Μπόρνμουθ - Μάντσεστερ Σίτι 1-3: Το απόλυτο... 9αρι οι πρωταθλητές! (vid)

Gazzetta team
Μπόρνμουθ - Μάντσεστερ Σίτι 1-3: Το απόλυτο... 9αρι οι πρωταθλητές! (vid)

bet365

Η Μάντσεστερ Σίτι πέρασε εύκολα από το Vitality, πέτυχε την 9η νίκη της σε ισάριθμα ματς κόντρα στη Μπόρνμουθ (3-1) και διατήρησε το αήττητο στη φετινή Premier League. Ο Σίλβα έφτασε τις 400 συμμετοχές με τους «Πολίτες».

Η Μάντσεστερ Σίτι δε χάνει βαθμούς από τη Μπόρνμουθ, κάτι που αποδείχθηκε περίτρανα και στο Vitality! Oι Πολίτες επικράτησαν εύκολα 3-1, πέτυχαν την 9η νίκη σε ισάριθμα ραντεβού με τα «κεράσια» και διατήρησαν το φετινό αήττητο. Ο Νταβίδ Σίλβα έφτασε τις 400 συμμετοχές με τη Σίτι, ο Ντε Μπρόινε τις 50 ασίστ στην Premier League και ο Στέρλινγκ τα 5 γκολ στο πρωτάθλημα. Μελανό σημείο ο τραυματισμός του Ντάνιελς

Δυνατό το ξεκίνημα της Σίτι στο ματς και μόλις στο 7' έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία, όταν από πάσα του Στέρλινγκ, ο Μπερνάρντο δεν μπόρεσε να σκοράρει. Βέβαια, οι γηπεδούχοι έχουν πολλά παράπονα από τη διαιτησία στο πρώτο τέταρτο, αφού θεωρούν πως στα σκληρά μαρκαρίσματα των Εντερσον, Γουόκερ δεν υπήρξε καμία αποβολή. Στο 15' πάντως οι Πολίτες άνοιξαν το σκορ. Ο Ζιντσένκο έκανε τη σέντρα, ο Ντε Μπρόινε έδωσε στον Αγουέρο την 50η του ασίστ και ο Αργεντίνος δε δυσκολεύθηκε να σκοράρει!

Η Σίτι είχε τον έλεγχο, η κατοχή άγγιξε το 80%, όμως η Μπόρνμουθ ήταν αυτή που είχε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει. Στο 39' ο Οταμέντι έκανε τραγικό κατέβασμα, αλλά ο Σμιθ από κοντά... κατάφερε να στείλει τη μπάλα άουτ. Η αντίδραση της Σίτι ήταν άμεση και στο 43' ήρθε το γκολ! Ο Νταβίδ Σίλβα στο 400ο του ματς με τους «Γαλάζιους» μοίρασε ιδανικά στον Στέρλινγκ, ο οποίος με άψογο τελείωμα πέτυχε το 2-0. Ηταν το 9ο του γκολ (έχει και 2 ασίστ) στα 8 οκτώ του ματς κόντρα στα «κεράσια». Ωστόσο, οι γηπεδούχοι πήγαν στα αποδυτήρια με γκολ! Ο Χάρι Γουίλσον με ένα απίθανο φάουλ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Εντερσον. Από την περσινή σεζόν ο 22χρονος έχει 11 γκολ με προσπάθειες εκτός περιοχής!

Εξαιρετικός ο ρυθμός στην επανάληψη και στο 53' οι δυο ομάδες είχαν μεγάλες φάσεις για γκολ! Ο Εντερσον νίκησε τον Κάλουμ Γουίλσον και στην εξέλιξη, ο Ντε Μπρόινε αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Στο 60' πάντως είχαμε τη φάση που θα συζητηθεί αρκετά στο Νησί! Ο Λέρμα πάτησε τον Νταβίδ Σίλβα, ο διαιτητής ήταν μπροστά και αφού συμβουλεύθηκε το VAR... δεν έδωσε πέναλτι! Η Σίτι δεν πτοήθηκε, πίεσε και στο 64' ο Αγουέρο «καθάρισε». Ο Νταβίδ Σίλβα προσπάθησε να περάσει τρεις παίκτης, όμως ο Αργεντίνος με ωραίο τελείωμα διαμόρφωσε το 3-1. Οι δυο τους έχουν συνεργαστεί σε 27 τέρματα στην PL, μόνο Ανρί-Πιρές (29), Ντρογκμπά – Λάμπαρντ (36) έχουν περισσότερα. Η Σίτι κράτησε χαλαρά μέχρι τέλους, ενώ στα αξιοσημείωτα είναι το ντεμπούτο του Κανσέλο!

Μπόρνμουθ: Ράμσντεϊλ, Σμιθ (68’ Άιμπ), Ντάνιελς (37’ Γουίλσον), Άκε, Μέπχαμ, Κουκ, Κινγκ, Φρέιζερ, Μπίλινγκ, Λέρμα, Γουίλσον (69’ Σολάνκε)

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ (90+1’ Κανσέλο), Ζιντσένκο, Οταμέντι, Λαπόρτ, Μπ. Σίλβα (79’ Μαχρέζ), Ντε Μπρόινε, Γκούντογκαν (58’ Ρόδρι), Ντ. Σίλβα, Στέρλινγκ, Αγουέρο

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα