Τσέλσι - Μπράιτον 2-0: Πήραν ανάσα οι Μπλε!

Gazzetta team
Τσέλσι - Μπράιτον 2-0: Πήραν ανάσα οι Μπλε!

bet365

Η Τσέλσι επέστρεψε στις νίκες, επικράτησε 2-0 της Μπράιτον και πήρε βαθμολογική, αλλά και ψυχολογική ανάσα. Νίκες για Γουλβς, Κρίσταλ Πάλας.

Κόντρα στη Λίβερπουλ της έλειψε το καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια και μοιραία ηττήθηκε. Απέναντι στην Μπράιτον ήταν πειθαρχημένη, επικράτησε 2-0 και πήρε βαθμολογική και ψυχολογική ανάσα. Παράλληλα, συνεχίστηκε η εντυπωσιακή παράδοση που την θέλει να έχει μόνο νίκες κόντρα στη συγκεκριμένη αντίπαλο στην Premier League (9 νίκες εντός κι εκτός έδρας). Οι Μπλε βρέθηκαν στην πρώτη τετράδα, ενώ οι «Γλάροι» είναι στο όριο της επικίνδυνης ζώνης. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς, πίεσαν, είχαν ευκαιρίες, δοκάρι, αλλά όχι ουσία , με τον Ράιαν να είναι εξαιρετικός στις τοποθετήσεις του. Μάλιστα, η Τσέλσι είχε 17 σουτ στα πρώτα 45 λεπτά, τα περίσσοτερα της από τον Νοέμβριο του 2010 (χωρίς να βρει δίχτυα). Ωστόσο, στο 50' ο Μάουντ κέρδισε πέναλτι, ο Ζορζίνιο ανέλαβε την εκτέλεση και πέτυχε το 1-0. Οι Μπλε είχαν τον απόλυτο έλεγχο και στο 76' από πάσα του Οντόι, ο Γουίλιαν διαμόρφωσε το 2-0. Μάλιστα, ο Βραζιλιάνος χρειάστηκε... 17 ματς και 32 σουτ για να ξαναβρεί δίχτυα!

Τσέλσι: Κέπα, Αθπιλικουέτα, Αλόνσο, Κρίστενσεν, Τομόρι, Μπάρκλεϊ (68'), Ζορζίνιο, Μάουντ, Γουίλιαν, Πέδρο (63΄Οντόι), Αμπράχαμ (84' Μπατσουαγί)

Μπράιτον: Ράιαν, Γουέμπστερ, Μπερν, Ντανκ, Μοντόγια, Στέφενς, Γκροβ, Μόι, Μπισούμα (46' Μπονγκ), Αλζάτε, Μαουπάι (79' Μάρεϊ)

Ματσάρα στο Βίλα Παρκ!
Συναρπαστικό το ματς στο Βίλα Παρκ, όπου Αστον Βίλα και Μπέρνλι αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2. Οι γηπεδούχοι έμειναν κάτω από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ η Μπέρνλι σκαρφάλωσε στη 10η θέση. Η Βίλα είχε δοκάρι με τουν Χούριχεϊν, όπως και ο ΜακΝιλ για τους «Clarets». Στο 33' ο Ελ Γκάζι άνοιξε το σκορ, ωστόσο ο Ροδρίγκες στο 68' ισοφάρισε σε 1-1. Ο ΜακΓκιν έδωσε προβάδισμα στη Βίλα, αλλά ο Γουντ στο 81' διαμόρφωσε το 2-2.

Στην... 4αδα η Πάλας
Η Κρίσταλ Πάλας ήταν εξαιρετική, επικράτησε εύκολα 2-0 της Νόριτς, πέτυχε την 3η νίκη στο πρωτάθλημα και βρέθηκε στην 4αδα, όπου ισοβαθμούν έξι ομάδες. Οι Λονδρέζοι μπήκαν δυνατά, κέρδισαν πέναλτι και ο Μιλιβόγιεβιτς από την άσπρη βούλα πέτυχε το 1-0. Στις καθυστερήσεις ο Τάουνσεντ διαμόρφωσε το 2-0.

Το έσωσαν τα Σφυριά
Η Γουέστ Χαμ πήγε ανεβασμένη στην έδρα της Μπόρνμουθ με στόχο τη νίκη και το γκολ του Γιαρμολένκο στο 10' την έβαλε από νωρίς μπροστά στο σκορ. Νωρίς, όμως, ισοφάρισαν και οι γηπεδούχοι, με τον Κινγκ στο 17', κάνοντας στη συνέχεια δύσκολα τα πράγματα για τους Λονδρέζους. Ειδικά όταν ο Γουίλσον βρήκε δίχτυα στο πρώτο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου για το 2-1, τα πράγματα ζόρισαν για τη Γουέστ Χαμ, η οποία όμως αντέδρασε: Γκολ του Κρέσγουελ στο 74' και 2-2, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα παρά τις προσπάθειες ως το τέλος της αναμέτρησης.

Πρώτη νίκη για Γουλβς
Ηταν οι μόνες δύο χωρίς τρίποντο. Τελικά το πήρε η Γουλβς, που καθάρισε 2-0 την ουραγό Γουότφορντ και ανέβηκε στους επτά βαθμούς. Το πλασέ του Ντόχερτι (18') και το αυτογκόλ του Γιάνμαατ (61') έδωσαν συνέχεια στα βάσανα της ομάδας του Κίκε Σάντσεθ Φλόρες, που την προηγούμενη αγωνιστική είχε γίνει συντρίμμια με το 8-0 από τη Σίτι.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα