Συγκλονιστικός Μάτα: «Ζούμε σε μια φούσκα, δεν είναι πραγματική η ζωή του ποδοσφαιριστή»!

Συγκλονιστικός Μάτα: «Ζούμε σε μια φούσκα, δεν είναι πραγματική η ζωή του ποδοσφαιριστή»!

Κώστας Ζάλιαρης
Συγκλονιστικός Μάτα: «Ζούμε σε μια φούσκα, δεν είναι πραγματική η ζωή του ποδοσφαιριστή»!

bet365

Τις τρομερές απόψεις του για την καριέρα ενός επαγγελματία ποδοσφαιριστή και όσα χαρίζει η παρουσία στο υψηλότερο επίπεδο, ανέλυσε ο Χουάν Μάτα, που γι' ακόμα μια φορά έδειξε πόσο διαφορετικά και ώριμα σκέφτεται...

Ο Ισπανός χαφ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απολαμβάνει την καριέρα του όσο περισσότερο μπορεί και θα το κάνει για όσο θα του το επιτρέπει ο οργανισμός του. «Το έχω ξαναπεί ότι είμαστε ευλογημένοι και ζούμε ένα όνειρο, όμως, όλα αυτά είναι μια φούσκα...» είπε ο Μάτα στον Ισπανό ρεπόρτερ και ειδήμων στα μεταγραφικά ζητήματα, Γκιγιέμ Μπαλάγκ.

Ο ιδρυτής του CommonGoal, μέσω του οποίου αθλητές προσφέρουν απλά το 1% του μισθού τους απλά για να κάνουν πολύ καλύτερη τη ζωή ανθρώπων που έχουν πραγματικές και μεγάλες ανάγκες, σχολίασε:

«Αυτή τη στιγμή ζω γνωρίζοντας ότι το ποδόσφαιρο είναι η απόλυτη προτεραιότητά μου. Πρέπει να φροντίζω τον εαυτό μου, να προπονούμαι καλά, να ξεκουράζομαι καλά, να είμαι έτοιμος για τα παιχνίδια και να προσπαθώ ν' ανταποκρίνομαι στις προσδοκίες και την πίεση.

Είναι αλήθεια ότι το ποδόσφαιρο μας βάζει σε μια θέση που είμαστε ευλογημένοι για τη ζωή που κάνουμε. Όμως, όλα είναι μια φούσκα. Εγώ προσωπικά δεν θεωρώ ότι είναι αυτή η πραγματική ζωή που ζούμε...

Το ποδόσφαιρο μου έχει χαρίσει την ευτυχία της οικογένειάς μου όταν με βλέπουν να παίζω και να σκοράρω, την δυνατότητα να έχουμε ένα βήμα για να μιλάμε και να εκφραζόμαστε με τη φωνή μας να ακούγεται δυνατά, όπως επίσης και χρόνο για να αποφασίσουμε το μέλλον μας.

Όταν κάνεις μια καλή καριέρα και έχεις χρήματα, τότε αυτομάτως έχεις και χρόνο για να σκεφτείς το μέλλον σου όταν πλέον θα πρέπει ν' αποσυρθείς από το ποδόσφαιρο. Αυτό είναι κάτι που δεν το έχει ο υπόλοιπος κόσμος που αγχώνεται για τη δουλειά του και τα χρήματα, ειδικά όταν έχουν οικογένειες που πρέπει να θρέψουν. Δεν πρέπει κανείς να ξεχνάει πόσο ευλογημένοι είμαστε εμείς που κάνουμε αυτή τη δουλειά...».

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα