Η φιλοσοφία ζωής του Κλοπ... (vid)

Η φιλοσοφία ζωής του Κλοπ... (vid)

Η φιλοσοφία ζωής του Κλοπ... (vid)

bet365

Από την ελευθερία στους ποδοσφαιριστές, την πηγή... ενέργειας από τον πάγκο, τις σχέσεις στο γήπεδο και στη ζωή αλλά και τη διδαχή πως ουδείς πρέπει να σκέφτεται ότι είναι τέλειος σε όλα. Ο Γιούργκεν Κλοπ ανέλυσε την κοσμοθεωρία του...

Σε μια από τις πιο ιδιαίτερες συνεντεύξεις που έχει παραχωρήσει, έχοντας ανοιχθεί προς τον κόσμο και λέγοντας πράγματα από τα οποία ο καθένας μπορεί να παραδειγματιστεί, ο «Kloppο» φανέρωσε όλα όσα τον χαρακτηρίζουν. Τόσο στην καθημερινή δουλειά του και τις προπονήσεις στη Λίβερπουλ, όσο και στις προσωπικές συναναστροφές με τους παίκτες του, αλλά και γενικότερα με τους ανθρώπους στη ζωή του...

«Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι και οφείλεις να το παίζεις με ελευθερία. Στην αρχή, όποτε έρχεται ένας νέος παίκτης, δεν του λέω τίποτα. Τον αφήνω ελεύθερο να παίξει στην προπόνηση, να μάθω κι εγώ πως συμπεριφέρεται φυσικά στην προπόνηση, να μάθω τι θέλω να κρατήσω από εκείνον, τι πρέπει να φτιάξουμε και τι να πετάξουμε...» ανέφερε αρχικά ο Γερμανός τεχνικός.

Αναφορικά με τη συμπεριφορά και τα... χαρακτηριστικά του ξεσπάσματα στον πάγκο, ο κόουτς της Λίβερπουλ σχολίασε: «Υπάρχουν δυο λόγοι για τους οποίους έχω τόση ενέργεια στον πάγκο. Έχω ηρεμήσει τελευταία, όμως, αρχικά είναι ο χαρακτήρας μου τέτοιος κι έπειτα ενεργώ σαν πηγή ενέργειας την οποία αντλούν οι παίκτες μου όταν η δική τους ενέργεια πέφτει».

Ο κόσμος που ακολουθεί τον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ και το μέγεθος του κλαμπ, είναι πράγματα που έχουν προκαλέσει τρομερό ενθουσιασμό στον Γιούργκεν Κλοπ και σε καμία περίπτωση δεν του προκαλεί περισσότερη πίεση, όπως δηλώνει...

«Είναι ένας τεράστιος σύλλογος. Τεράστιος. Μας δίνει πολλή ενέργεια. Για εμένα πραγματικά δεν είναι καθόλου πίεση. Προσπαθώ να σκεφτώ τόσα εκατομμύρια κόσμο στο σαλόνι να παρακολουθεί και να είναι συγκεντρωμένος στα παιχνίδια μας σε ολόκληρο τον κόσμο. Μακάρι να τους χαρίσουμε ακόμα μια σημαντική στιγμή στη σεζόν...».

Αυτό στο οποίο θέλησε να σταθεί, είναι η ανάγκη για τη συνεχή δουλειά σε επίπεδο προσωπικών σχέσεων που βοηθούν τους ανθρώπους στη διαβίωσή τους και φυσικά τους ποδοσφαιριστές στη δημιουργία μιας δεμένης ομάδας. Σχολιάζοντας το θέμα της επαφής, είπε:

«Οτιδήποτε κάνουμε στη ζωή, έχει να κάνει με σχέσεις. Αλλιώς ζεις σε ένα βουνό μόνος σου, με την ευθύνη των δικών σου πράξεων κι όχι των άλλων. Σε μια ομάδα, όταν μπαίνεις σε έναν χώρο, έχεις ευθύνη ακόμα και για την ατμόσφαιρα μεταξύ των ατόμων. Στο Μέλγουντ ο καθένας ξέρει το όνομα του καθενός. Αυτό δεν είναι δική μου ευθύνη, αλλά του καθενός. Δουλεύουμε όλοι ο ένας δίπλα στον άλλον. Όλοι βγαίνουμε νικητές από αυτό. Ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι και για τον κάθε εργαζόμενο στο προπονητικό μας κέντρο».

Κλείνοντας, ανέλυσε την δική του θεωρία και τον τρόπο με τον οποίο επιλέγει να ζει, με την ερμηνεία που δίνει στον χαρακτηρισμό «ηγέτης»:

«Προσπαθώ τα πάντα για να είμαι όσο πιο επιτυχημένος μπορώ. Ζω 100% για τα παιδιά, μαζί με τα παιδιά. Αυτό είναι ηγεσία... Ως ηγέτης, φυσικά δεν χρειάζεται να είσαι πάντα ο πρώτος στις εγκαταστάσεις και να φεύγεις τελευταίος, αλλά πρέπει να είσαι το παράδειγμα.

Έχουμε αυτοπεποίθηση και αυτό είναι σημαντικό. Δεν περιμένω από τον εαυτό μου να είμαι τέλειος σε όλα και να τα ξέρω όλα. Ξέρω ότι είμαι καλός σε ορισμένα πράγματα, όμως, έχω αυτοπεποίθηση για να βοηθήσω κάποιον να εξελιχθεί δίπλα μου. Χρειάζομαι ειδικούς στο πλευρό μου. Πρέπει να προσπαθείς να καταλάβεις ανθρώπους γύρω σου και να έχεις στήριξη. Πρέπει να έχεις δίπλα σου ανθρώπους που ξέρουν καλύτερα ορισμένα πράγματα. Αν δεν ξέρω κάτι, λέω “δώστε μου λίγα λεπτά και θα το καταλάβω αυτό που πρέπει”».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα