Νιούκαστλ - Άρσεναλ 0-1: Με Ομπαμεγιάνγκ και με το... δεξί (vid)

Νιούκαστλ - Άρσεναλ 0-1: Με Ομπαμεγιάνγκ και με το... δεξί (vid)

bet365

Ο Ομπαμεγιάνγκ έκανε ξανά τη διαφορά για την Άρσεναλ, που επιβλήθηκε με 1-0 της Νιούκαστλ και ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο τη νέα σεζόν.

Ο Ουνάι Έμερι αποφάσισε να μην ξεκινήσει κανένα από τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της Άρσεναλ, η οποία ναι μεν δεν εντυπωσίασε με την εμφάνισή της, όμως έφτασε στη νίκη με 1-0 επί της Νιούκαστλ στην πρεμιέρα της Premier League. Τη διαφορά για τους κανονιέρηδες έκανε ξανά ο... βασιλιάς της Κυριακής, Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, που από τη στιγμή που έκανε ντεμπούτο τον Φεβρουάριο του 2018 έχει φτάσει τα 22 γκολ αυτή τη μέρα. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν, αλλά θα πρέπει να κάνουν πολλά περισσότερα αν θέλουν να μείνουν στην κατηγορία.

ΚΑΚΟ ΠΡΩΤΟ 45ΛΕΠΤΟ

Οι δύο ομάδες δυσκολεύτηκαν πολύ να βρουν τα πατήματά τους στο πρώτο ημίχρονο και έπρεπε να περιμένουμε μέχρι το 20’ για να δούμε την πρώτη ευκαιρία, όταν ο Σέλβι έκανε το σουτ και η μπάλα σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Λένο. Στο 23’ ήρθε η απάντηση για τους φιλοξενούμενους, όταν ο Μχιταριάν βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά αστόχησε, με τον Αρμένιο να είναι στις φάσεις της Άρσεναλ, αλλά συνήθως να παίρνει τη χειρότερη απόφαση...

Το παιχνίδι άνοιξε μετά τις πρώτες φάσεις, ο Ζοέλιντον έκανε πολύ ωραία ενέργεια στο 26’, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω στον Λένο, ενώ στο 31’ ήταν η σειρά του Ντουμπράβκα να επέμβει για να βγάλει την προσπάθεια του Ομπαμεγιάνγκ και να κρατήσει το 0-0. Εκείνα τα 11’ ήταν ό,τι καλύτερο είδαμε στο πρώτο ημίχρονο, που φυσιολογικά έληξε χωρίς τέρματα.

ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ Ο ΟΜΠΑΜΕΓΙΑΝΓΚ

Η εικόνα δεν άλλαξε και πολύ στην επανάληψη, καθώς φαινόταν ότι λείπει η ποιότητα μεσοεπιθετικά από τις δύο ομάδες. Τα πάντα τελικά κρίθηκαν στο 58’, όταν ο Νέλσον έκλεψε την μπάλα λίγο πίσω από τη μεσαία γραμμή, έκανε την κούρσα και έδωσε ωραία ασίστ στον Ομπαμεγιάνγκ για το 0-1! Αυτό, μάλιστα, ήταν το 33ο γκολ του Γκαμπονέζου για τους κανονιέρηδες μέσα σε 1,5 χρόνο στην Premier League και σε 50 παιχνίδια.

Η συνέχεια βρήκε τους παίκτες του Έμερι να έχουν τον έλεγχο, τους γηπεδούχους να μην μπορούν να απειλήσουν με αξιώσεις και το 0-1 να μένει μέχρι το τέλος, για να πετύχει η Άρσεναλ την 13η νίκη της στα 14 τελευταία ματς με αντίπαλο τη Νιούκαστλ. Ο Λένο, μάλιστα, κατάφερε να κρατήσει το μηδέν στο πρώτο εκτός έδρας ματς της σεζόν, επίδοση που οι κανονιέρηδες κατάφεραν να πετύχουν πέρυσι σε ολόκληρη τη χρονιά (1 φορά σε 19 εξόδους).

Νιούκαστλ (Στιβ Μπρους): Ντουμπράβκα, Σαρ, Λασέλς, Ντουμέτ, Μανκίγιο, Σέλβεϊ (64’ Βίλεμς), Χέιντεν, Λόνγκσταφ (67’ Σαν Μαξιμέν), Ρίτσι, Αλμιρόν, Ζοέλιντον

Άρσεναλ (Ουνάι Έμερι): Λένο, Μέιτλαντ – Νάιλς, Τσέιμπερς, Παπασταθόπουλος, Μονρεάλ, Γκεντουζί, Τζάκα, Μχιταριάν (84’ Μαρτινέλι), Γουίλοκ (64’ Θεμπάγιος), Νέλσον (71’ Πέπε), Ομπαμεγιάνγκ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα