Με Καντέ βλέπει σεντόνι η Τσέλσι (vid)

Θοδωρής Βασίλης
Με Καντέ βλέπει σεντόνι η Τσέλσι (vid)

bet365

Η Τσέλσι με γκολ του Καντέ πέρασε από την έδρα της Κρίσταλ Πάλας με 1-0 και εδραιώθηκε για τα καλά στις θέσεις του Champions League ξεφεύγοντας πέντε βαθμούς από την Άρσεναλ.

Η Τσέλσι ήθελε από την αρχή να πάρει την κατοχή της μπάλας να φτιάξει φάσεις και να βρει το γρήγορο γκολ που θα της άνοιγε τον δρόμο για τη νίκη. Και πράγματι το κατάφερε μόνο όμως προς το πρώτο σκέλος, αφού ναι μεν είχε την κατοχή της μπάλας που έφτασε στο 65%, αλλά τελική εντός έστίας δεν είχε.

100% Επιστροφή* χρημάτων στον αγώνα Ορλάντο Μάτζικ – Ντιτρόιτ Πίστονς! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Η Πάλας καλά οχυρωμένη πίσω από την μπάλα είχε κλείσει όλους τους διαδρόμους κι έχοντας μπλοκάρει τον Αζάρ δεν κινδύνευε καθόλου. Η Τσέλσι ταλαιπωρούσε την μπάλα γύρω από την περιοχή των γηπεδούχων με τον Γκουάιτα να περνάει ένα εύκολο μεσημέρι. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι το 35' δεν υπήρχε καμία αξιόλογη φάση. Στο λεπτό αυτό ήρθε η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα όταν ο Γουίλιαν με εκτέλεση φάουλ σημάδεψε το δοκάρι για να έρθει ξανά από στημένο δύο λεπτά μετά νέο δοκάρι σε γυριστό του Μπάρκλεϊ το οποίο όμως βρήκε την εξωτερική πλευρά του δοκαριού.

Στην επανάληψη η εικόνα δεν άλλαξε. Η Τσέλσι από το πρώτο λεπτό είχε την κατοχή, απλά τώρα ευτύχησε στην πρώτη οργανωμένη επίθεση στα καρέ της Πάλας να προηγηθεί με τον Καντέ στο 50'. Ο Νταβίντ Λουίς βρήκε τον Γάλλο μεσοαμυντικό που είχε κάνει κίνηση κρυφού φορ και απέναντι στον Γκουάιτα δεν αστόχησε.

Το γκολ αυτό έδωσε την ευκαιρία στους «μπλε» να φέρουν το ματς στα μέτρα τους και στη συνέχεια αποφάσισαν να διαχειριστούν το υπέρ τους προβάδισμα αν και στο 68' είχαν διπλή ευκαιρία με τους Γουίλιαν και Ζορζίνιο για το 2-0. Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους ήταν εντελώς ακίνδυνοι, ο Κέπα ζήτημα αν ακούμπησε πέντε φορές την μπάλα, με την πρώτη τελική στο δεύτερο ημίχρονο να έρχεται στο 86' με ένα σουτ του Σαχά να καταλήγει πολύ άουτ. Λίγο πριν το τέλος όμως, ο Γουίτχαμ είχε τεράστια ευκαιρία για το 1-1 αλλά το σουτ από κοντά δεν βρήκε στόχο με την Τσέλσι να παίρνει το τρίποντο και να ξεφεύγει πέντε βαθμούς από την Άρσεναλ.

Οι συνθέσεις:

Κρίσταλ Πάλας: Γκουάιτα, Φαν Άνχολντ, Τόμκινς, Σακό, Βαν Μπισάκα, Μιλιβόγεβιτς, Κουγιατέ (78' Μέγιερ), Σλουπ (69' Γουίτχαμ), ΜακΆρθουρ, Τάουσεντ, Ζαχά

Τσέλσι: Κέπα, Ρούντιγκερ, Νταβίντ Λουίς, Αλόνσο, Αθπιλικουέτα, Ζορζίνιο, Καντέ, Μπάρκλεϊ (88' Κόβασιτς), Αζάρ, Ζιρού (75' Μοράτα), Γουίλιαν (82' Έμερσον)


Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα