Αυξήθηκαν οι διακρίσεις και ο ρατσισμός στα αγγλικά γήπεδα

Gazzetta team
Αυξήθηκαν οι διακρίσεις και ο ρατσισμός στα αγγλικά γήπεδα

bet365

Έρευνα του Kick It Out αποδεικνύει πως το μεγάλο πρόβλημα των διακρίσεων και του ρατσισμού στο αγγλικό ποδόσφαιρο παραμένει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας από το Kick It Out που παλεύει για την εξάλειψη αυτών των φαινομένων, τη σεζόν που μας πέρασε καταγράφηκαν συνολικά 422 περιστατικά στα αγγλικά γήπεδα.

Οι ρατσιστικές επιθέσεις είχαν μια αύξηση της τάξεως του 43%, ενώ οι διακρίσεις που είχαν να κάνουν με την θρησκευτική πίστη και τον αντισημιτισμό αυξήθηκαν κατά 75%.

Παρά τις πρωτοβουλίες οργανώσεων, όπως το Kick It Out, αλλά και των αγγλικών συλλόγων, το μεγάλο «αγκάθι» του ρατσισμού και των διακρίσεων διατηρείται και μεγαλώνει.

Επίσης αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά παρατηρήθηκε και σε περιστατικά σεξισμού στα αγγλικά γήπεδα, τα οποία αυξήθηκαν κατά 10%, ενώ το μόνο που μειώθηκε ήταν οι διακρίσεις σε βάρος ατόμων με ειδικές ανάγκες, που παρουσίασαν μείωση της τάξεως του 40%.

Συνολικά η αύξηση των διακρίσεων στα αγγλικά γήπεδα, από τα φυτώρια μέχρι το επαγγελματικό επίπεδο κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν ήταν της τάξεως του 32%.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα