Νιούκαστλ – Λίβερπουλ 2-3: Απόδραση στο 86' και δικαίωμα στο όνειρο τίτλου (vid)

Νιούκαστλ – Λίβερπουλ 2-3: Απόδραση στο 86' και δικαίωμα στο όνειρο τίτλου (vid)

bet365

Ο Σαλάχ βγήκε με δάκρυα, ο Οριγκί μπήκε και έβαλε το νικητήριο στο φινάλε, με τους Reds να περνάνε με 2-3 από τη Νιούκαστλ και από το +2 να ρίχνουν το γάντι για το πρωτάθλημα ξανά στη Σίτι.

Το σκορ στο 2-2 και το άγχος να γεμίζει τα πνευμόνια των Κόκκινων που ούτε να ξεφυσήσουν δεν μπορούσαν. Ο Σαλάχ βρίσκεται στο έδαφος. Πονάει, βάζει τα κλάματα και αποχωρεί σε φορείο. Ολα είναι χάλια, αλλά είναι και η στιγμή του... από μηχανής θεού. Οπως τότε με την Εβερτον, έτσι και τώρα, αυτός θα είναι ο Οριγκί. Ο Βέλγος μπήκε και καθάρισε το ματς, χάρισε στη Λίβερπουλ το late drama του 2-3 και την επανέφερε στο +2, ρίχνοντας και πάλι το... γάντι στη Σίτι.

Ηταν στις 29 Γενάρη, όταν η Νιούκαστλ έκανε ανατροπή και νικούσε τους Πολίτες. Ηταν και η τελευταία απώλεια βαθμών για εκείνους. Τώρα όμως πήγε να χαλάσει τη δουλειά και στους Reds. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν δύο φορές, αλλά δεν μπορούσαν να το κλειδώσουν. Η κεφαλιά του Φαν Ντάικ (13') και το μονοκόμματο πλασέ του Σαλάχ (28') βρήκαν απαντήσεις. Στο 20' ο Ατσου έκανε το 1-1, αφού πρώτα ο Αλεξάντερ-Αρνολντ σταμάτησε με το χέρι στη γραμμή το πλασέ του Ρίτσι, αλλά ο διαιτητής άφησε εύλογα το πλεονέκτημα.

Εξι λεπτά αργότερα ο Αγιόθε Πέρεθ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι. Ο Ντουμπράβκα νίκησε σε τετ α τετ τον Μανέ (32') και το 2-2 ήρθε με κοντινό βολέ του Ροντόν (54'). Και ενώ όλα είχαν στραβώσει για την ομάδα του Κλοπ, η κεφαλιά του Οριγκί (86') με τη συμβολή του Λασέλς, χάρισε στη Λίβερπουλ την 8η διαδοχική νίκη της στην Premier League και την άφησε στην τριπλή αναμονή. Πρώτα να μάθει τι συμβαίνει με τον Σαλάχ, έπειτα τι θα κάνει η Σίτι τη Δευτέρα εντός με τη Λέστερ και τέλος την Τρίτη να υποδεχτεί την Μπαρτσελόνα για το θαύμα...

Νιούκαστλ (Ράφα Μπενίτεθ): Ντουμπράβκα, Λασέλς, Σαρ (90' Μούτο), Μανκίγιο, Ντάμετ, Ρίτσι, Χέιντεν, Κι, Ατσου, Πέρεθ, Ροντόν

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Αλισον, Φαν Ντάικ, Λόβρεν (83' Μίλνερ), Αλεξάντερ-Αρνολντ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Χέντσερσον, Βαϊνάλντουμ (66' Σακίρι), Μανέ, Σαλάχ (73' Οριγκί), Στάριτζ.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα