Αυτή η Μάντσεστερ Σίτι «εξαφανίζει» το -3 (pics & vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Αυτή η Μάντσεστερ Σίτι «εξαφανίζει» το -3 (pics & vids)

bet365

Το φορμάρισμα της Μάντσεστερ Σίτι στο κατάλληλο χρονικό σημείο, το -3 που μοιάζει... μηδαμινό και ο Αγουέρο που μπορεί να δώσει (και) αυτό τον τίτλο.

Αλαβές - Λεβάντε με πριμ 5%*, ακόμα καλύτερες αποδόσεις και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Οι ονειρικές μέρες και νύχτες της ανενόχλητης και αδιαμφισβήτητης παρουσίας της Λίβερπουλ στην κορυφή... έχουν πάει πλέον περίπατο.

Οι «κόκκινοι» κατάφεραν να χάσουν το μεγάλο τους αβαντάζ και λόγω της παρουσίας της Μάντσεστερ Σίτι στον μεγάλο τελικό του φετινού Λιγκ Καπ στα τέλη του μήνα, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ συνεχίζει γι' αυτές τις μέρες να βλέπει τους «πολίτες» ξανά στην κορυφή και με καλύτερη διαφορά τερμάτων, έστω και με παιχνίδι περισσότερο.

Ακόμα κι αν δεν έχουν άλλο μεταξύ τους ματς για να τα παίξουν όλα για όλα, ακόμα κι αν ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ ευτύχησε λόγω προγράμματος και κατάφερε να παίξει τα παιχνίδια με τη Σίτι πριν φτάσουν οι πολύ δύσκολες στιγμές, η εικόνα που παρουσίασε το σύνολο του Πεπ Γκουαρδιόλα απέναντι στην Τσέλσι το απόγευμα της Κυριακής, μπορεί εύκολα και θα έπρεπε να έχει ενεργοποιήσει τον συναγερμό στο κόκκινο «στρατόπεδο» του Λίβερπουλ.

Η Μάντσεστερ Σίτι είναι η αιτία που προκάλεσε τη βαρύτερη ήττα της Τσέλσι από καταβολής Premier League, αφού για να βρεθεί χειρότερο αποτέλεσμα για τους «μπλε» του Λονδίνου, γυρίζει κανείς πίσω στο 1991, σε εποχές πρώτης κατηγορίας κι όχι αυτής της σύγχρονης μορφής του κορυφαίου πρωταθλήματος.

Προκαλεί τρόμο το γεγονός πως η Σίτι χρειάστηκε να παίξει μόλις 25 λεπτά σε ένα τέτοιο παιχνίδι, σε αυτή την κατάσταση, με την πίεση πάλι να έχει στραφεί στην ομάδα του Πεπ έπειτα από το εύκολο ματς των «κόκκινων» απέναντι στη Μπόρνμουθ.

Τέσσερα γκολ αμέσως – αμέσως και end of story. Ακόμα κι αν απέναντι υπήρχε ένα σύνολο παικτών που πάλι παρουσίασαν πολύ άσχημο πρόσωπο, δεν παύει να πιστώνεται στους «πολίτες» η αμείλικτη εμφάνιση και η τιμωρία του αντιπάλου σε κάθε καλή ευκαιρία που παρουσιαζόταν για γκολ.

Μέσα στο 2019, άλλωστε, σε εντός έδρας παιχνίδια στο Etihad, σε όλες τις διοργανώσεις, ο σύλλογος του Μάντσεστερ έχει καταγράψει ρεκόρ 35-2 σε μόλις εφτά αναμετρήσεις μπροστά στο κοινό του, ως περίτρανη απόδειξη πως αυτό που θέλει θα το πάρει και θα το κάνει με... εκκωφαντικό τρόπο.

Στην αναμέτρηση με τους «μπλε», ο Ραχίμ Στέρλινγκ έδωσε συνέχεια στην αποτελεσματικότητα που επιδεικνύει όταν του παρουσιάζεται η καλή στιγμή για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, φτάνοντας πλέον τα 60 τέρματα σε επίπεδο Premier League, έχοντας σκοράρει τα μισά από αυτά στις πρώτες του 157 εμφανίσεις και τα 30 τελευταία στα 59 πιο πρόσφατα ματς που έχει παίξει.

Πέρα από τον Άγγλο, όμως, ο μεγάλος πρωταγωνιστής ακόμα μιας χρονιάς για τη Σίτι, είναι ο Σέρχιο Αγουέρο. Αυτός είναι ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών για το κλαμπ, ο άνθρωπος που χάρισε στην ομάδα τον πρώτο της τίτλο έπειτα από 44 χρόνια πίσω στο 2012, που ισοφάρισε το ρεκόρ των χατ-τρικ στο κορυφαίο πρωτάθλημα φτάνοντας στα 11 μαζί με τον Άλαν Σίρερ, έχοντας πετύχει τα 9 από αυτά στο Etihad ξεπερνώντας την επίδοση των 8 χατ-τρικ του Ανρί στο Χάιμπουρι με την Άρσεναλ και που έχει πλέον συμμετοχή σε 200 τέρματα για την ομάδα του επίπεδο πρωταθλήματος.

Ο Αργεντινός στράικερ αγωνίστηκε μόλις για 65 λεπτά στο ματς με την Τσέλσι και είχε προλάβει να πετύχει το χατ-τρικ προς απόλυτη ικανοποίηση του Πεπ Γκουαρδιόλα που του έκανε και πλάκα όταν τον έβγαλε από το ματς και του μίλησε στον πάγκο. Είχε 6 τελικές προσπάθειες, έφτασε συνολικά στα 15 χατ-τρικ για τον σύλλογο, στα 160 τέρματα σε σύνολο στο πρωτάθλημα (ρεκόρ για ποδοσφαιριστή στην ιστορία της Σίτι αφού ξεπέρασε τους Τόμι Τζόνσον και Έρικ Μπρουκ των 158 γκολ) και μέσα στο 2019 έχει 8 γκολ, τα οποία είναι περισσότερα από κάθε άλλον στην Premier League σε αυτό το διάστημα. Ολόκληρη η Τσέλσι, έχει ένα γκολ λιγότερο από αυτά του επιθετικού της Σίτι στο πρωτάθλημα από την ημέρα της έλευσης του νέου έτους!

Η τρέχουσα αγωνιστική περίοδος, πήρε τέτοια μορφή που διέψευσε παντελώς όλους όσοι είχαν πιστέψει σε ένα... άνετο θαύμα από πλευράς Λίβερπουλ. Το αγγλικό πρωτάθλημα είναι τέτοιο που τη μια εβδομάδα όλα είναι έτσι και την επόμενη όλα είναι αλλιώς. Όλα όμως! Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ διατηρεί το αβαντάζ, έχει μια τεράστια διαφορά σε σχέση με άλλα χρόνια αφού ακόμα και στα ματς που είναι κάκιστη καταφέρνει να πάρει το θετικό αποτέλεσμα με χίλια ζόρια, όμως τη δεδομένη χρονική στιγμή, το επίπεδο φορμαρίσματος των δύο βασικών διεκδικητών του τίτλου έχει απόσταση. Η Σίτι δείχνει τόσο δυνατή και αποτελεσματική που το -3 από την κορυφή φαντάζει μηδαμινό και ως τέτοιο θα πρέπει να το αντιμετωπίσουν στη Λίβερπουλ αν δεν θέλουν να βρεθούν προ εκπλήξεως.

Η αλήθεια είναι πως ο τρέχον μήνας που περιλαμβάνει και τις αναμετρήσεις για το Champions League όπως επίσης και τον τελικό του Carabao Cup, ενδεχομένως να έχει να παρουσιάσει νέα στοιχεία στο τέλος του, με τη Σίτι να έχει παραμείνει εντός τεσσάρων στόχων και τους «κόκκινους» να έχουν μονάχα την Premier και την Ευρώπη. Κι αν ρωτούσε κανείς τον Κλοπ τι από τα δυο θα ήθελε φέτος πιο πολύ από κάθε άλλο, ίσως η απάντηση να ήταν αυτή που όλος ο κόσμος θεωρεί αναμενόμενη...

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα