του Πρατ πέρασε μόλις άουτ και στο 80' ήρθε το σοκ στο Ανφιλντ! Ο Μάντισον βρέθηκε σε θέση βολής και με ιδανικό τελείωμα ισοφάρισε σε 1-1 για τη Λέστερ. Η Λίβερπουλ έπαιξε με τη φωτιά, αλλά δεν κάηκε κι αιτία ήταν το πιο... χαζό πέναλτι στη φετινή Premier League. Στο 94' ο Ολμπράιτον έχασε τον έλεγχο της μπάλας, αυτή έφτασε στον Οριγκί και ο παίκτης της Λέστερ τον ανέτρεψε! Ο Μίλνερ δεν αστόχησε κι έδωσε νίκη για... τίτλο!

Λίβερπουλ: Αντριαν, Λόβρεν, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Αρνολντ, Μίλνερ, Βαϊνάλντουμ (78' Χέντερσον), Φαμπίνιο, Φιρμίνο (78΄Οριγκί), Σαλάχ (90΄Λαλάνα), Μανέ

Λέστερ: Σμάιχελ, Εβανς, Περέιρα, Σογιουντσού, Τσίλγουελ, Πρατ (73' Πέρεθ), Τίλεμανς, Ν'Ντιντί, Μάντισον (86' Τσάντρι), Μπαρνς (46' Ολμπράιτον), Βάρντι


Πεντάρα η Βίλα!

Την καλύτερή της εμφάνιση πραγματοποίησε η Άστον Βίλα, η οποία επικράτησε 5-1 της Νόριτς στο «Κάροου Ρόουντ» και βγήκε από την επικίνδυνη ζώνη. Εντυπωσιακοί οι φιλοξενούμενοι, προηγήθηκαν με δυο τέρματα του Γουέσλεϊ (14’, 30’), ενώ στο 49' ο Γκρίλις πέτυχε το 3-0. Ο Χέριχεϊν στο 61’ και ο Λουίζ στο 83’ διέλυσαν τη Νόριτς, η οποία απλά μείωσε στο 88' με τον Ντρίμιτς.


Νίκη 1-0 και για την Μπέρνλι κόντρα στην Έβερτον και τα πράγματα για τον Σίλβα έγιναν δυσκολότερα. Τα Ζαχαρωτά δεν έπεισαν σε ακόμα ένα ματς, ενώ η αποβολή του Κόουλμαν στο 56' έπαιξε ρόλο στην εξέλιξη του ματς. Η Μπέρνλι πίεσε και με γκολ του Χέντρικ στο 72ο λεπτό πήρε το τρίποντο.


Είχε Χέντερσον η Σέφιλντ
Κακό ματς στο Vicarage Road, η Γουότφορντ και η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς σκορ. Οι Χόρνετς ήταν καλύτερες στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, πίεσαν, αλλά ο γκολκίπερ Χέντερσον ήταν εξαιρετικός. Γκρέι, Γουέλμπεκ και Ντόουσον είχαν μεγάλες ευκαιρίες να σκοράρουν, αλλά νικήθηκαν από τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων. Η Σέφιλντ βρέθηκε στην 12η θέση, ενώ η Γουότφορντ είναι κάτω από τη ζώνη.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα