Μπραχίμ Ντίας: Άνοιξε κι αυτός φτερά, μακριά από τον Πεπ... (pics & vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Μπραχίμ Ντίας: Άνοιξε κι αυτός φτερά, μακριά από τον Πεπ... (pics & vids)

bet365

Στη Μάντσεστερ Σίτι υπερηφανεύονται για το γεγονός πως παιδιά που έχουν μεγαλώσει στο κλαμπ διαπρέπουν και παίρνουν καλές μεταγραφές, με τον Μπραχίμ Ντίας να γίνεται ο επόμενος που κουβαλάει (και) το βάρος της ευθύνης ν' αποδείξει πλέον πολλά στον εαυτό του, τη Ρεάλ, αλλά και τους «πολίτες» με τη μεταγραφή του στη «βασίλισσα».

Γουλβς – Λίβερπουλ με πριμ 5%*, ακόμα καλύτερες αποδόσεις και 190+ ειδικά στοιχήματα! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις.

Ο 19χρονος Ισπανός χαφ, αφήνει το Μάντσεστερ και την Αγγία έπειτα από πέντε χρόνια χρήσιμης και πολύτιμης παρουσίας στο Νησί, αφού μετακόμισε εκεί στα 14 του χρόνια και πλέον επαναπατρίζεται για να κυνηγήσει τ' όνειρο της συμμετοχής και της εδραίωσης στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Ντίας, έχοντας γεννηθεί και μεγαλώσει στη Μάλαγα, ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής της τοπικής ομάδας και στην ηλικία των 14 ετών μεταπήδησε στο Μάντσεστερ, όπου δούλευε πλέον στη γαλάζια πλευρά της πόλης.

Ανάμεσα σε όλες τις υπόλοιπες σκέψεις που έκανε ο νεαρός μέσος, ήταν και αυτή του Τζέιντον Σάντσο, ο οποίος επέλεξε ν' ανοίξει τα φτερά του και να παίξει στη Μπορούσια Ντόρτμουντ αφήνοντας τον Πεπ και τη Σίτι, με αποτέλεσμα να... διαπρέπει στη Βεστφαλία και να γίνεται ένας εκ των αγαπημένων του Yellow Wall με την τρομερή προσφορά του στην ομάδα του Φαβρ που φέτος πάει για τίτλο.

Οι «πολίτες», μπορεί να έχασαν ακόμα έναν ταλαντούχο ποδοσφαιριστή, ωστόσο, μένουν με το σκεπτικό πως κάτι γίνεται πολύ καλά στα τμήματα υποδομής του κλαμπ και τα παιδιά που μεγαλώνουν με τις αξίες της Σίτι, καταφέρνουν να βγάλουν στην επιφάνεια το ταλέντο τους και να διεκδικήσουν ό,τι αξίζουν στο ποδοσφαιρικό στερέωμα.

Ο Ντίας, ολοκληρώνει τη μεταγραφή του στη Ρεάλ Μαδρίτης, υπογράφοντας συμβόλαιο μέχρι και το 2025, με τον αγγλικό σύλλογο να εξασφαλίζει ποσοστό μεταπώλησης στο 15% γενικότερα, αλλά αυτό θα ανέρχεται στο 40% στο σενάριο που ο νεαρός άσος τύχει και μετακομίσει στο «Ολντ Τράφορντ» και τη μισητή αντίπαλο και συμπολίτισσα της Σίτι!

Φέτος, ο μικρός είχε παίξει σε τρία παιχνίδια για το Λιγκ Καπ αλλά και στο Community Shield, ενώ, την περασμένη αγωνιστική περίοδο όταν κι έκανε δειλά – δειλά τις πρώτες του παρουσίες στα πλάνα του Πεπ Γκουαρδιόλα και στο πρωτάθλημα, είχε πέντε εμφανίσεις στην Premier League και συνολικά πρόσφερε τις υπηρεσίες του σε 5 παιχνίδια πρωταθλήματος, προερχόμενος από τον πάγκο σε όλα, είχε από μια εμφάνιση σε Carabao Cup και FA Cup, ενώ, τα μοναδικά του γκολ με τη γαλάζια φανέλα σε ανδρικό επίπεδο τα πέτυχε την 1η Νοέμβρη του 2018, διαμορφώνοντας μόνος του το τελικό 2-0 επί της Φούλαμ για το Λιγκ Καπ.

Την πρώτη του εμφάνιση ως μέλος του ρόστερ του Πεπ Γκουαρδιόλα την έκανε σε ηλικία 17 ετών και 49 ημερών απέναντι στη Σουόνσι (21/9/2016), ενώ, την αμέσως επόμενη αγωνιστική περίοδο, στα 18 του χρόνια, έπαιξε και στο Champions League, για να γίνει ο δεύτερος νεότερος για το αγγλικό κλαμπ που συμμετέχει στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Φέτος, δεν είχε θέση στη λίστα με τους 25 που δηλώθηκαν για την Premier League και ίσως ήταν λογικό από τη στιγμή που στις θέσεις που μπορεί ν' αγωνιστεί υπάρχουν ονόματα όπως οι Μαχρέζ, Μπερνάρντο Σίλβα, Νταβίντ Σίλβα, Λιρόι Σανέ και Ραχίμ Στέρλινγκ μεσοεπιθετικά.

«Ο σύλλογος έκανε ό,τι μπορούσε για να τον κρατήσει με νέο συμβόλαιο» είχε πει ο Γκουαρδιόλα, που όμως, σε καμία περίπτωση δεν θέλει να στέκεται εμπόδιο στις φιλοδοξίες και τα όνειρα των νεαρών παικτών. Ο Σάντσο έφυγε, ο Φόντεν ανανέωσε για πολλά χρόνια, ο Ντίας επέλεξε να επιστρέψει στην πατρίδα του υπακούοντας στις ηχηρές σειρήνες που έφτασαν στ' αυτιά του από το «Σαντιάγο Μπερναμπέου».

Με δεδομένο πως μπορεί να παίξει και στις τρεις θέσεις της μεσαίας γραμμής, αλλά μπορεί να τοποθετηθεί και στις πτέρυγες της επίθεσης στο 4-3-3 που χρησιμοποιείται και από τον Σαντιάγο Σολάρι στη Ρεάλ, ο 19χρονος χαφ πηγαίνει πλέον στην ισπανική πρωτεύουσα για να ζήσει το όνειρο της LaLiga και να βάλει από νωρίς στο βιογραφικό του τη συμμετοχή σε ένα από τα κορυφαία κλαμπ του πλανήτη, τη στιγμή που αυτό διανύει πολύ δύσκολες μέρες και ίσως αυτή τη στιγμή υπάρχει το πρόσφορο έδαφος για αλλαγές σε αγωνιστικό επίπεδο...

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα