Η Λίβερπουλ έχει την καλύτερη άμυνα της Premier τα τελευταία 14 χρόνια!

Κώστας Ζάλιαρης
Η Λίβερπουλ έχει την καλύτερη άμυνα της Premier τα τελευταία 14 χρόνια!

bet365

Τα 10 γκολ παθητικό της Λίβερπουλ έπειτα από 22 αγωνιστικές στο φετινό πρωτάθλημα της Premier League, πέρα από τη διατήρηση της ομάδας του Κλοπ στην κορυφή, αποτελεί και την καλύτερη επίδοση μετά από την Τσέλσι του Ζοσέ Μουρίνιο, πριν από 14 χρόνια!

Οι «κόκκινοι» σε 22 αγωνιστικές στο τρέχον πρωτάθλημα στην Αγγλία, έχουν καταφέρει να διατηρήσουν ανέπαφη την εστία τους στα 13 από αυτά τα παιχνίδια και για τον λόγο αυτό έχουν καταφέρει να βρίσκονται στο +7 από τη Μάντσεστερ Σίτι, με δεδομένο όμως πως οι «πολίτες» παίζουν το δικό τους ματς για την 22η «στροφή» της Premier League, το βράδυ της Δευτέρας.

Νέο παιχνίδι στα φρουτάκια! Το «Fruit Blox» προσγειώθηκε στην Sportingbet.gr!

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, επιβλήθηκε με το 1-0 στην έδρα της Μπράιτον, το απόγευμα του Σαββάτου, με τον Μοχάμεντ Σαλάχ να σκοράρει από την άσπρη βούλα και τους πρωτοπόρους να φεύγουν από το Amex δίχως να παραβιαστεί η εστία τους, μετά και το 2-1 από τη Μάντσεστερ Σίτι την 3η Ιανουαρίου, στο αμέσως προηγούμενο παιχνίδι πρωταθλήματος.

Τα 10 γκολ παθητικό, είναι ό,τι καλύτερο έχει παρουσιάσει ομάδα της κορυφαίας κατηγορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου τα τελευταία 14 χρόνια, αφού, καλύτερη επίδοση από αυτή που έχει καταγράψει φέτος η Λίβερπουλ σε αυτό το σημείο της σεζόν, εντοπίζει κανείς πριν από 14 χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα, την αγωνιστική περίοδο 2004-2005, στις αρχές του Ιανουαρίου πάλι, η Τσέλσι του Ζοσέ Μουρίνιο είχε δεχθεί μόλις 8 τέρματα, ενώ, ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα – κατακτώντας φυσικά τον τίτλο – με παθητικό μόλις 15 γκολ!

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως ο Φαν Ντάικ έχει παίξει στο 42% των αναμετρήσεων πρωταθλήματος που έχουν ολοκληρωθεί δίχως να δεχθεί γκολ η Λίβερπουλ στη μέχρι στιγμής θητεία του Γιούργκεν Κλοπ!

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα