Λίβερπουλ - Χάντερσφιλντ 5-0: Έσπασε ρεκόρ, έπιασε κορυφή! (vid)

Λίβερπουλ - Χάντερσφιλντ 5-0: Έσπασε ρεκόρ, έπιασε κορυφή! (vid)

bet365

Η Λίβερπουλ σκόρπισε με 5-0 την Χάντερσφιλντ σε βραδιά των ρεκόρ και ανέβηκε και πάλι στην κορυφή της Premier League.

Το πιο γρήγορο γκολ στην Premier League, το πιο γρήγορο... πιστόλι, επιθετικοί των 20+ γκολ και ένας μπακ που δεν σταματάει να μοιράζει ασίστ. Η Λίβερπουλ έκανε το χρέος της, διέλυσε με 5-0 την υποβιβασμένη Χάντερσφιλντ και μεταφέρει ξανά την πίεση στην Μάντσεστερ Σίτι, ανεβαίνοντας στην κορυφή. Η ομάδα του Κλοπ ήταν καταιγιστική ανά διαστήματα και συνεχίζει να ελπίζει στον τίτλο.

Οι κόκκινοι γνώριζαν ότι δεν υπήρχε άλλη επιλογή από τη νίκη και φρόντισαν να το δείξουν από νωρίς. Πίεση ψηλά και μόλις έπειτα από 15 δευτερόλεπτα ο Κεϊτά άνοιξε το σκορ για να πετύχει το πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία της Λίβερπουλ στην Premier League! Η συνέχεια μπορεί να μην ήταν το ίδιο καλή, με τους παίκτες του Κλοπ να δίνουν χώρο, αλλά η Χάντερσφιλντ έχει τη χειρότερη επίθεση στην κατηγορία και φάνηκε ο λόγος.

Παρά τις προσπάθειες των φιλοξενούμενων στο 23’ τελείωσαν τα πάντα. Ο Ρόμπερτσον έβγαλε τη σέντρα και ο Μανέ έκανε την κεφαλιά για το 2-0! Αυτή ήταν η 10η ασίστ του Σκωτσέζου στη σεζόν, κάτι που στην Premier League έχουν καταφέρει μόλις άλλοι δύο παίκτες στη θέση του: ο Μπέινες το 2010-11 και ο Χίντσκλιφ το 1994-95. Οι κόκκινοι είχαν τον έλεγχο στη συνέχεια και ο Σαλάχ δεν θα μπορούσε να λείψει από το πάρτι, κάνοντας το 3-0 στο 1’ των καθυστερήσεων!

Η εικόνα δεν άλλαξε στην επανάληψη, με τους γηπεδούχους να ψάχνουν και άλλα γκολ, να χάνουν ευκαιρίες και την Χάντερσφιλντ να έχει παραδώσει πνεύμα. Στο 66’ ο Μανέ με δεύτερη κεφαλιά έκανε το 4-0, ενώ στο 83’ ο Σαλάχ το τελικό 5-0, με τον πρώτο να έχει και δοκάρι και τον δεύτερο άλλες δύο μεγάλες ευκαιρίες. Μπορεί να σταμάτησαν εκεί, όμως με 20+ γκολ αμφότεροι έγιναν οι πρώτοι της ίδιας ομάδας με τέτοιες επιδόσεις μετά τους Σουάρες και Στάριτζ το 2013-14.

Ο Σαλάχ, μάλιστα, έγινε μόλις ο 3ος παίκτης της Λίβερπουλ που σκοράρει 20+ τέρματα σε 2 συνεχόμενες σεζόν μετά τους Φάουλερ και Σουάρες, ενώ ο Αιγύπτιος έγραψε ιστορία, καθώς έφτασε τα 69 γκολ και αυτή η επίδοση είναι η καλύτερη στην ιστορία του συλλόγους για παίκτες με 100 συμμετοχές! Τα θετικά νέα για τον Κλοπ δεν σταμάτησαν, καθώς ο Τσάμπερλεϊν έκανε την πρώτη του εμφάνιση ύστερα από απουσία ενός έτους και 2 ημερών... Τέλος, οι 50 βαθμοί που έχουν πάρει οι κόκκινοι φέτος στο Άνφιλντ αποτελεί την κορυφαία τους επίδοση στην Premier League και ισοφάριση του ρεκόρ συλλόγου από τη σεζόν 1987-88! Και, φυσικά, η σεζόν δεν έχει ακόμα τελειώσει...

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ (88’ Γκόμεζ), Λόβρεν, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Βαϊνάλντουμ (73’ Σακίρι), Κεϊτά, Χέντερσον, Μανέ, Σαλάχ, Στάριτζ (73’ Τσάμπερλεϊν)

Χάντερσφιλντ (Γιαν Ζίβερτ): Λεσλ, Σμιθ, Κονγκολό, Ντουρμ, Χογκ, Μπακούνα, Γκραντ, Σίντλερ, Στάνκοβιτς (81’ Πρίτσαρντ), Μπενζά (87’ Κατσούνγκα), Μουνιέ (65’ Λέβε)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα