Τσέλσι - Τότεναμ 2-0

Gazzetta team
Τσέλσι - Τότεναμ 2-0

bet365

Ο Κέπα έμεινε στον πάγκο, η Τσέλσι παρουσιάστηκε μεταμορφωμένη και πήρε το ντέρμπι Λονδίνου επικρατώντας 2-0 της Τότεναμ. Ανάσα για τη Σαουθάμπτον.

Ο Μαουρίτσιο Σάρι τιμώρησε σιωπηλά τον Κέπα, τον κράτησε στον πάγκο και πέρασε στο ματς τον Καμπαγιέρο. Οι γηπεδούχοι ήταν πειστικοί, τα πήγαν περίφημα ανασταλτικά, επικράτησαν 2-0 της Τότεναμ και παρέμειναν στο -3 από την τετράδα.

Οι Μπλε μπήκαν δυνατά στο ντέρμπι, πίεσαν και στο 6ο λεπτό άγγιξαν το γκολ, αλλά από την προσπάθεια του Ιγουαΐν σταμάτησε στο δεξί δοκάρι. Η πίεση συνεχίστηκε και στο 14΄ οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι, όταν στο σουτ του Κόβασιτς, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Ντέιβις, αλλά ο διαιητής δεν έδειξε την παράβαση! Η Τσέλσι στο 19' είχε ακόμα μια καλή ευκαιρία, αλλά ο Ιγουαΐν από κοντινή απόσταση δεν μπόρεσε να ανοίξει το σκορ. Οι Σπερς ανέβασαν ρυθμό μετά το 30' , πήραν τον έλεγχο και στο 30' πλησίασαν το γκολ, αλλά ο Καμπαγιέρο έσωσε στο σουτ του Ερικσεν. Οι φιλοξενούμενοι πατούσαν καλύτερα και στο 44' ισοφάρισαν τα... δοκάρια, με τον Γουίνκς να μη μπορεί να σκοράρει με το δυνατό σουτ. Οι Μπλε μπήκαν πολύ δυνατά στην επανάληψη, είχαν ρυθμό στο παιχνίδι τους και στο 57' άνοιξαν ο σκορ.

Ο Πέδρο θύμισε κάτι από... Μπαρτσελόνα και με εξαιρετική ατομική ενέργεια πέτυχε το 1-0! Μάλιστα, στο 64' ο Ισπανός με εντυπωσιακό τάκλιν στον Ερικσεν έσωσε την ομάδα του από την ισοφάριση. Η Τότεναμ προσπάθησε να αντιδράσει και στο 66' έχασε καλή ευκαιρία, αλλά το πλασέ του Κέιν κατέληξε άουτ. Οι Σπερς δεν μπορούσαν να βρουν διαδρόμους για την εστία του Καμπαγιέρο και στο 84' σβήστηκαν οι όποιες ελπίδες για ισοφάριση, όταν ο Τρίπιερ έκανε τη γκάφα της χρονιάς και με ένα... τρελό αυτογκόλ διαμόρφωσε το 2-0.

Τσέλσι: Καμπαγέρο, Αθπιλικουέτα, Ρούντιγκερ, Νταβίντ Λουίζ, Αλόνσο, Καντέ, Ζορζίνιο, Κόβασιτς (77' Λόφτους – Τσικ), Πέδρο, Ιγουαΐν (84' Ζιρού), Αζάρ (60' Γουίλιαν)

Τότεναμ: Γιορίς, Τρίπιερ, Ντάβινσον Σάντσες, Αλντερβάιρελντ, Ντέιβις, Σισοκό (85' Ρόους), Γουίνκς, Λαμέλα (70' Γιορέντε), Έρικσεν, Σον (80' Λούκας), Κέιν

Πήρε ανάσα η Σαουθάμπτον
Η Σαουθάμπτον επικράτησε 2-0 της Φούλαμ, τη βύθισε στη βαθμολογία και παράλληλα βρέθηκε εκτός επικίνδυνης ζώνης (στο +2 από την Κάρντιφ). Ο Ρομέου με εξαιρετικό σουτ από απόστασ στο 8ο λεπτό έβαλε μπροστά τους «Αγιους». Οι Λονδρέζοι προσπάθησαν να αντιδράσουν πίεσαν, αλλά κόντρα στη ροή του αγώνα οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 2-0. Στο 41ο λεπτό ο Σέρχιο Ρίκο έκανε ασθενή απόκρουση σε σουτ του Ρέντμοντ, με τον Γουόρντ – Πρόους να διαμορφώνει από κοντά το 2-0. Οι «cottagers», είχαν κάποιες καλές στιγμές με τον Μίτροβιτς, χωρίς όμως να μπορούν να καταφέρουν κάτι...

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα