«Πολυβόλο» με ιστορία η Σίτι του Πεπ (vid)

«Πολυβόλο» με ιστορία η Σίτι του Πεπ (vid)

Κώστας Ζάλιαρης
«Πολυβόλο» με ιστορία η Σίτι του Πεπ (vid)

bet365

Η Μάντσεστερ Σίτι έδειξε... σεβασμό στη Μπέρτον με τα εννέα γκολ, όπως δήλωσε ο Πεπ Γκουαρδιόλα που σκέφτεται κάπως διαφορετικά το ποδόσφαιρο και η ομάδα του Καταλανού πέτυχε σπουδαία πράγματα στον πρώτο ημιτελικό του φετινού Carabao Cup.

Με τίποτα δεν μπορούσε να σταματήσει η Σίτι κόντρα στην ομάδα από τη LeagueOne στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι με φόντο τον μεγάλο τελικό του Λιγκ Καπ Αγγλίας.

Με το Etihad να έχει εκατοντάδες κενές θέσεις, αφού ο κόσμος της Σίτι γι' ακόμα μια φορά είτε έμεινε στο σπίτι είτε... κόλλησε στην τρομερή κίνηση των δρόμων το βράδυ της Τετάρτης, ο Γκάμπριελ Ζέσους σκόραρε τέσσερις φορές και από μια το έκαναν οι Ζιντσένκο, Ντε Μπρόινε, Φόντεν, Μαχρέζ και Γουόκερ για το τελικό 9-0 που αποτελεί ιστορικό σκορ στην ιστορία, τόσο των «πολιτών», όσο και της διοργάνωσης στην οποία η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα θα φτάσει να διεκδικεί το τρόπαιο.

Όταν το σκορ φτάνει σε τέτοια επίπεδα, είναι λογικό να θέλουν οι ποδοσφαιριστές της Σίτι να πετύχουν το... ακόμα πιο καλό σενάριο και να φτάσουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε διψήφιο αριθμό τερμάτων σε μια αναμέτρηση εν έτει 2019, ωστόσο, σημείωσαν την τρίτη μεγαλύτερη νίκη που έχει καταγραφεί ποτέ στα χρονικά του Λιγκ Καπ.

Η Γουέστ Χαμ έχει το δικό της 1-0 επί της Μπέρι στον επαναληπτικό του 2ου γύρου της αγωνιστικής περιόδου 1983 – 1984, ενώ, η Λίβερπουλ έχει πετύχει το ίδιο σκορ απέναντι στη Φούλαμ, πάλι στον 2ο γύρο, αλλά στο πρώτο ματς, την ποδοσφαιρική χρονιά 1986-1987.

Η Σίτι έφτασε... μια ανάσα από αυτό το σκορ, αλλά σταμάτησε στο 9-0, το οποίο είναι μεγαλύτερο σε εύρος από το 9-1 της Γουόρκινγκτον κόντρα στη Μπάροου από τη σεζόν 1964-1965 και επιπλέον, το συγκεκριμένου τουρνουά έχει επιδείξει οχτώ αναμετρήσεις στην ιστορία που έχουν ολοκληρωθεί με το σκορ στο 8-0.

Αξίζει να σημειωθεί πως μόλις τέσσερις μέρες πριν από τα 9 τέρματα στο ματς με τη Μπέρτον, είχε σημειωθεί το 7-0 επί της Ρόδεραμ για τον 3ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας και είναι τρομερό πως τα σημεία των καιρών φανερώνονται και αποδεικνύουν τις τεράστιες αλλαγές με άλλες εποχές.

Μόλις πριν από κάτι παραπάνω από μια δεκαετία και πιο συγκεκριμένα την αγωνιστική περίοδο 2006-2007, η Σίτι είχε σκοράρει μόλις 15 φορές σε εντός έδρας παιχνίδια σε ολόκληρη τη χρονιά και τώρα έχει μετρήσει ένα περισσότερο από αυτά, μονάχα σε δυο ματς!

Κόντρα στη Μπέρτον, οι «πολίτες» έφτιαξαν 28 τελικές προσπάθειες για γκολ, είχαν 819 μεταβιβάσεις της μπάλας τη στιγμή που οι αντίπαλοί τους είχαν 292 και ο Νάιτζελ Κλαφ το θεώρησε κάτι... φυσιολογικό, δεδομένου πως «εδώ πετυχαίνουν μεγάλα σκορ απέναντι σε ομάδες της Premier League...».

Παράλληλα, το σκορ του πρώτου αγώνα της Σίτι με τη Μπέρτον, είναι τέτοιο που ξεπέρασε και το ρεκόρ συνολικού σκορ σε δυο αναμετρήσεις ημιτελικής φάσης του Λιγκ Καπ, έπειτα από το 8-0 του συλλόγου του Μάντσεστερ απέναντι στη Γουέστ Χαμ το 2014, με τους Πρωταθλητές Αγγλίας να παίρνουν και το τρόπαιο με το τελικό 3-1 στον μεγάλο τελικό απέναντι στη Σάντερλαντ των ... άλλων εποχών και δεδομένων.

Μεταξύ άλλων τρομερών επιτευγμάτων, η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα έχει καταφέρει να σημειώσει σε 19 διαφορετικές περιπτώσεις από πέντε ή και περισσότερα τέρματα σε αναμετρήσεις, στο χρονικό διάστημα από τον Αύγουστο του 2016 κι έπειτα. Είναι η κορυφαία επίδοση συγκριτικά με τις υπόλοιπες ομάδες του Big-6, ενώ τη φετινή σεζόν, έχει ξεπεράσει τα 5 γκολ σε εφτά παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα