Πατρίς Εβρά: Ανακοίνωσε το φινάλε της καριέρας του! (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Πατρίς Εβρά: Ανακοίνωσε το φινάλε της καριέρας του! (vids)

bet365

Έχοντας μείνει δίχως ομάδα από τον Μάιο του 2018, ο Πατρίς Εβρά έχει αποφασίσει ότι η ποδοσφαιρική του καριέρα έχει πλέον ολοκληρωθεί και βάζει πλώρη για να καταφέρει να γίνει προπονητής, ώστε να εκπληρώσει και την... προφητεία του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον!

Ο θεότρελος Γάλλος μπακ, αν και ουδέποτε είχε βγει επίσημα να κάνει μια ανακοίνωση για την ολοκλήρωση της επαγγελματικής του ποδοσφαιρικής καριέρας, το έκανε με μια δήλωση στη Gazzetta Dello Sport, για το φύλλο της Δευτέρας.

«Η ποδοσφαιρική μου καριέρα έχει τελειώσει επίσημα πλέον... Έχω ξεκινήσει τα σεμινάρια για το δίπλωμα UEFA B Licence από το 2013 και ελπίζω πλέον να καταφέρω να τα τελειώσω. Θέλω να πιστεύω ότι σε 1,5 χρόνο από τώρα θα μπορώ να βρεθώ σε πάγκο ομάδας, όπως το είχε πει και ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. “Δυο απ' τα παιδιά μου θα γίνουν προπονητές υψηλού επιπέδου” είχε αναφέρει, οπότε είναι ο Γκιγκς και... εγώ» είπε ο Εβρά!

Φυσικά, η καριέρα του συνδέθηκε κυρίως με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στην οποία πέρασε τα περισσότερα χρόνια της παρουσίας του στο ποδόσφαιρο και πανηγύρισε τους περισσότερους τίτλους. Είχε πέντε πρωταθλήματα Premier League, 4 Comunity Shield, 3 League Cup, φυσικά ήταν στέλεχος των «κόκκινων διαβόλων» όταν αναρριχήθηκαν στην κορυφή της Ευρώπης το 2008 στον αγγλικό τελικό της Μόσχας και πανηγύρισε και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Έχει επίσης τρία πρωταθλήματα Serie A και δυο Coppa Italia από το πέρασμά του από τη Γιουβέντους, όπως επίσης κι ένα Supercoppa, ενώ, από το ποδόσφαιρο της πατρίδας του έχει να θυμάται ένα Coupe de la Ligue.

Μονακό, Νις, Μαρσέιγ, Μόντσα και Γουέστ Χαμ ήταν οι ομάδες που επίσης απόλαυσαν τις υπηρεσίες του, με τελευταίο του σταθμό τη Μασσαλία, όπου και είχε τιμωρηθεί για κλωτσιά σε οπαδό πίσω από τις διαφημιστικές πινακίδες.

Συν τοις άλλοις, είναι το «θύμα» ρατσιστικής επίθεσης από τον Λουίς Σουάρες σε ντέρμπι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη Λίβερπουλ, σε μια υπόθεση που τράβηξε πολύ και δικαίωσε τον Γάλλο, ο οποίος σε απάντηση πανηγύριζε μπροστά στον Ουρουγουανό όταν συναντήθηκαν ξανά...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα