Λιντς – Ντέρμπι 2-4: Ανατροπή και τελικό Play Off ανόδου τα Κριάρια (vid)

Gazzetta team
Λιντς – Ντέρμπι 2-4: Ανατροπή και τελικό Play Off ανόδου τα Κριάρια (vid)

bet365

Η Ντέρμπι που είχε ηττηθεί 0-1 εντός, πέρασε με 2-4 από το Λιντς, έγινε η πρώτη που καταφέρνει τέτοια ανατροπή και θα παίξει με την Αστον Βίλα στο “Γουέμπλεί” για την άνοδο στην Premier League.

Κόντρα σε κάθε οιωνό, στατιστικό και ιστορικό προηγούμενο, η Ντέρμπι έκανε τη μεγάλη ανατροπή και με το 2-4 στο “Ελαντ Ρόουντ” κόντρα στη Λιντς, βρέθηκε ένα βήμα από το τεράστιο επίτευγμα, την άνοδο των πολλών εκατ. λιρών, την παρουσία της στην Premier League. Και αυτό ενώ είχε ηττηθεί στο γήπεδό της με 0-1. Στο παρελθόν καμία από τις προηγούμενες 17 ομάδες που ηττήθηκαν εντός έδρας στον πρώτο ημιτελικό, δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τον τελικό των Play Off και το πέτυχαν τώρα τα Κριάρια.

Η Λιντς μάλιστα προηγήθηκε (24' Ντάλας) και οι φιλοξενούμενοι είχαν να ανέβουν ένα βουνό. Ισοφάρισαν όμως πριν βγει το ημίχρονο (45' Μάριοτ) και με το που ξεκίνησε το β' μέρος, πήραν και προβάδισμα (46' Μάουντ). Στο 58' ένα ανόητο πέναλτι εκτός φάσης έδωσε την ευκαιρία στον Γουίλσον για το 1-3, αλλά ο Ντάλας (62') έκανε το 2-3 που ουσιαστικά έφερε την πρόκριση στα ίσα.

Ωστόσο, τα Παγώνια έμειναν με παίκτη λιγότερο (78' Μπεράρντι) και η Ντέρμπι που είχε και δοκάρι, βρήκε την ευκαιρία για να πάρει το εισιτήριο για το “Γουέμπλεϊ” και πάλι με χτύπημα του Μάριοτ (85'). Το φοβερό είναι ότι μόνο μία φορά ο 6ος της βαθμολογίας ήταν αυτός που χαμογέλασε στο τέλος (η Μπλάκπουλ το 2009-'10) και τώρα ελπίζει η ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ. Ο τελικός είναι στις 27 Μαΐου κόντρα στην Αστον Βίλα, με τα Κριάρια να έχουν πάρει άνοδο μέσω αυτής της διαδικασία άλλη μία φορά, το 2007.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα