Έφτιαξε λίγα, χάλασε... όλη τη Γιουνάιτεντ ο Ζοσέ (vids)

Έφτιαξε λίγα, χάλασε... όλη τη Γιουνάιτεντ ο Ζοσέ (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Έφτιαξε λίγα, χάλασε... όλη τη Γιουνάιτεντ ο Ζοσέ (vids)

bet365

Το gazzetta.gr ασχολείται με όσα... λίγα έφτιαξε και όσα πολλά χάλασε ο Ζοσέ Μουρίνιο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αντικείμενο επιστημονικής μελέτης πλέον η καριέρα του Πορτογάλου έπειτα από ακόμα μια καταστροφική, τρίτη σεζόν σε πάγκο ομάδας. Αποχωρεί από το «Ολντ Τράφορντ» τρομερά αποτυχημένος...

100% Επιστροφή* χρημάτων στον αγώνα Λέστερ – Μάντσεστερ Σίτι! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, 5,5 χρόνια μετά την απόσυρση του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και το τέλος εποχής με την αποχώρηση του Σκωτσέζου θρύλου, βρίσκεται για 4η φορά σε αναζήτηση νέου προπονητή μετά το πέρασμα των Μόγιες, Φαν Χάαλ και Ζοσέ Μουρίνιο, ενώ, είχε βρεθεί σε ρόλο πρώτου κόουτς και ο Ράιαν Γκιγκς στο φινάλε της αγωνιστικής περιόδου 2013-2014.

Οι «κόκκινοι διάβολοι», προκειμένου να σώσουν και να συμμαζέψουν ό,τι μπορεί να σωθεί και να συμμαζευτεί στη φετινή χρονιά, αποφάσισαν να βάλουν τέλος στη συνεργασία τους με τον Πορτογάλο προπονητή έπειτα και από την ήττα από τη Λίβερπουλ, σ' ένα ματς που φανέρωσε ότι η Γιουνάιτεντ έχει κάνει μονάχα βήματα προς τα πίσω και βρέθηκε στο -19 από την κορυφή της Premier League.

Το gazzetta.gr σκέφτηκε πως αυτά που πέτυχε ο κάποτε αυτοαποκαλούμενος «special one» είναι πολύ λιγότερα σε σχέση με αυτά που χάλασε στον σύλλογο και τα παρουσιάζει...

Κατάφερε:

-Να επαναφέρει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην 4άδα της Premier League. Ναι, αυτό μπορεί να το πιστωθεί, ακόμα κι αν η επιστροφή της ομάδας στο Champions League ήταν κάκιστη τόσο την περασμένη σεζόν, όσο και την τρέχουσα, οδηγώντας την ομάδα στη φάση των «16» προτού αποτελέσει παρελθόν.

-Να κατακτήσει ευρωπαϊκό τρόπαιο με τους «κόκκινους διαβόλους», αφού τους οδήγησε στην κορυφή του Europa League το 2017 και μάλιστα πανηγύριζε επιδεικνύοντας ξανά με τα δάχτυλα τους τίτλους που κατέκτησε ως προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, εν μέσω ξανά γενικότερου προβληματισμού για την προσφορά του στον σύλλογο και την καταλληλότητά του για όσα ονειρεύονταν οι οπαδοί.

-Να πάρει τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και τον Πολ Πογκμπά. Ο Σουηδός σούπερ σταρ πέρασε με τεράστια επιτυχία και από το αγγλικό ποδόσφαιρο, έστω κι αν η παρουσία του εκεί ολοκληρώθηκε άδοξα έπειτα από έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο. Βέβαια, ο Ζλάταν θα μπορούσε... να πέσει και στη φωτιά για τον Μουρίνιο και αυτό είναι ο κυριότερος λόγος για τον οποίο φόρεσε τη φανέλα των «κόκκινων διαβόλων». Όσο για τον Πολ Πογκμπά, η μεταγραφή που κόστισε 100 εκατ. επανέφερε τον Γάλλο χαφ και νυν Παγκόσμιο Πρωταθλητή στο σπίτι του, στο Μάντσεστερ, έπειτα από τις εμπειρίες που αποκόμισε στη Γιουβέντους. Για εκείνον, δεν κύλησε καλά η συνεργασία τους.

Χάλασε:

-Τη λάμψη και την αίγλη του συλλόγου. Μπορεί να προσελήφθη για να κάνει μια δουλειά την οποία ονειρευόταν αρκετά χρόνια προτού τελικά την πάρει, αφού από το 2013 και τις αναμετρήσεις με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τα τετ-α-τετ με τον Σερ Άλεξ είχε δείξει ότι ήθελε να βρεθεί στο «Ολντ Τράφορντ», αλλά ο κόσμος θα θυμάται το πέρασμά του ως καταστροφικό κι όχι ως τέτοιο που έκανε κάποια πρώτα βήματα ανάκτησης της χαμένης δυναμικής και του παντελώς εξαφανισμένου fear factor του συλλόγου.

-Τα αποδυτήρια που έγιναν... «μαύρα». Κατεστραμμένες σχέσεις με αρκετούς πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές, με τον Πογκμπά, τον Αλέξις Σάντσες, τον Λουκάκου... Με συνεχή κριτική έπειτα από τα παιχνίδια που δεν έμενε ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών του και παρά το γεγονός πως... τα έβαζε με τους δημοσιογράφους όταν εκείνοι απορούσαν αν τελικά ο Μουρίνιο έπαιρνε το 100% από την ομάδα του.

-Τον κόσμο. Από τη στιγμή που είπε ότι οι οπαδοί θεωρούν πως νοιάζονται για τον σύλλογο περισσότερο από εκείνον, το έχασε ολοκληρωτικά το παιχνίδι, λίγο καιρό προτού πέσουν οι τίτλοι τέλους. Μετά και το ντέρμπι με τη Λίβερπουλ μίλησε για στόχο 6άδας και... ό,τι καλύτερο μπορεί να έρθει για να μπει η Γιουνάιτεντ από κάποια χαραμάδα ανάμεσα στους Big-4. Το επίπεδο αντί να βελτιώνεται και ο σύλλογος να κοιτάζει ψηλά, έχανε τη θέση του ανάμεσα στις διεκδικήτριες του τίτλου και ήλπιζε σε ένα θαύμα για τις προνομιούχες ευρωπαϊκές θέσεις.

-Ακόμα μια 3η σεζόν σε πάγκο. Είναι τρομερό το γεγονός πως δεν αντέχει παραπάνω από 2,5 αγωνιστικές περιόδους στην τεχνική ηγεσία ενός κλαμπ. Τα προβλήματα ολοένα και αυξάνονται στα χρόνια της παρουσίας του στο «τιμόνι» μιας ομάδας, η έντονη και ιδιαίτερη προσωπικότητά του πολλές φορές ενοχλεί, εκείνος δεν κάνει βήμα πίσω και περιμένει υποχωρήσεις από τους άλλους που συναναστρέφονται και συνεργάζονται μαζί του και το ... γλυκό χαλάει οριστικά κάποια στιγμή, δίχως να υπάρχει επιστροφή. Ο Ζοσέ Μουρίνιο θεωρεί ακόμα πως είναι ο «special one», ζητάει σεβασμό για όσα έχει πετύχει στην Premier League σε σχέση με τους συναδέλφους του στις υπόλοιπες 19 ομάδες του κορυφαίου πρωταθλήματος, αντιδρά άσχημα, πετάει μπουκάλια, προκαλεί τον αντίπαλο κόσμο όπως το έκανε στο Τορίνο, βρίζει στην κάμερα και η συμπεριφορά του μονάχα ως επιπλέον πρόβλημα κι όχι ως λύση μπορεί να χαρακτηριστεί...

-την ιστορία της Γιουνάιτεντ στην Premier League. Έπειτα από 17 αγωνιστικές, οι 26 βαθμοί συγκομιδής είναι η χειρότερη επίδοση που έχει καταγράψει η ομάδα στα χρονικά της παρουσίας στη σύγχρονη μορφή του κορυφαίου πρωταθλήματος. Μάλιστα, το -19 από την κορυφή, έτσι όπως διαμορφώθηκε μετά τον θρίαμβο της Λίβερπουλ και την απόδειξη πως οι «κόκκινοι» του Μέρσεϊσαϊντ είναι ξανά αφεντικά στην πιο ιστορική αγγλική κόντρα, είναι η μεγαλύτερη διαφορά που έχει παρατηρηθεί σε περίοδο λίγο πριν τα Χριστούγεννα, μετά το -16 του 1989...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα