Έβερτον - Μάντσεστερ Σίτι 1-3: Ζωντανή στο κυνήγι των Reds! (vid)

Gazzetta team
Έβερτον - Μάντσεστερ Σίτι 1-3: Ζωντανή στο κυνήγι των Reds! (vid)

bet365

H Σίτι φλέρταρε με το... -8 στο Goodison Park, αλλά η φαουλάρα του Μαχρέζ της χάρισε ουσιαστικά τη νίκη (3-1) κόντρα στην Εβερτον και την κράτησε ολοζώντανη στη μάχη της κορυφής.

Η Έβερτον έκανε δύσκολη τη ζωή της Σίτι στο Goodison Park, αλλά η ποιότητα των Πολιτών ήταν αυτή που της χάρισε τη νίκη με 3-1. Οι Πολίτες είχαν σε εξαιρετική μέρα τον Μαχρέζ, ενώ ο Εντερσον με τις επεμβάσεις του δεν άφησε τα «Ζαχαρωτά» να κάνουν την υπέρβαση. Στο -5 από την κορυφή η Σίτι, σε δύσκολη θέση ο Μάρκο Σίλβα!

Πολύ δυνατό ξεκίνημα για τη Σίτι και στο τέταρτο είχε δυο καλές φάσεις για γκολ. Στο 1' το σουτ του Μαχρέζ έβγαλε εξαιρετικά ο Πίκφορντ, ενώ στο 12' ο Γκουντογκάν έχασε την ευκαιρία της χρονιάς. Ο Αλγερινός έκανε τη σέντρα πάρε - βάλε και ο Γερμανός ολομόναχος έστειλε τη μπάλα... δοκάρι και άουτ! Η Εβερτον αντέδρασε στο μουδιασμένο ξεκίνημα και τον σοβαρό τραυματισμό του Γουόλκοτ (αποχώρησε μόλις στο 2ο λεπτό), πήρε μέτρα και βελτιώθηκε ανασταλτικά.

Ωστόσο, στο 24' ήρθε το γκολ για τους «Πολίτες». Ο Σίγκουρντσον δεν μπόρεσε να κάνει τη διαφορά, η Σίτι έβγαλε ωραίο αιφνιδιασμό, ο Ντε Μπρόινε απίθανη ασίστ (8η ασίστ στη σεζόν) και ο Ζεσούς πέτυχε το 1-0. Ηταν το 22ο γκολ του σε 21 τελευταία παιχνίδια που βρέθηκε στο βασικό σχήμα. Τα «Ζαχαρωτά» έψαξαν αμέσως την αντίδραση, αλλά ο Εντερσον είχε εντυπωσιακή τοποθέτηση στη σουτάρα του Έντερσον. Γρήγορος ρυθμός, η Σίτι δεν μπόρεσε στο 29' να σκοράρει με τον Μαχρέζ και το... πλήρωσε πέντε λεπτά αργότερα. Γκάφα του Φερναντίνιο που... μοίρασε στον Αϊβόμπι, ο τελευταίος έδωσε στον Κόουλμαν, άψογη σέντρα σουτ του τελευταίου, με τον Λιούιν να του... κλέβει το γκολ, αφού έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα πριν περάσει τη γραμμή.

Συναρπαστικό και το δεύτερο ημίχρονο, η μπάλα πάνω - κάτω, με τις δυο ομάδες να απειλούν! Στο 49' ο Ντε Μπρόινε είχε κακό τελείωμα, στο 54' ο Εντερσον... εκτοξεύθηκε για να διώξει την κεφαλιά του Μίνα, ενώ στο 60' ο Στέρλινγκ σε μεγάλο τετ α τετ αστόχησε. Η Σίτι ήταν καλύτερη, αλλά δεν έβρισκε τις λύσεις για τη διαφορά. Η ποιότητά πάντως των φιλοξενούμενων ήταν αυτή που έκρινε την αναμέτρηση. Στο 72ο λεπτό, ο Μαχρέζ με εντυπωσιακή εκτέλεση φάουλ πέτυχε το 2-1.

Η Εβερτον προσπάθησε να απαντήσει και δυο φορές άγγιξε το γκολ. Στο 75' ο Φερναντίνιο έχασε τη φάση, ο Σίγκουρντσον πέρασε στον Κάλβερτ – Λιούιν, αλλά νικήθηκε από τον Εντερσον. Ο Βραζιλιάνος ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του, αφού και στο 79' με τρομερή επέμβαση δεν άφησε τον Μίνα να πανηγυρίσει. Ο Γκουαρδιόλα... ηρέμησε στο 85', όταν ο Στέρλινγκ βρέθηκε σε θέση βολής και διαμόρφωσε το 3-1! Ηταν το 6ο του στη σεζόν και το 100ο τέρμα του σε όλες τις διοργανώσεις!

Εβερτον: Πίκφορντ, Κόλμαν, Ντιν, Κιν, Μίνα, Σνάιντερλιν (81' Ντέιβις), Ντελφ, Σιγκουρντσον, Γουόλκοτ (7' Αϊβόμπι, 74' Κεν), Κάλβερτ - Λιούιν, Ριτσάρλισον

Μαν. Σίτι: Μοράες, Οταμέντι, Γουόκερ, Ζιντσένκο, Φερναντίνιο, Γκουντογκάν, Ντε Μπρόινε (80' Μπ. Σίλβα), Ρόδρι, , Μαχρέζ, Στέρλινγκ (86' Σίλβα), Ζεσούς (66' Ζεσούς)

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα