ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE

Οπαδοί της Γιουνάιτεντ οι περισσότεροι που έχουν συλληφθεί για ρατσισμό!

Οπαδοί της Γιουνάιτεντ οι περισσότεροι που έχουν συλληφθεί για ρατσισμό!

Οπαδοί της Γιουνάιτεντ οι περισσότεροι που έχουν συλληφθεί για ρατσισμό!

Έρευνα για την τετραετία 2014-2018 αναφορικά με τους οπαδούς των ομάδων στις τέσσερις επαγγελματικές κατηγορίες του αγγλικού ποδοσφαίρου που έχουν συλληφθεί για θέμα που αφορά ρατσισμό, ανέδειξε «πρωταθλήτρια» τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ...

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν έπειτα από αίτημα του Press Association για την ελευθερία της πληροφορίας, αποδείχθηκε πως 27 φίλοι των «κόκκινων διαβόλων» από το 2014 έως και το περασμένο καλοκαίρι, συνελήφθησαν από τις Αρχές για εμπλοκή σε περιστατικά σχετικά με ρατσισμό στο γήπεδο.

Αυτός ο αριθμός οπαδών είναι ο μεγαλύτερος από κάθε άλλη ομάδα, με τις Λιντς και Μίλγουολ να έρχονται στη δεύτερη θέση με 15 συλληφθέντες και έπειτα να συμπληρώνουν την πεντάδα οι Λέστερ (14) και Τσέλσι (14).

«Ασφαλώς δεν υπάρχει θέση για ρατσισμό και διακρίσεις στο ποδόσφαιρο και φυσικά κάνουμε ό,τι μπορούμε για να καθαρίσουμε το ποδόσφαιρο από αυτό το φαινόμενο. Το στατιστικό που προέκυψε αντικατοπτρίζει το 0,0004 των οπαδών που έρχονται στα παιχνίδια της ομάδας μας και φυσικά δεν γίνεται να καθρεφτίζεται η πλειοψηφία των οπαδών μας σε αυτό το στοιχείο» ήταν η απάντηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» έχουν από 69.000 έως 72.000 κόσμο σε κάθε εντός έδρας ματς και μέσο όρο 3.000 άτομα στις εξορμήσεις της ομάδας σε άλλα γήπεδα.

Οι περισσότερες συλλήψεις για θέμα ρατσισμού στη χρονική περίοδο που εξετάστηκε σημειώθηκαν το 2015-2016 με 114 άτομα! Την αμέσως προηγούμενη σεζόν ήταν ελάχιστα λιγότερες οι συλλήψεις με 107 οπαδούς, ενώ, τις αγωνιστικές περιόδους 2016-2017 και 2017-2018 κατεγράφησαν 94 και 75 αντίστοιχα...

Best of internet