Το ρεκόρ του Λονγκ και τα πέντε πιο γρήγορα γκολ στην Premier League (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Το ρεκόρ του Λονγκ και τα πέντε πιο γρήγορα γκολ στην Premier League (vids)

bet365

Ο Σέιν Λονγκ είναι πλέον το πιο γρήγορο «πιστόλι» στην ιστορία της σύγχρονης μορφής του κορυφαίου πρωταθλήματος, αφήνοντας δεύτερο τον Λέντλεϊ Κινγκ στην επίδοση που διατηρούταν τα τελευταία 19 χρόνια. Με Σίρερ, Έρικσεν και... Βίντουκα το Top-5.

Η Σαουθάμπτον δεν κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα και να πάρει όλους τους βαθμούς από το παιχνίδι με τη Γουότφορντ, το βράδυ της Τρίτης, αφού ισοφαρίστηκε στο τελικό 1-1 στο 89ο λεπτό.

Ωστόσο, ο Σέιν Λονγκ έγινε πλέον ο κάτοχος του πιο γρήγορου γκολ που έχει επιτευχθεί ποτέ στην ιστορία της Premier League!

Έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα όταν το ρολόι ακόμα έδειχνε 07,69'' μετά την πρώτη σέντρα της αναμέτρησης στο «Vicarage Road», παίρνοντας μια κόντρα και κάνοντας το πλασέ άψογα για να βάλει προσωρινά μπροστά στο σκορ τους «αγίους».

Μάλιστα, μαζί με το ταχύτερο γκολ στην ιστορία της Premier, η Σαουθάμπτον έχει και το πιο γρήγορο χατ-τρικ που έχει σημειωθεί στα χρονικά της σύγχρονης μορφής του θεσμού κι ας μη βρίσκεται πλέον ο συγκεκριμένος παίκτης στις τάξεις της.

Ο Σαντιό Μανέ, όταν «έφτιαχνε» τ' όνομά του προτού μεταπηδήσει στη Λίβερπουλ, είχε σκοράρει τρεις φορές σε ματς απέναντι στην Άστον Βίλα, τον Μάιο του 2015, σε διάστημα 2':56''!

Έπειτα από το ρεκόρ που καταγράφηκε το βράδυ της Τρίτης, 23ης Απριλίου του 2019, έπεσε πλέον στη δεύτερη θέση του γρήγορο γκολ του Λέντλεϊ Κινγκ πριν από 19 ολόκληρα χρόνια, όταν είχε σκοράρει σε 09,82'' με τη φανέλα της Τότεναμ σε παιχνίδι κόντρα στη Μπράντφορντ τη σεζόν 2000-2001!

Τρίτος κατά σειρά έρχεται ο Άλαν Σίρερ που την αγωνιστική περίοδο 2002-2003, με την αγαπημένη του Νιούκαστλ, είχε βρει δίχτυα σε αναμέτρηση με τη Μάντσεστερ Σίτι στο 10,52'', εκμεταλλευόμενος το λάθος του τερματοφύλακα.

Ο Κρίστιαν Έρικσεν λίγο έλειψε να ξεπεράσει τον Άγγλο θρύλο με γκολ που πέτυχε την περασμένη σεζόν σε εντός έδρας αναμέτρηση της Τότεναμ απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, βρίσκοντας δίχτυα με αριστερό πλασέ σε 10,54'', ενώ, την πρώτη πεντάδα ολοκληρώνει ο Μαρκ Βίντουκα της παλιάς, καλής Λιντς, σκοράροντας σε 11,90'' κόντρα στην Τσάρλτον, τη σεζόν 2000-2001.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα