Γκουαρδιόλα: «Χρειάζομαι τους εχθρούς, το ισπανικό κράτος είναι άδικο»

Gazzetta team
Γκουαρδιόλα: «Χρειάζομαι τους εχθρούς, το ισπανικό κράτος είναι άδικο»

bet365

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα μίλησε για εκείνους που στέκονται απέναντί του, κάτι που ο ίδιος θεωρεί φυσιολογικό, ενώ μίλησε ξανά υπέρ της Καταλονίας ενώ αναφέρθηκε και στη Μάντσεστερ Σίτι και στην προσπάθεια κατάκτησης του Champions League.

Νέο παιχνίδι στα φρουτάκια! Το «Jungle Giants» προσγειώθηκε στην Sportingbet.gr!

Ο τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι σε συνέντευξή του στο Gol αναφέρθηκε στην κριτική που του ασκείται στο ποδόσφαιρο, αλλά και στα πολιτικά του πιστεύω για την Καταλονία, τονίζοντας:

«Χρειάζομαι τους εχθρούς, ο κόσμος με μισεί γιατί το ποδόσφαιρο ουσιαστικά αποτελείται από την προσπάθεια να παλέψεις και να προσπαθείς να ξεπεράσεις τον άλλον. Και στους αθλητές το ίδιο συμβαίνει», σχολίασε και πρόσθεσε:

«Κανείς δεν ξέρει αν η Καταλονία θέλει να κερδίσει την ανεξαρτησία της, αλλά ο κόσμος απλά θα ήθελε να ψηφίσει. Ελπίσω να τελειώσει καλά αυτό που συμβαίνει με τους Καταλανούς κρατούμενους. Φαίνεται πως εγώ επειδή είμαι προπονητής ποδοσφαίρου δεν μπορώ να έχω άποψη. Έχω το δικαίωμα να εκφράσω τα συναισθήματά μου και την αδικία του ισπανικού κράτους με τους επτά κρατούμενους. Θα συνεχίσω να λέω το ίδιο».

Αναφορικά με τον στόχο του Champions League σχολίασε: «Θα έδινα τα πάντα για να κατακτήσω το Champions League, αλλά είναι επτά πολύ δύσκολα παιχνίδια στα οποία επίσης εξαρτιέσαι από μικρούς παράγοντες. Στα πρωταθλήματα νικάς ένα ματς και προετοιμάζεσαι για το επόμενο. Το κλειδί εκεί είναι να έχεις συνέπεια στα αποτελέσματα».

Για την παρουσία του στη Σίτι τόνισε: «Τα έχω όλα, δεν θα μπορούσε να βρίσκομαι σε καλύτερο μέρος. Ο Μπεγκιριστάιν είναι το πιο σημαντικό άτομο στην καριέρα μου γιατί με πίστεψε χωρίς να έχω εμπειρία. Το κλαμπ δεν με κρίνει από τα αποτελέσματα».

Επίσης υπερασπίστηκε τη μεταγραφική πολιτική της Σίτι που ξοδεύει εκατομμύρια αναφέροντας: «Αν αυτό δεν είχε γίνει τότε, δεν θα ήμασταν σε αυτήν την κατάσταση τώρα. Το έκανε η Τσέλσι, το έκανε η Ρεάλ που ήδη έχει δώσει 300 εκατομμύρια ευρώ και η Μπαρτσελόνα επίσης έχει πάρει παίκτες άνω των 100 εκατομμυρίων. Όταν πήραμε αμυντικούς ήταν επειδή τους χρειαζόμασταν».

Έπειτα για τον Μουρίνιο σχολίασε: «Στην Μπάρτσα ήταν ο πρώτος προπονητής που με έβαλε σε συναγερμό με τις αντεπιθέσεις του, με τον Ντι Μαρία, τον Μπέιλ και τον Μπενζεμά».

Τέλος εξέφρασε την επιθυμία του να αναλάβει κάποια στιγμή μια Εθνική ομάδα: «Θα ήθελα να προπονήσω μια Εθνική, θα ήθελα να βρεθώ σε ένα Μουντιάλ γιατί μου θυμίζει το Champions League. Το πλεονέκτημα είναι ότι έχεις να επιλέξεις ανάμεσα σε 400 ποδοσφαιριστές».

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα