Μάντσεστερ Σίτι - Γουότφορντ 6-0: Γκολ, ρεκόρ και... τρεμπλ! (vid)

Μάντσεστερ Σίτι - Γουότφορντ 6-0: Γκολ, ρεκόρ και... τρεμπλ! (vid)

bet365

H Σίτι διέλυσε με 6-0 τη Γουότφορντ, έγραψε ιστορία κατακτώντας το εγχώριο τρεμπλ, ενώ έφτασε τις έξι κατακτήσεις κυπέλλων! Εξάρα σε τελικό για πρώτη φορά έπειτα το... 1903!

Η Σίτι στα καλύτερά της! Οι Πολίτες διέλυσαν με 6-0 τη Γουότφορντ κι έγραψαν τη δική τους ιστορία στο Νησί, μιας και έγιναν η πρώτη ομάδα που κατακτά το εγχώριο τρεμπλ. Η Μάντσεστερ έφτασε τα έξι κύπελλα, ενώ με την εξάρα ισοφάρισε το μεγαλύτερο σκορ που... χανόταν στο 1903 (Μπέρι – Ντέρμπι 6-0. Ο Στέρλινγκ πέτυχε χατ τρικ και ο Γκουαρδιόλα έχει στη συλλογή του 27 τρόπαια. Η κούπα των Πολιτών πέταξε... εκτός Ευρώπης τη Γουότφορντ, έβαλε στον 2ο προκριματικό του Europa League της Γουλβς και τη Γιουνάιτεντ στους ομίλους!

Τις ευκαιρίες η Γουότφορντ, αλλά...
Η Γουότφορντ μπήκε δυνατά στο ματς, προσπάθησε να αιφνιδιάσει και στο 11ο λεπτό έφτασε μια ανάσα από το γκολ. Ο Ντεουλοφέου μοίρασε ιδανικά στον Περέιρα, αλλά ο Βραζιλιάνος στο τετ α τετ νικήθηκε από τον Εντερσον. Η Σίτι δεν μπορούσε να επιβάλλει το ρυθμό της και στο 22' οι Χόρνετς είχαν καλή ευκαιρία, αλλά Περέιρα και Ντουκουρέ δεν μπόρεσαν να βρουν δίχτυα. Αντίθετα, η Σίτι στην πρώτη της καλή ευκαιρία κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ολα άρχισαν από το λάθος του Ντουκουρέ στον άξονα και από την πάσα του Στέρλινγκ ο Σίλβα με άψογο πλασέ πέτυχε το 1-0. Ετσι, ο Ισπανός έβαλε τέλος στο σερί 27 αγώνων χωρίς γκολ ο Σίλβα! Στο 40΄ ήρθε και το δεύτερο γκολ των Πολιτών, με τον Ζέσους να κοντρολάρει υπέροχα, να κάνει ιδανικό πλασέ, αλλά τον Στέρλινγκ να του... κλέβει το γκολ πάνω στη γραμμή!

Εντυπωσιακή η Μάντσεστερ Σίτι
Η Γουότφορντ δεν μπόρεσε να μπει στο «κόλπο» στο 58ο λεπτό στο χαμένο πλασέ του Ντεουλοφέου κι εκεί ήρθε η κατάρρευση! Η παρουσία του Ντε Μπρόινε έφερε ώθηση και στο 61' ο Βέλγος πέτυχε το 3-0. Ο Ζέσους έκανε την υπέροχη ασίστ, ο Ντε Μπρόινε με απίθανη προσποίηση άδειασε τον Γκόμες και πανηγύρισε έξαλλα. Οι Πολίτες είχαν τον απόλυτο έλεγχο, συνέχισαν την πίεση και στο 68' ήρθε το τέταρτο γκολ! Οι ρόλοι αντιστράφηκαν, ο Ντε Μπρόινε μοίρασε και ο Ζέσους στην 100η του συμμετοχή με τα γαλάζια πέτυχε το 4-0! Η πρωταθλήτρια δεν έμεινε εκεί, ήταν ορεξάτη και στο 81' ήρθε ακόμα ένα γκολ. Ο Μπερνάρντο με υπέροχη προσπάθεια και ασίστ μοίρασε στον Στέρλινγκ για το 5-0! Εξάλλου, ο Αγγλος φορ έφτασε τα 25 γκολ στη σεζόν, μετρώντας παράλληλα και 15 ασίστ.

Οι παίκτες του Γκουαρδιόλα συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και στο 85' πλησίασαν στο έκτο τέρμα, αλλά ο Φεμενια είχε σωστή τοποθέτηση στην προσπάθεια του Μπερνάρντο. Το τρεμπλ ήταν σίγουρο, αλλά η Σίτι αναζητούσε το... ρεκόρ σε τελικό Κυπέλλου και το πραγματοποίησε στο 88', όταν ο Στέρλινγκ με διπλή προσπάθεια πέτυχε χατ τρικ διαμορφώνοντας το 6-0! Μάλιστα, έγινε ο τέταρτος παίκτης στην ιστορία του θεσμού που πετυχαίνει κάτι ανάλογο. Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τη Μάντσεστερ να σπάει ακόμα ένα ρεκόρ, μιας και έγινε η πρώτη που έφτασε τις 50 νίκες σε μια σεζόν, έξι περισσότερες από την προηγούμενη χρονιά.

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Κομπανί, Λαπόρτ, Ζιντσένκο, Μπερνάρντο Σίλβα, Γκουντογκάν (73' Σανέ), Νταβίντ Σίλβα (79' Στόουνς), Μαχρέζ (55' Ντε Μπρόινε), Γκάμπριελ Ζέσους, Στέρλινγκ

Γουότφορντ: Γκόμες, Φεμένια, Μαριάπα, Κάθκαρτ, Χολέμπας, Ντεουλοφέου (66' Γκρέι), Χιουζ (73' Κλέβερλι), Καπού, Ντουκουρέ, Περέιρα (66' Σάκσες), Ντίνι

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα